Jump to content

Welcome to Dopalamy.com!

You are currently viewing the forum as a guest, you do not have access to the full forum manual and a lot of material that can only be viewed by the registered new forum. Create an account and use a powerful knowledge source! By registering an account, you have a no-logs policy. We do not store private user data.

See what you gain by staying on our forum:

  • The ability to send private messages to other users
  • Participate in the full RC chat news
  • Access to partner subforum, contests, free samples

Don't wait, Sign Up today!


Kierownik Budowy

Zapiekanki a`la Carbonara

Recommended Posts

Polecam proste w przygotowaniu, tanie, a co najważniejsze bardzo smaczne zapiekanki w stylu włoskiej Carbonary.

 

    Zapiekanki a`la Carbonara

zapiekanki.png

Składniki:

- 4-5 bułek

- 1 cebula

- 200ml śmietany kremówki

- 100-150g boczku wędzonego (niezbyt tłustego) ewentualnie szynka

- czosnek

- ser żółty

- sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę siekamy drobno w malutką kosteczkę. To samo robimy z boczkiem/szynką wędzoną. Boczek wytapiamy na patelni (szynkę można, ale nie trzeba podsmażać, w zależności co kto lubi) potem dodajmy cebulę i smażymy aż się zeszkli, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i mieszamy chwilę na gazie (ogniu czy kto, co tam ma xD ), aby się wszystko przegryzło i czosnek oddał, to co trzeba :E

Następnie nasz boczek wraz z cebulką przekładamy do miski, wybierając tak, żeby było jak najmniej tłuszczu. Do boczku dodajemy śmietanę kremówkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy dokładnie. Potem tarkujemy ser żółty i odkładamy na bok do miseczki.

Przekrojone bułki na pół rozkładany na blasze i nakładamy nasz farsz z boczku, śmietany oraz cebuli i czosnku. Posypujemy nasze bułeczki starkowanym serem. Następnie dajemy do rozgrzanego piekarnika około 200 stopni i zapiekamy około 10 min - w zależności kto posiada jaki piekarnik, czas ten może się wydłużyć bądź skrócić. Gotowe, Bon Apetit! :smoke18:

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://sjp.pl/starkować

W niektórych regionach w Polsce używa się tego "nieoficjalnego" i dawniej częściej używanego określenia w przepisach kuchennych, a także "na kuchni" w restauracji w rozmowie między kucharzami... Ale jak ktoś nigdy nie pracował na kuchni, to po prostu nie wie takich rzeczy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Tags

Dopalamy.com


dopalacze sklepy, opinie o sklepach z dopalaczami, sklepy z dopalaczami, dopalacze sklepy internetowe, dopalacze sklep internetowy, dopalacze sklep, gdzie kupić dopalacze, research chemicals, research chemicals shop, research chemicals opinions, research chemicals reviews, buy research chemicals, buy research chemicals online, kopen research chemicals, winkel research chemicals, Meningen research chemicals, beoordelingen research chemicals, kaufen research chemicals, Geschäft research chemicals, Meinungen research chemicals, Bewertungen research chemicals, comprar research chemicals, tienda research chemicals, comentarios research chemicals, opiniones research chemicals, 3-CMC, 4-CMC, 4-CEC, 3-CEC, 4-MMC, 4-EMC, 4-MEC, 3-MMC, 3-MEC, alfa-PVP, alpha-PVP, α-PVP, HEX-EN, NEH, MDPHP, HEP, NEP, MDPEP, alfa-pihp, alpha-pihp, alfa-php, alpha-php, a-PVT, pentedron,

Main

helpful links


Chatbox Clubs Calendar Ranking

Important Links

Most Important Links


News Chat unban Rank Advertisement Hall of Fame

Staff Team

List With Staff Members


×
×
  • Create New...