Jump to content

Welcome to Dopalamy.com!

You are currently viewing the forum as a guest, you do not have access to the full forum manual and a lot of material that can only be viewed by the registered new forum. Create an account and use a powerful knowledge source! By registering an account, you have a no-logs policy. We do not store private user data.

See what you gain by staying on our forum:

  • The ability to send private messages to other users
  • Participate in the full RC chat news
  • Access to partner subforum, contests, free samples

Don't wait, Sign Up today!

Hajt

Doświadczony Forumowicz
  • Content Count

    879
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Hajt last won the day on June 22 2019

Hajt had the most liked content!

About Hajt

  • Rank
    Zaawansowany Helupiarz

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta

Recent Profile Visitors

20,903 profile views
  1. Hajt

    Escobar.store

    Witam. Tez sie zglaszam, a co mi tam 🙂
  2. Nominuje @Kierownik Budowy @Forsik @PIJANA POWIETRZEM
  3. @Kierownik Budowy no z neta, ale ja to robilem nie raz wedlug tego przepisu i jest zasmaczyste, to co mam tekst pojustowac, zdjecia wyjebac i zrobic foty jak ja przygotuje ? Usun to najwyzej jesli " nie na temat "
  4. Jak zrobić włoską frittatę? Włoska frittata to niezwykle proste i ciekawe danie. Lista składników jest otwarta, można ją też jeść na różne sposoby – na ciepło i na zimno, na śniadanie i jako antipasti, samą lub z dodatkami. We Włoszech spotkałam się także z robieniem z frittaty „wsadu” do kanapek. W każdym wariancie smakuje wyśmienicie. Słowo frittata pochodzi od włoskiego frittare, czyli smażyć. Smażenie to tylko część naszego przepisu, ponieważ na ostatnie 5 minut frittata ląduje w piekarniku. Dzięki temu zabiegowi frittata „rośnie”, robi się bardziej puszysta i lżejsza niż gdyby była smażona z obu stron na patelni. Do przygotowania takiej frittaty niezbędna jest patelnia żeliwna lub inna, w której można zapiekać w piekarniku. Frittaty nie róbcie na patelniach, które posiadają plastikowe elementy, one nie są przystosowane do zapiekania, mogą się stopić i wydzielać toksyczne substancje. Klasyczna i najprostsza frittata zawiera zaledwie kilka składników – jajka, sól, pieprz, oliwę oraz parmigiano reggiano i pecorino. Składniki frittaty zależą tylko i wyłącznie od Twojej wyobraźni. Istotne jest, że z frittatą komponują się najlepiej wyraziste smaki, takie jak gorgonzola, oliwki, suszone pomidory, ser kozi czy świeże zioła. Dużo słabiej wypadają mniej wyraziste składniki jak pieczarki. Do frittaty zazwyczaj dodajemy sery (gorgonzola piccante, mozzarella, feta czy też parmezan), warzywa i świeże zioła. Z ziół najbardziej lubimy rozmaryn, świetnie wypada w połączeniu z suszonymi pomidorami, oliwkami czy też włoskimi serami. Oczywiście zamiast rozmarynu można też dodać świeżą bazylię lub oregano. Z tego przepisu zrobisz jedną z naszych ulubionych frittat, ale pamiętaj, że nie musisz się sztywno trzymać wymienionych składników. Jeżeli masz ochotę na bazylię, dodaj ją zamiast rozmarynu. Zacznij od rozgrzania na patelni łyżki oliwy i zeszklij na niej posiekaną cebulkę. Równocześnie włącz piekarnik na 160 stopni (termoobieg), jest to ważne, ponieważ frittata zdjęta z gazu, musi od razu trafić do rozgrzanego piekarnika, w przeciwnym razie może opaść i nie być wystarczająco puszysta. Po 2-3 minutach smażenia dodaj do cebulki posiekanego pora i szklij cebulkę razem z porem. Kiedy cebulką i por będą miękkie, dodaj na patelnię posiekaną ostrą paprykę, smaż wszystko 1-2 minuty i przełóż z patelni na talerz. W międzyczasie rozbij i rozbełtaj jajka oraz przygotuj pozostałe składniki. Jajka mieszaj energicznymi ruchami, dzięki temu do masy dostanie się więcej powietrza i frittata będzie bardziej puszysta. Rozbełtane jajka dopraw solą, pieprzu nie dodawaj, dodajemy go na samym końcu. Pomidory suszone, fetę i gorgonzolę pokrój na kawałki, mozzarellę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Rozgrzej na patelni łyżkę masła, kiedy masło się rozpuści i lekko zarumieni dodaj na patelnię masę jajeczną oraz składniki podduszone wcześniej na patelni, wymieszaj je. Następnie „porozrzucaj” na patelni fetę, gorgonzolę, suszone pomidory, kapary i oliwki (oliwki rozrywamy na pół przed dodaniem na patelnię). Posyp wszystko świeżym rozmarynem i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na samym końcu oprósz frittatę mozzarellą i smaż do 5-6 minut na małym ogniu. Następnie przełóż patelnię do rozgrzanego piekarnika, piecz do momentu, kiedy mozzarella zacznie się rumienić, czyli przez 5-8 minut w zależności od piekarnika. Wtedy wyjmij frittatę z piekarnika i ciesz się~jej wspaniałym smakiem. Uwaga! Frittata szybko znika z patelni! Porcja: dla 2 osób Trudność: łatwe Czas przygotowania: 20-30 minut Złote proporcje: – 6 jajek – 1 duża szalotka lub zwykła cebula – 5 cm kawałek pora – 5 suszonych pomidorów – garść czarnych i zielonych oliwek – 1 ostra papryka – 10 kaparów – 50 g fety – 50 g mozzarelli – 1 gałązka świeżego rozmarynu – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka masła – sól, pieprz. SMACZNEGO 😉
  5. no idioci kurwa,  na tym czacie, ze " oni " pisali i ze synth ma slaba trojke, no idioci kurwa :D

    1. Show previous comments  35 more
    2. S-N
    3. NieBioreRcOd05.2018r

      NieBioreRcOd05.2018r

      PRZECIEŻ TY @Hajt OD DAAAWNA NIE WALISZ RC WIĘC CZEMU SIE TAK PUSZYSZ CAŁY CZAS O TĄ TRÓJKE OD SYNTHA ??

    4. tidas

      tidas

      Synth to taki dźwięk co przy robieniu bitów mnie kręci, ale czuję tu więcej PRO 😉

  6. @NoMercy sciagniesz kiedys tego bana, bo ja nie wiem czy dozyje :D

    1. Show previous comments  4 more
    2. Szyderca

      Szyderca

      Jak udzielisz dwie pożyczki, to automatycznie kasuje się ban

    3. Hajt

      Hajt

      @NoMercy

       

       

       

       

       

    4. Hajt

      Hajt

      to sciagniesz mi tego  bana ?

       

  7. i znow Wojt ? tylko mi napisz za co ...

    1. Show previous comments  4 more
    2. ChADowySZataN
    3. horsii
    4. Młody Gonzo

      Młody Gonzo

      Hajt ty to jesteś mistrz nad mistrzami

      Codziennie izolatka

      Codziennie przejebane

      Mordunio tiii :P

  8. Hajt

    Kolorowy nick

    Tez nie widze w tym problemu, sa to zasluzeni uzytkownicy, ktorzy w uj lat sa na forum, lub dodali duzo postow i stad takie kolory. Tobie tez kolego brakuje 3 postow i bedziesz niebieski i dupy nikomu nie musisz lizac, po prostu dostajesz to za ilosc postow.
  9. tępa menda wioskowa

     

    1. Hajt

      Hajt

      zamknij buzie, bo przez Ciebie znow na banie siedze " Prowokatorze "

    2. Wojt

      Wojt

      Prowokatorze Hajt ty jesteś dobry swir

    3. Młody Gonzo

      Młody Gonzo

      Tutaj codziennie ktoś jest w izolatce xD

  10. S-N juz nie odpisze na czacie, do izolatki poszedlem

    1. Hajt

      Hajt

      bywa, nie raz siedzialem, juz sie przyzwyczailem :E

       

    2. GlasShanD

      GlasShanD

      Przyprowadzilem Tobie dzifke   różaniec i pszny  smalec  ale nie pozwolili wniesc na widzenie  bo.zakaz wnoszenia ostrych przedmiotów cale te :E

    3. Młody Gonzo

      Młody Gonzo

      Spoczywaj w pokoju Hajt

  11. Mordeczko co u Ciebie kiedy meeting :tulimy:

    1. Show previous comments  1 more
    2. GlasShanD

      GlasShanD

      Hurra :)

      Czyli niebawem bo zima stulecia tuż za rogiem 

      Nas i tak nie będzie bo zamelinujemy się kaja na Ibizie :tulimy:szykuj kanapki 

    3. Hajt
    4. GlasShanD

      GlasShanD

      Si si

      Koperek to podstawa  bożego śniadania :smoking:

  12. @Precedens Gałganie, wczoraj byl piatek, 3 i pol miesiaca, gdzie mial byc tydzien ^^

    2020-01-03 2020-01-03  03 PRZEL.NATYCH.WYCH. XX.XX zl.  Na R-k:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Odbiorca:XXXXXX XXXXXX Tytułem:Hajt 4 Olkoholik for Browaren.

     

    1. indazole-3-carboxamide fam

      indazole-3-carboxamide fam

      powiedz lepiej zeby sample wyzulil i podal twoj adres predzej to dojdzie do skutku ;-E

      niech wyzuli sample to odkupie od cb

      oczywiscie przelewiorem :D

    2. NieBioreRcOd05.2018r

      NieBioreRcOd05.2018r

      @Hajt Po co Ty to piszesz tu ?

    3. Wklęsły Major Suchodolski

      Wklęsły Major Suchodolski

      Niech pisze właśnie, sam pisałeś jak ktoś Cię przekręcił, niech ludzie wiedzą komu nie warto zaufać i nie pożyczać

Tags

Dopalamy.com


dopalacze sklepy, opinie o sklepach z dopalaczami, sklepy z dopalaczami, dopalacze sklepy internetowe, dopalacze sklep internetowy, dopalacze sklep, gdzie kupić dopalacze, research chemicals, research chemicals shop, research chemicals opinions, research chemicals reviews, buy research chemicals, buy research chemicals online, kopen research chemicals, winkel research chemicals, Meningen research chemicals, beoordelingen research chemicals, kaufen research chemicals, Geschäft research chemicals, Meinungen research chemicals, Bewertungen research chemicals, comprar research chemicals, tienda research chemicals, comentarios research chemicals, opiniones research chemicals, 3-CMC, 4-CMC, 4-CEC, 3-CEC, 4-MMC, 4-EMC, 4-MEC, 3-MMC, 3-MEC, alfa-PVP, alpha-PVP, α-PVP, HEX-EN, NEH, MDPHP, HEP, NEP, MDPEP, alfa-pihp, alpha-pihp, alfa-php, alpha-php, a-PVT, pentedron,

Main

helpful links


Chatbox Clubs Calendar Ranking

Important Links

Most Important Links


News Chat unban Rank Advertisement Hall of Fame

Staff Team

List With Staff Members


×
×
  • Create New...