FORUM.DOPALAMY.COM: Taifun (stary) [Dopalacze.com] - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 9 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Taifun (stary) [Dopalacze.com]

Ankieta: Jak oceniasz mieszankę? (14 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz mieszankę?

1. 1, słabizna (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 3 (2 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

4. 4 (6 głosów [42.86%])

Procent z głosów: 42.86%

5. 5, super! (6 głosów [42.86%])

Procent z głosów: 42.86%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Runner 

• eks Admin
  • Grupa: Zasłużony
  • Lokalizacjadopalaczowo

Napisano 31 lipiec 2009 - 16:46

Mieszanka stosunkowo nowa lecz godna polecenia. Konsystencja raczej sypka. Dostępna w smakach: pomarańcza, jeżyna, wanilia.
Podziel się swoja opinią :arrow:
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   gidek 

• kozak
  • LokalizacjaGdynia
  • gg:
    1813504

Napisano 23 sierpień 2009 - 23:53

TaiFun Wanillia według mnie jest to słabszy odpowiednik N.O. krócej działa i z mniejszą częstotliwością, jednak cena 25 zł za 0.7 może kogoś zachęcić, bo w sumie wtedy wypada dość ekonomicznie.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   antyllus 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 29 sierpień 2009 - 18:20

taifun? pełen luzik, lekko gubiłem wątki, ale może to była raczej sprawka rumu, który piłem w tym samym czasie :)
ogólnie byłem bardzo zadowolony, spaliliśmy z kumplem pół paczki "zakręconej pomarańczy" i reszta już nie była potrzebna, rum dopełnił tylko formalności. Konsystencja sucha, dobrze się wymieszał z tytoniem. Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć, więc jak macie pytania to piszcie. Według mnie, warty polecenia. Nastepny do testów idzie smoke NG :)
Aha, a ja bym go do NO na pewno nie porównał, faktycznie lżejszy od NO, ale przynajmniej ma się na wszystko ochotę, a nie tylko na kolorowe sny jak to jest przy NO.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   cga 

• Newbie
  • Pip

Napisano 30 sierpień 2009 - 20:08

Taifun mi pasuje, moja ulubiona mieszanka z Dopalaczy; najlepsze działanie miał jak z opakowania 2g skręciliśmy z kumplem 2 blanty - bania trzymała od 18 do 2 w nocy :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   guerra 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Lokalizacja-3.002181,33.090228

Napisano 22 październik 2009 - 21:24

Taifun Vanilla:
Dołączona grafika

Mieszanka pachnie dosyć naturalnie, jak stary Sence z dodatkiem wanilii.

Mój kot po spaleniu Taifuna waniliowego zrobił się senny, rozluźniony i zrelaksowany. Stan ten utrzymywał się ok. 3h, po tym czasie zaczyna się zamułka trwająca mniej więcej 4h. Następnego dnia kot był senny i lekko zamulony, po kilku godzinach doszedł do siebie.
Kocur poleca mieszankę początkującym kolekcjonerom, działanie wanilii jest delikatne.
Palik uważa, że Taifun Vanilla to stary Sence w nowych szatach.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 22 październik 2009 - 21:53

To lubię- dobry opis i zdjęcie.
Najlepiej jednak jakbyś używał tinypic, gdyż imageshack lubi zamulać i czasem się w ogóle obrazki nie ładują. Przy pisaniu nowej odpowiedzi jest nawet zakładka Tinypic żeby ułatwić sprawę ;)
Pozdro.
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, dawka stanowi truciznę.."
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   guerra 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 22 październik 2009 - 23:12

HihU napisał:

Najlepiej jednak jakbyś używał tinypic

Zdjęcia przesłane, posty edytowane :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   gidek 

• kozak
  • LokalizacjaGdynia
  • gg:
    1813504

Napisano 22 październik 2009 - 23:40

Fajny opis TaiFuna ; ) też lubię tą mieszankę, dość ciekawie działa i miło mi się po niej wgłębiało w post apokaliptyczny klimat Fallouta 3 : )
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   eslowikowska 

• Member
  • PipPip

Napisano 27 październik 2009 - 15:54

Polecam dla mnie duże podobieństwo do Almost Spring
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   N_N 

• swojak

Napisano 27 październik 2009 - 16:04

Czyli po dwóch gramach się nudzi?
W przypadku Almost Spring dramat polega na tym że opakowanie jest 3 gramowe a tu można kupić ot tak z ciekawości. :mrgreen:
Nie przejmujcie się tym że moje posty zmieniają treść przez pewien czas od napisania, moje myśli powstają szybko ale wolno obrastają w słowa, możecie tylko odczekać te, powiedzmy żeby był zapas, 2 godziny.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 03 listopad 2009 - 12:43

Zdecydowanie mój faworyt na dopalaczach :D Doskonale wchodzi do klasera, utrzymuje się stosunkowo długo (do 90 minut), rozluźnia, daje niesamowitą śmiechawę oraz błyskotliwość umysłu :D Polecam! A jak macie klaser w kształcie bongo wodnego to już w ogóle pięknie :D
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Komar 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 03 listopad 2009 - 13:40

Ostatnio moi kumple kolekcjonowali ten specyfik i skarżyli się na mocne "uwalenie" fizyczne co mnie dosyć zdziwiło bo z wypowiedzi innych odnoszę wrażenie, że Taifun nie jest zbyt mocny. Od razu mówię, że nie są amatorami :p
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   lsk 

• An Overdose of Awesomeness

Napisano 10 listopad 2009 - 22:46

Taifun o smaczku jeżyn zgniótł mnie, possał a następnie wypłuł :D
Taifun Jeżyna 0.7g, 3 kolekcjonerów, bongo, zacisze domku.
Już po około 3-4 buchach (0.7gieta poszło dosyć szybko) czułem że "coś się dzieje", banan i smiley na twarzy nie schodził około 2godzin, niesamowite rozkminy, pytania nie z tej planety i pobudzenie po prostu rewelacja, jednak jest 2 strona medalu...
(nie jestem jakimś weteranem w tym dziale zabawy ale nie jestem też całkowicie zielonym "newbie") Gdy faza śmiania zaczęła ustępować to pierwszoplanową rolę zaczął odgrywać stan jakby upojenia alkoholowego, słaba kondycja fizyczna, zawroty głowy i chęć do jak najszybszego powrotu... bezpiecznego powrotu do domu.

Jeden kompan był na tyle wycieńczony, że wymiotował około 5x a twarze blade jak ściana powodowała raczej wyrzuty niż banie.
Nie wydaje mi się aby taki stan był całkowicie normalny lecz możliwe że po prostu Taifun nas poklepał mocniej niż wszystko wcześniej ;D
Bananowa światłość - "Rozbiera powoli, najpierw jakby nic... po czym jak nie huknie, jak nie przypierdoli i nie cupnie. Kędy się rozum zdaje załamywać... nagle niczym błyskawica rozświetla go, rozszerza, cudze mary rozrzedza, rozpędza i tłamsi, taki ja kwasik mam ci..."
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   janek888 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Zbanowani
  • gg:
    666666

Napisano 13 listopad 2009 - 01:53

ja po 3 lufie przestałem widzieć wyraźnie ,oczy jak 25 groszy rozjebane ,fizycznie skuty jak po mj, ogółem pobudzenie ale potem letarg i na drugi dzień dalej kłopoty ze wzrokiem zero motywacji do dziania,testowałem to 4 razy i za każdym razem to samo.. %-) silnie klepie ale dno :zle:
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Stecush123 

• Newbie
  • Pip
  • gg:
    7484967

Napisano 14 listopad 2009 - 16:51

Taifun 0,7 wystarczyło na całą noc (od 20 do 2). Kolekcjonerów: 4
Zasiadłem na dworze, pociągnąłem 3 syte buchy i praktycznie już wtedy można było powiedzieć że coś jest ze mną nie tak. Siadłem na legalu w sali a tu nagle taka "kurvica" w głowie że szok. Oczywiście musiałem wyjść bo nie wiedziałem co się dzieje. Głowa mi latała, dreszcze na całym ciele, a o mięśniach to już warto nie rozmawiać. Tragedia:P.
3 kolegów przypalilo, 30 minut po mnie (ściągając wtedy 1 bucha) ale za to przy wypiciu sporej ilości wódki (bezemnie). Nie warto wam powiem. 1 z nich, odleciał w taki sposób że widział ufo, kosmitów i latał. Drugi miał takie dreszcze że nie stał na nogach. A 3, z typów jakoś dał radę i wytrzymał ze mną.
Faza trzymała mi do 1 w nocy (potem faza jakbyście byli po wypiciu sporej ilości wódki)a kolegów po "godzinnej tułaczce w innym świecie" zebrało na wymioty i tak o to od godziny (mnie więcej 22 do 2) siedzieli zamuleni "robiąc pod siebie". Po tym wszystkim, o 3 w nocy, zasnęli. Ja byłem tak wykończony ale jakoś dałem radę nie zasypiając. Za to powieki... tragedia. Takie ciężkie że trzeba było je trzymać ręką.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Komar 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 18 listopad 2009 - 19:27

Hehe czyli nazwa adekwatna do działa w głowie :P
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 19 listopad 2009 - 19:05

Jak najbardziej, polecam gorrrąco ;) Na pierwszy raz wystarczy 0,2-0,3 g. Świetnie smakuje z damianą :D

Ostatnio zrobiłem miks taifun+damiana+kanna - niszczycielska mieszanka, klaser nie wytrzymał obciążenia i pozwolił się ponieść euforii :D
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#18 Guest_mati2b_*

• Grupa: Guests

Napisano 19 listopad 2009 - 20:25

Polecam również przednia mieszanka, w małych ilościach (2 buszki) dobry smile na ustach :)
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   gidek 

• kozak
  • LokalizacjaGdynia
  • gg:
    1813504

Napisano 21 listopad 2009 - 04:14

Nie mogę się doczekać aż mi przyjdzie opakowanie 2 g, niestety do piątku jak widać się nie wyrobili z przesyłką (chociaż z kolekcjonerów została wysłana w ten sam dzień co z dopków czyli w czwartek ;/) więc zostaje czekanie do poniedziałku i kolekcjonowanie HFG ; )
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   guerra 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 22 listopad 2009 - 04:30

Taifun Orange:
Dołączona grafika

Pomarańcza ma podobny zapach do wanilii, materiał roślinny też wygląda podobnie.

Mój kot po przetestowaniu tej mieszanki stwierdził że jest to trochę mocniejsza wersja TaiFuna waniliowego.
W sam raz na maraton filmowy lub do klimatycznej, niewymagającej refleksu gierki.
0

Udostępnij ten temat:

• 9 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź