Strona 1 z 1
Przed sesją, egzaminem, kolokwium - ogólny temat
Napisano 17 styczeń 2010 - 09:48
Jedyne co naprawdę pomaga na naukę wysypianie się i dobre jedzenie.
Jak sobie zarezerwujesz dzień na naukę,jesteś wyspany,najedzony i w ogóle w dobrym humorze to nie ma bata,musi ci to wejść do głowy.
Ale rozumiem że życie studenckie temu nie sprzyja za bardzo,postaraj się. :)
Jak sobie zarezerwujesz dzień na naukę,jesteś wyspany,najedzony i w ogóle w dobrym humorze to nie ma bata,musi ci to wejść do głowy.
Ale rozumiem że życie studenckie temu nie sprzyja za bardzo,postaraj się. :)
Nie przejmujcie się tym że moje posty zmieniają treść przez pewien czas od napisania, moje myśli powstają szybko ale wolno obrastają w słowa, możecie tylko odczekać te, powiedzmy żeby był zapas, 2 godziny.
Napisano 17 styczeń 2010 - 11:02
I kolejny który wziął na poważnie pismaków piszących o dopalaniu się na egzaminy.
Jest parę środków które pomagają się uczyć ale są one trudne do dostania, ale są to LEGALNE LEKI. Polecam piracetam i modafinil. To jak znajdziesz to twój problem.
Jest parę środków które pomagają się uczyć ale są one trudne do dostania, ale są to LEGALNE LEKI. Polecam piracetam i modafinil. To jak znajdziesz to twój problem.
[...] für die Folter und Demütigung unseres Volkes Schwöre ich dem Feind Rache! Ich schwöre, dass ich eher im Kampf mit dem Feind sterbe, als mich zu ergeben!
Napisano 26 marzec 2010 - 21:34
Osobiście testowałem 2 razy Ivory Wave do nauki i dawało radę - na początku ciężko całą stymulację skupić na kserówkach, książkach itp, ale po godzince się udało i pół nocy się uczyłem. Trochę zamulony byłem, ale raczej z niewyspania a wszystko się udało zaliczyć, ba, nawet pamiętam do dzisiaj co ważniejsze rzeczy.
Z innych rzeczy to raz w desperacji (bo kiepski przedmiot - logika) spróbowałem palenia... sądziłem, że logika w końcu będzie logiczna - nie wyszło. Wszystko mnie bawiło i zamiast nauki to wymyślałem jakieś zdania i je zmieniałem na postać logiczną... raz że błędnie a dwa że byłem święcie przekonany że jestem genialny. Paliłem Dust+NO, łącznie czysta fajka była, nie wiem ile dokładnie ale coś koło 0,3 razem.
Z innych rzeczy to raz w desperacji (bo kiepski przedmiot - logika) spróbowałem palenia... sądziłem, że logika w końcu będzie logiczna - nie wyszło. Wszystko mnie bawiło i zamiast nauki to wymyślałem jakieś zdania i je zmieniałem na postać logiczną... raz że błędnie a dwa że byłem święcie przekonany że jestem genialny. Paliłem Dust+NO, łącznie czysta fajka była, nie wiem ile dokładnie ale coś koło 0,3 razem.
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson
Spoiler
#9 Guest__*
Napisano 07 lipiec 2010 - 16:07
no niestety nie do wszystkich wspaniały rozum należy a naszym orzeszkom czasem trzeba pomóc:) rozumiem wszystkich co nie przepadają za tymi sposobami i odradzają wszystkim ale bez jaj ludki. jak się ciągnie robotę i naukę to czasem można skorzystać z dobroci natury
Napisano 05 listopad 2011 - 17:27
Dodam coś od siebie, chociaż chyba nie ma się czym chwalić ;] już od paru dni leży u mnie na biurku wielka, groźna teczka z grubym plikiem notatek do materiałów budowlanych. Wierzcie, próbowałam różnych rzeczy, ale tego gówna po prostu nie mogę w żaden rozsądny sposób wtłoczyć do głowy. Dostałam właśnie paczkę od Pingwina, między innymi z euforykiem w proszku. W desperacji wciągnęłam trochę ;] Wiem, głupie. Oczywiście zaraz zaczęło mnie nosić, sieczka w głowie- no przepraszam, że się wyraże, ale byłam taka jakaś napizgana, że nie mogłam usiedzieć przy biurku
I więc poszłam sobie pobiegać- ćwiczę dość regularnie, ale dzisiaj to był trening na 150% ;] Efekt tego prochu z endorfinami dał mega przyjemnego kopa, już dawno nie czułam się tak pozytywnie. Właśnie siadam no nauki, już bez tego nieprzyjemnego rozedrgania po samym proszku, i jest moc, czuję, że zaraz rozpierdole te głupoty
Napisano 05 listopad 2011 - 18:01
Z własnego doświadczenia doświadczenia mogę polecić mocną zieloną herbatę pitą w dużych ilościach i do tego jeszcze czekolade gorzką. Ja stosuję mocną - 90%, ale nie każdy jest w stanie taką jeść. Co do fety to uważam, że różni ludzie mogą różnie na nią reagować i nie ma co przekraślać jej na dzień dobry. Mi służy dobrze na ten przykład. Jestem skoncentrowany, skupiony i głowienie się nad czymś daje mi dużo satysfakcji, a przyswojona wiedza zostaje w głowie jak każda inna. Przesadzać bym jedynie nie zalecał i jeść dłużej niż około tydzień. Po odstawieniu sennośc i głód może być nie do przezwyciężenia. Powodzenia w kształceniu życzę!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź