Po pierwsze, nie podoba mi się postawa Motorniczego, bo to smutne, że on jest taki zrezygnowany i nie wierzy w sens protestów społecznych. Na drugim biegunie jest wielki zapał naszego Rejestracji, jednak nasz kolega został oszukany przez propagandowy tekst. Właśnie tego ja się bardzo obawiam, że święty zapał naszego kolegi Rejestracji i innych aktywnych ludzi, to zostanie wykorzystany przez wszelkich fanatyków ideologicznych. Właśnie tego się bardzo boję, że przy okazji mobilizacji społeczeństwa przeciw ACTA, to wielu młodych i niedoświadczonych ludzi zostanie wciągnięci w jakieś idiotyczne niebezpieczne ideologie na pograniczu wszystkich ideologi. Np dzis już jest wszystkim wiadomo, że wielki ruch hipisowsko pokojowy przeciw wojnie w wietnamie, to był dokładnie sterowany z Moskwy... Gdybyście znali historię tego ruchu na przełomie lat 60tych i 70tych, jak wśród mądrych i wzniosłych idei, były też hasła głupie i straszne! Dlatego błagam wam, bardzo dokładnie zastanawiajcie się, jakie hasła i jakie postulaty wybierzecie z tego mixu ideologi, które są prezentowane przy okazji protestów przy CATA. Przecież przy okazji protestów przeciw ACTA, to uaktywnili się różnego rodzaju hopsztaplerzy politycznie i oszuści ideologiczni. Wyraźnie też widać, że coraz bardziej aktywna jest tutaj propaganda Moskiewska, że spec służby bardzo dokładnie przez swoje lobby, bierze udział w tych protestach. Dlatego gdy czytam te kłamliwe hasła antyglobalistów, albo ultra lewków, to strach mnie ogarnia.
.
Pamiętajcie, na świecie najbardziej atakowana jest zachodnia demokracja, w tym głównie usa, a nie chce mi się tutaj pisać, dlaczego tak się dzieje, ale do tego najbardziej krytykowanego systemu- zachodniej demokracji- uciekają ludzie z całego globu- MÓWI WAM TO COŚ

? Dlatego błagam was, drżyjcie ze strachu, gdy którego dnia ta krytykowana demokracja zachodnia zniknie!!! Czym ją zastąpicie? Komuną? Faszyzmem? Państwem religijnym? Kolejnym eksperymentem, który znowu pochłonie miliony zamordowanych ofiar? Wielki premier brytyjski z okresu wojny powiedział wiekopomne słowa- demokracja to najgorszy system, ale LUDZIE NIE WYMYŚLILI LEPSZEGO. Dbajcie zawsze o demokrację, o wolność, o prawa człowiek, o swobody obywatelskie, oraz nie ulegajcie idiotycznym ideologiom, uważnie patrzcie, gdzie jest prawda!
.
Tutaj na forum kilka z przerażeniem widziałem, że ten kto w mediach krzyczy- Patriotyzm! Wolność! Ojczyzna! -to takiemu wszyscy wierzą, to taki staje się idolem tłumu, mimo że kłamstwo wychodzi mu uszami! Natomiast człowiek stateczny i uczciwy, prawdomówny, ale który nie krzyczy populistycznych kłamstw o dobru ludzi i ojczyzny, to tak taki człowiek nie jest tutaj idolem, oraz tak łatwo wierzycie w kłamstwa o nim.
.
Właśnie mam taką nadzieję, że protest narodu przeciw ACTA podniesie u ludzi świadomość społeczną, tak że nie będą oni tak łatwo ulegać populizmowi i totalitarnym hasłom