FORUM.DOPALAMY.COM: Zamawianie przez internet dopalaczy - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Zamawianie przez internet dopalaczy

#21 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 01 luty 2012 - 12:55

Ja wiem co robię.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   mariner 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 01 luty 2012 - 13:49

Ludzie, może załóżcie temat "O złych i niedobrych sklepach" i tam straszcie się sądami i Policją.
Ja proponuje kontynuować dyskusję jak w temacie. Chodzi o interpretację zwrotu "wprowadzanie do obrotu środków zastępczych". Czy wprowadza sklep, czy klient. Wydaje mi się, że przytoczona poniżej definicja nie pozostawia wątpliwości:
"wprowadzanie do obrotu- udostępnienie osobom trzecim, odpłatnie lub nieodpłatnie, środków odurzających, substancji psychotropowych, prekursorów lub środków zastępczych. (ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2005 r. Nr 179, poz. 1485, z późn. zm.)". Źródło: www.nettax.pl
Jeśli dobrze rozumiem tą definicję, to żaden z klientów kupujących RC dla siebie nie ma czego się obawiać.
Jest wiele głosów, że jednak ma. Proszę więc te osoby, które tak twierdzą o poparcie tego jakimiś cytatami (akty prawne lub orzeczenia sądów).
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   testerr 

• kozak
  • LokalizacjaW.......

Napisano 01 luty 2012 - 13:56

Wyświetl postUżytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 11:38 napisał

ja tłumaczyłem, czemu na ten moment nie mogę zrobić przelewu, ale wy (w osobie 3 chemików)

gdzie tlumaczyles? Swojej starej czy Niewinnemu maila napisales, a moze na czacie, ktory mi zbanowales, o 4 w nocy sie tlumaczyles?
Na zadnego maila mi nie odpisales, wiec gowno tam tlumaczyles. Oszust jestes i tyle.
4-Aco-DMT — Król Jest Tylko Jeden
0

#24 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 01 luty 2012 - 14:11

No i widzisz, zwykły chamek z ciebie wychodzi. A hajs dostaniesz, nie bój się, ile ty tam tego zapłaciłeś? 50, 300zł? to ty myślisz, że co? że to w ogóle warte oszustwa? no kurwa, weź się zastanów. Pisałem, że nie mogę zrobić przelewów na razie (są 3 osoby którym muszę zrobić, na w chuj innych którzy zamwiwali, tylko na hypku wam bzdury wklejają, że my tu panikę robimy, a żaden z tych typów nie ma wiedzy o rynku tylko "tak im się wydaje" zaręczam. Poza tym ktoś rozsiewa pewne ploty i zdaje się parę osób z hypka dało się wydymać. No ale faktem jest, że nie wiem dlaczego piszesz "twoja stara" to zagranie z podwórka.
2

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 04 luty 2012 - 15:44

Najlepiej od razu (tak jak główy admin) nazwij wszystkich ćpunami, na pewno zyskasz wielu przyjaciół.
2

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   testerr 

• kozak
  • LokalizacjaW.......

Napisano 04 luty 2012 - 18:48

*
Popularny

Ja dzis krótko i merytorycznie:

Wyświetl postUżytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 14:11 napisał

Pisałem, że nie mogę zrobić przelewów na razie (...) nie wiem dlaczego piszesz "twoja stara" to zagranie z podwórka.

Bo probuje zgadywac komu tlumaczyles i pisales, ze nie mozesz zrobic tych przelewow, bo na pewno nie zainteresowanym osobom, czyli np. mi, bo nie dostalem od ciebie takiej informacji mimo, ze pisalem kilka maili do ciebie w sprawie twojego wałka.

Wyświetl postUżytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 14:11 napisał

ile ty tam tego zapłaciłeś? 50, 300zł? to ty myślisz, że co? że to w ogóle warte oszustwa? no kurwa, weź się zastanów.

Nie rozumiem. Jesli uwazasz, ze to taka gównia kasa to czemu do tej pory mi jej nie oddałeś? Przeciez masz moj numer konta w mailach.
Nie badz hipokrytą - jesli uwazasz, ze to śmieszne pieniadze i kazdy moze sobie pozwolic na bycie oszukanym na taką kasę to czemu nie mam jeszcze zwrotu na koncie?
7

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   lubieczechy 

• swojak

Napisano 12 luty 2012 - 13:50

PcP na hypku napisał

,,Strach, bo wstrzymuje się od głosu, aby np.nie zdezinformować, bo nie mam wglądu w akta spraw o których mówi Flash? ''

była już o tym rozmowa na chacie ,ale na chacie wszystko znika po pewnym czasie możecie tutaj wkleić linki aby każdy miał wgląd itd

była jakaś ustawa nowa o odczynnikach chemicznych ,wklejajcie wszystkie nowe wzmianki związane z dopami i RC

jednak najbardziej mnie interesuje ustawa albo jakaś wzmianka,co za zamawianie dopalaczy możesz być zagrożony karą min 20 000 pln za samo zamawianie bo o tym był wątek na hypku
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 13 luty 2012 - 00:58

Tak, ale chyba chodzi tylko o zamawianie z zagranicy, bo to jest niby to samo, co uczestnictwo w wprowadzaniu substancji na teren Polski... A teraz pytanie- czyli nie warto zamawiać z zagranicy??? A do cholery, skąd ja mam wiedzieć, skąd dany sklep wysyła towar??? Nawet strona zagraniczna- np. www.dupa.nl.uk może mieć magazyn w Polsce i wysyłać towar z Polski, nie? Czyli najpierw danemu sklepowi trzeba by oficjalnie zadać pytanie, czy wysyłają towar z terenu Polski, a dopiero po zapewnieniu że tak- możemy śmiało zamawiać towar? Czy tak? Odpowie mi ktoś na to pytanie? No i logicznym jest, że jak sklep nam odpisze, że wysyłają z zagranicy, to nie wolno nam w takim sklepie zamawiać?
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   lubieczechy 

• swojak

Napisano 13 luty 2012 - 11:45

hmm zamęt jest trochę dajcie linka do ustawy jakieś konkrety czy rzeczywiście tak jest,czy jakieś nowe ustawy weszły w życie
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   MoZaK 

• swojak

Napisano 13 luty 2012 - 14:05

>>>Fiesta<<< Dobrze gadasz zgadzam się z Tobą tyle,iż w Moim przypadku było tak,że również chciałem się dowiedzieć skąd dany sklep wysyła produkty,bo strona może być zarejestrowana na zagranicznych serwerach a "magazyny" i to prawda mogą być w Polsce. Wiadomo,że przesyłką opłacona z góry przelewem na konto bankowe i wysyłana z np. Czech wzbudza podejrzenia. Już jedną taka paczkę straciłem własnie bo raz,że jeżeli byłaby forma płatności "za pobraniem" troszkę spada poczucie podejrzeń co się w niej znajduje w zależności od kwoty,a dwa,że jeżeli była by to paczka krajowa to też spada poczucie podejrzeń. I żaden sklep nie odp Tobie w e-mail na pytanie,skąd wysyłają ich paczki...dowiesz sie tak Jak Ja dopiero na przekazie ;) i tu jestem mile zaskoczony,iż obawa przed utratą kolejnej przesyłki spada do minimum. Sklep,który jedyny istnieje w PL to chyba,każdy się ze Mną zgodzi jest to tzw. Lombard - Bombard. Dlaczego wciąż istnieje ?

Wiadomo Dopalacze to Biznes ! Tylko kto powiedział,że są zdrowsze od alkoholu ?
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 13 luty 2012 - 17:16

" Sklep,który jedyny istnieje w PL to chyba,każdy się ze Mną zgodzi jest to tzw. Lombard - Bombard. Dlaczego wciąż istnieje ?"

Są równi oraz równiejsi wobec prawa. Tak było, jest i chyba będzie.
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 13 luty 2012 - 17:33

Wybacz Flash , że to powiem, ale jestem przede wszystkim za tym, byś miał zmieniony nick na forum (albo tam w Twojej firmie, nie wiem na jakiej zasadzie to się odbywa, ale kojarzony jesteś z tym forum w nietakiej postaci, jaką pełnisz). I to nie dlatego, że Cię nie lubię, czy nie szanuję, bo lubię, i staram się szanować, ale to zachodzi trochę za daleko. Nie może być tak, że te afery odbijają się kosztem forum ( czyli nas wszystkich ) . Wiem, że nie chciałeś takiej sytuacji, ale tak nie może być, takie rzeczy powinno się załatwiać między sobą, a nie publicznie robić Gnój. Mówię to, bowiem chcąc nie chcąc, jesteś jedną ze stron czynnie biorącą udział w tej sprawie.

I nie wnikam, kto ma rację w tym sporze, wisi mi to. Chcę jedynie, by na innych forach nie gadano o dopalamy.com tylko z powodu Twoich interesów, bo niestety, ale stawia to nas w brzydkim świetle.

A do Was, zdesperowani klienci apeluję : nie róbcie bałaganu, rozumiem Was, chcecie odzyskać hajs, macie swoje powody (nie wnikam czy słuszne), ale dla dobra nas Wszystkich, załatwiajcie to między sobą.

Peace.
Dołączona grafika
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   MoZaK 

• swojak

Napisano 13 luty 2012 - 21:16

Po tej całej zadymie prześwietlania oraz przejęcia paczek kurierom pewnej firmy chyba nadal istnieje zagrożenie,iż może do nas nie dotrzeć paczuszka którą zamówiliśmy z tym,że jeżeli zamówiłem i chciałbym np. jutro zadzwonić do kuriera i zapytać o przesyłkę to wzbudzę jakieś dodatkowe podejrzenia ? Wiem jaka firma kurierska,znam wszystkie dane,ale nie posiadam nr nadania. Jest jakieś ryzyko,że sam się "wystawię" czy lepiej po prostu nie dzwonić,nie pytać się i czekać,aż sam kurier zadzwoni (chyba powinien wcześniej upewnić się czy Mnie zastanie w domu),ale Ja osobiście nie chciałbym właśnie w dniu jutrzejszym odbierać tego w domu,więc jak zatelefonuje do firmy nadawczej będzie O.K. ??

Przed tą całą akcją tak zrobiłem i się umówiłem z kurierem w innym miejscu i już wtedy coś wyczuwałem,że jest nie tak,bo się pytał co to takiego ważnego - pilnego. Sobie myślę "chuj Cię to obchodzi",ale powiedziałem "...aaa ważne,ważne" Jutro też ten sam kurier ma być i teraz co poczynić ? Uzbroić się w cierpliwość ? Obawiam się tej firmy...,ale jak najbardziej chcę odebrać swoją przesyłkę!
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 13 luty 2012 - 21:29

Spokojnie. Przede wszystkim jako adres podawaj na drugi raz inny adres niż domowy (jeśli tak jak mówisz nie chcesz odbierać przy rodzinie). Po drugie raczej nie dzwoń, chyba że znasz nr nadania. W praktyce zauważyłem, że nieznajomość nr przesyłki JEST podejrzana. W Twoim przypadku radziłbym poczekać i nie budzić wielkiego brata.
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   testerr 

• kozak
  • LokalizacjaW.......

Napisano 14 luty 2012 - 01:30

Wyświetl postUżytkownik Motorniczy dnia 13 luty 2012 - 17:33 napisał

(...) ale dla dobra nas Wszystkich, załatwiajcie to między sobą.

Problem w tym, że nie da sie tego załatwić miedzy sobą, bo ten oszust nie odpowiada na maile i poza forum nie ma z nim zadnego kontaktu.
2

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 14 luty 2012 - 04:56

A ja ci nie wierzę w ani jedno słowo. Całe twoje zachowanie świadczy, że za wszelką cenę chcesz zaszkodzić. Coś mi mówi, że nie chodzi tutaj o odzyskanie kasy. Oczywiście, mogę się mylić, ale w takich rzeczach rzadko się mylę.
-1

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   lubieczechy 

• swojak

Napisano 15 luty 2012 - 12:10

Tyle niepokoju ,że za zamawianie dopalaczy może być taka kara i w ogóle ,a żadnych informacji nie widzę ,linka itd

może ktoś by to wyjaśnił szczegółowo

bo tak to tylko niepotrzebny niepokój
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   starykoń 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 luty 2012 - 12:56

Wyświetl postUżytkownik Fiesta dnia 13 luty 2012 - 00:58 napisał

Tak, ale chyba chodzi tylko o zamawianie z zagranicy, bo to jest niby to samo, co uczestnictwo w wprowadzaniu substancji na teren Polski

Wprowadzenie z terenu UE na teren UE. Czyli kiedy chcą to jest zagranica, a kiedy nie chcą to nie jest. Jakieś tam debilne przepisy o wolnym handlu w UE podobno obowiązywały..
Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź