Zamawianie przez internet dopalaczy
Napisano 01 luty 2012 - 13:49
Ja proponuje kontynuować dyskusję jak w temacie. Chodzi o interpretację zwrotu "wprowadzanie do obrotu środków zastępczych". Czy wprowadza sklep, czy klient. Wydaje mi się, że przytoczona poniżej definicja nie pozostawia wątpliwości:
"wprowadzanie do obrotu- udostępnienie osobom trzecim, odpłatnie lub nieodpłatnie, środków odurzających, substancji psychotropowych, prekursorów lub środków zastępczych. (ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2005 r. Nr 179, poz. 1485, z późn. zm.)". Źródło: www.nettax.pl
Jeśli dobrze rozumiem tą definicję, to żaden z klientów kupujących RC dla siebie nie ma czego się obawiać.
Jest wiele głosów, że jednak ma. Proszę więc te osoby, które tak twierdzą o poparcie tego jakimiś cytatami (akty prawne lub orzeczenia sądów).
Napisano 01 luty 2012 - 13:56
Użytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 11:38 napisał
gdzie tlumaczyles? Swojej starej czy Niewinnemu maila napisales, a moze na czacie, ktory mi zbanowales, o 4 w nocy sie tlumaczyles?
Na zadnego maila mi nie odpisales, wiec gowno tam tlumaczyles. Oszust jestes i tyle.
#24 Guest_flash_*
Napisano 01 luty 2012 - 14:11
Napisano 04 luty 2012 - 18:48

Popularny
Użytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 14:11 napisał
Bo probuje zgadywac komu tlumaczyles i pisales, ze nie mozesz zrobic tych przelewow, bo na pewno nie zainteresowanym osobom, czyli np. mi, bo nie dostalem od ciebie takiej informacji mimo, ze pisalem kilka maili do ciebie w sprawie twojego wałka.
Użytkownik flash dnia 01 luty 2012 - 14:11 napisał
Nie rozumiem. Jesli uwazasz, ze to taka gównia kasa to czemu do tej pory mi jej nie oddałeś? Przeciez masz moj numer konta w mailach.
Nie badz hipokrytą - jesli uwazasz, ze to śmieszne pieniadze i kazdy moze sobie pozwolic na bycie oszukanym na taką kasę to czemu nie mam jeszcze zwrotu na koncie?
Napisano 12 luty 2012 - 13:50
,,Strach, bo wstrzymuje się od głosu, aby np.nie zdezinformować, bo nie mam wglądu w akta spraw o których mówi Flash? ''
była już o tym rozmowa na chacie ,ale na chacie wszystko znika po pewnym czasie możecie tutaj wkleić linki aby każdy miał wgląd itd
była jakaś ustawa nowa o odczynnikach chemicznych ,wklejajcie wszystkie nowe wzmianki związane z dopami i RC
jednak najbardziej mnie interesuje ustawa albo jakaś wzmianka,co za zamawianie dopalaczy możesz być zagrożony karą min 20 000 pln za samo zamawianie bo o tym był wątek na hypku
Napisano 13 luty 2012 - 00:58
Napisano 13 luty 2012 - 14:05
Wiadomo Dopalacze to Biznes ! Tylko kto powiedział,że są zdrowsze od alkoholu ?
Napisano 13 luty 2012 - 17:33
I nie wnikam, kto ma rację w tym sporze, wisi mi to. Chcę jedynie, by na innych forach nie gadano o dopalamy.com tylko z powodu Twoich interesów, bo niestety, ale stawia to nas w brzydkim świetle.
A do Was, zdesperowani klienci apeluję : nie róbcie bałaganu, rozumiem Was, chcecie odzyskać hajs, macie swoje powody (nie wnikam czy słuszne), ale dla dobra nas Wszystkich, załatwiajcie to między sobą.
Peace.
Napisano 13 luty 2012 - 21:16
Przed tą całą akcją tak zrobiłem i się umówiłem z kurierem w innym miejscu i już wtedy coś wyczuwałem,że jest nie tak,bo się pytał co to takiego ważnego - pilnego. Sobie myślę "chuj Cię to obchodzi",ale powiedziałem "...aaa ważne,ważne" Jutro też ten sam kurier ma być i teraz co poczynić ? Uzbroić się w cierpliwość ? Obawiam się tej firmy...,ale jak najbardziej chcę odebrać swoją przesyłkę!
Napisano 13 luty 2012 - 21:29
Napisano 14 luty 2012 - 01:30
Użytkownik Motorniczy dnia 13 luty 2012 - 17:33 napisał
Problem w tym, że nie da sie tego załatwić miedzy sobą, bo ten oszust nie odpowiada na maile i poza forum nie ma z nim zadnego kontaktu.
Napisano 15 luty 2012 - 12:56
Użytkownik Fiesta dnia 13 luty 2012 - 00:58 napisał
Wprowadzenie z terenu UE na teren UE. Czyli kiedy chcą to jest zagranica, a kiedy nie chcą to nie jest. Jakieś tam debilne przepisy o wolnym handlu w UE podobno obowiązywały..
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź