Zamawianie przez internet dopalaczy
Napisano 13 styczeń 2012 - 22:29
nie do końca 
Otóż zamawianie w celu odebrania i wyćpania środków zastępczych jest traktowane z tego co pisał radca prawny jako wprowadzenie ich do obrotu, za co grozi słynna kara do 1 mln zł. Niby dziwna rzecz. Mogło by się wydawać że wprowadzeniem do obrotu zajmuje się sklep który te środki zastępcze sprzedaje, jednak w praktyce postawienie takiego sklepu przed sądem może być skomplikowane z różnych przyczyn, więc najwidoczniej prokuratura w myśl zasady "jak się nie ma co się lubi..." wymyśla różne cuda na patyku. Pamiętajmy, ze jest to stosunkowo nowy temat w materii prawnej, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kogoś oskarżyć i zobaczyć co się stanie, a niezależnie od wyniku sam proces postępowania do najprzyjemniejszych nie należy
Otóż zamawianie w celu odebrania i wyćpania środków zastępczych jest traktowane z tego co pisał radca prawny jako wprowadzenie ich do obrotu, za co grozi słynna kara do 1 mln zł. Niby dziwna rzecz. Mogło by się wydawać że wprowadzeniem do obrotu zajmuje się sklep który te środki zastępcze sprzedaje, jednak w praktyce postawienie takiego sklepu przed sądem może być skomplikowane z różnych przyczyn, więc najwidoczniej prokuratura w myśl zasady "jak się nie ma co się lubi..." wymyśla różne cuda na patyku. Pamiętajmy, ze jest to stosunkowo nowy temat w materii prawnej, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kogoś oskarżyć i zobaczyć co się stanie, a niezależnie od wyniku sam proces postępowania do najprzyjemniejszych nie należy
Generalnie wszystkiego tego nie polecam... Lepiej zostać prawnikiem, policjantem... albo chemikiem...
Padłeś? Poleżżż....... 2cp
Nawijaj, aż zbaraniejesz....
Napisano 22 styczeń 2012 - 19:43
Sprawa jest prosta rc narazie nie zamawiać najlepiej w ogóle. Dopy tylko i wylącznie kurjerem ze sprawdzonych sklepów swojego adresu nie podawać np zamówić na adres poczty pod którym nikt nie mieszka i ustawić sie gdzieś z kurjerem jak zadzwoni... Pelna konspira
MITSUMANIAK
Napisano 01 luty 2012 - 06:40
Cytat
wprowadzanie do obrotu – udostępnienie osobom trzecim, odpłatnie lub nieodpłatnie, środków odurzających, substancji psychotropowych, prekursorów lub środków zastępczych
Nie wiem w jaki sposób zamawianie dla siebie dopów o legalnym składzie może być traktowane jako wprowadzenie do obrotu. Przecież nie zostaje spełniony ten warunek ,który dałem w cytacie.

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 01 luty 2012 - 10:06
może i tłumaczyłeś ale nie ma tego na forum teraz więc....
Osobiście koło chuja mi to lata bo nie ćpam już prawie rok ale poprostu zapis w prawie jest jasny i jednoznaczny. Wprowadzenie do obrotu = udostępnianie innym. Co innego w przypadku zamawiania czegoś o nielegalnym składzie.
PS> Flasz weź może ustosunkuj sie do słów testerra bo nawet na H jest o tobie głośno. Weź napisz coś aby skończyć temat bo znajac zycie codziennie beda sie pojawialy takie posty
Osobiście koło chuja mi to lata bo nie ćpam już prawie rok ale poprostu zapis w prawie jest jasny i jednoznaczny. Wprowadzenie do obrotu = udostępnianie innym. Co innego w przypadku zamawiania czegoś o nielegalnym składzie.
PS> Flasz weź może ustosunkuj sie do słów testerra bo nawet na H jest o tobie głośno. Weź napisz coś aby skończyć temat bo znajac zycie codziennie beda sie pojawialy takie posty

3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
#15 Guest_flash_*
Napisano 01 luty 2012 - 10:09
A niech idzie i składa doniesienie bardzo proszę. A jak na H jest tak o mnie głośno, to jestem bez kitu z siebie dumny. 
Aha, testerr zanim złożysz doniesienie, poproszę, a właściwie prawnik cię poprosi, o pełną dokumentację dotyczącą twojego wykształcenia chemicznego oraz zezwolenia na prowadzenie badań chemicznych, sanepid również jest ciekaw twojego laboratorium chemicznego i tego czy spełnia wymogi unijne. Nie musisz wierzyć i idź się wyżal na hypka o tym, jakie to złe jest forum dopalamy i ten chuj i oszust flash.
Aha, testerr zanim złożysz doniesienie, poproszę, a właściwie prawnik cię poprosi, o pełną dokumentację dotyczącą twojego wykształcenia chemicznego oraz zezwolenia na prowadzenie badań chemicznych, sanepid również jest ciekaw twojego laboratorium chemicznego i tego czy spełnia wymogi unijne. Nie musisz wierzyć i idź się wyżal na hypka o tym, jakie to złe jest forum dopalamy i ten chuj i oszust flash.
#17 Guest_flash_*
Napisano 01 luty 2012 - 11:38
Nie, poproszę cię na piśmie o potwierdzenie ww. faktów, ponieważ taką klauzulę podpisałeś, ja tłumaczyłem, czemu na ten moment nie mogę zrobić przelewu, ale wy (w osobie 3 chemików) macie to w dupie więc jak tak pogrywasz spoko, ja już mogę zlecić pozew, a zatrzymanie kasy było zasadne prawnie, jeśli poświadczyłeś nieprawdę zamawiając odczynniki chemiczne.
Napisano 01 luty 2012 - 12:26
Panowie, przecież to nie miejsce do załatwiania takich spraw... W język się ugryźcie czasami, bo więcej szkody, niż pożytku, takie szczekanie może przynieść.
No hard feelings;)
No hard feelings;)
Napisano 01 luty 2012 - 12:53
Kurwa jak dzieci sie zachowujecie. W dupie mam czyja to wina i co kto zrobił ale teraz już jebie to gówniarstwem.
Dostajecie ode mnie po karnym kutasie na zgode.
Dostajecie ode mnie po karnym kutasie na zgode.

Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź