FORUM.DOPALAMY.COM: Co to mógł być za psychotrop? - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Co to mógł być za psychotrop? Bardzo proszę o pomoc, siostra w szpitalu, stan OK, jej kumpela...

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum
  • Grupa: Members

Napisano 06 styczeń 2012 - 17:01

Po prostu trzeba dać dziewczynie spokój. Długie gadki i tłumaczenia są głupotą, są też często okrutną karą.. Każdy człowiek ma prawo do swego życia, w tym nawet 15 letnia dziewczyna. Jeżeli ona tak chce żyć, to tak ma być i tyle. My możemy się tylko martwić gdy zrobić coś źle, oraz możemy się cieszyć i skakać pod sufit z radości, gdy ona zrobi coś dobrego, ale wara wam wszystkim od jej wolności. Prawdziwa pomoc nie polega do daniu w pysk, albo na wrzasku, że ona jest zła. Prawdziwa pomoc, to zrobić to, o co ona poprosi, nawet wtedy gdyby to nam przynosiło przykrość. Jedynie co możemy zrobić, to zapewniać ją, że nigdy nie odmówimy pomocy, obojętnie o co by prosiła. Bo naprawdę pomagać człowiekowi jest bardzo ciężko, za to karać jest najłatwiej.
.
Daj ty chłopie jej spokój. Bądź tylko gotów na jej zawołanie, obojętnie o co by poprosiła. Nawet gdyby to robiłeś z bólem serca. Pozdrawiam
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 11 styczeń 2012 - 23:06

Dla jasności, dowiedziałem się co to był za lek : Fluanxol

Nic mi to nie mówi
Dołączona grafika
0

#23 Guest_kolo120_*

• Grupa: Guests

Napisano 11 styczeń 2012 - 23:20

http://www.przychodn...ki.php3?lek=890
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 11 styczeń 2012 - 23:21

Czytałem wcześniej, dalej nic.
Dołączona grafika
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   cwelzbok 

• Newbie
  • Pip
  • gg:
    5060336

Napisano 14 styczeń 2012 - 00:09

Wszyscy młodzi sami sobie to zrządzili, ponieważ ciągle oczekiwali nowych doznań, a rynek handlarzy nielegalnymi substancjami to wykorzystał, by wprowadzać substancje o nie poznanych dotąd nowych właściwościach farmakologicznych. Nie uważacie, że lekarz jest od tego, by rozpoznawać, co zostało wzięte przez daną osobę? - przecież oni tego się uczą. Właściwości tych nielegalnych środków nie są jednak znane ani lekarzom, ani farmaceutom. Sam jestem od wielu lat biologiem i w tej chwili wykonuję studium farmaceutyczne i dlatego w tej kwesti mogę się dosadnie wypowiedzieć. Dlatego,Jak macie coś brać, to bierzcie to, co jest poznane i na co są skuteczne antidota (odtrutki) w szpitalach, ponieważ z powodu wzięcia innych substancji - nikt Wam zdrowia oraz życia nie wróci i nie zagwarantuje tego wżaden sposób. Należy także pamiętać, że do tzw. dobrze poznanych narkotyków, jakimi są np. trawki, amfetamina, mogą być (i zwykle często są!) przez handlarzy oraz dealerów narkotykowych dodawane, albo substancje obojętne, które służą tylko wypełnieniu, abyście więcej zapłacili, albo służą wywołaniu silniejszego, szybszego efektu działania lub wywałaniu szybszego uzależnienia. Wiele z tych dodanych substancji jest medycynie i farmacji znanych, ale są to środki, których dodatek do narkotyku jest w stanie wywołać trwałe uszkodzenie zdrowia lub spowodować śmierć! Wile z nich jest stosowanych tylko w lecznictwie zamkniętym (na oddziałach anestezjologii i intensywnej terapii oraz blokach operacyjnych). Podczas ich stosowania przed zabiegami chirurgicznymi lekarze stosują jeszcze dodatkowe leki, które pozwalają uniknąć niebezpiecznych dla życia ubocznych reakcji po zastosowaniu tych wcześniejszych. Wy Wszyscy po prostu nie macie na ten temat żadnej wiedzy, a chcecie się rządzić tymi środkami. Okazuje się w takim przypadku, że te środki stają się silniejsze od Was i ścinają Was z nóg do tego stopnia, że później błagacie o ratunek i przywrócenie Wam zdrowia oraz życia. Trzeba się najpier zabezpieczyć we wszelkie możliwe antidota i zaopatrzyć się w informacje na temat pełnej nazwy środka, którego się wzięło, oraz na temat jego biologicznych i farmakologicznych właściwości a także, ile i w jakiej postaci, jaką drogą podania oraz w jakich okolicznościach i stanie zdrowia oraz odżywienia, bądź interakcji z innym środkiem - mogę tego wziąć. Trzeba też wziąć pod uwagę,że każdy handlarz oraz informacje na opakowaniu mogą być nieprawdziwe, z uwagi, że cały handel tym jest nielegalny, niekontrolowany, i każdy może tam zamieścić dowolną substancję chemiczną.

Jak Wam się uda zarejestrować na http://pharmindex.pl to znajdziecie wszystko o Fluanxolu (dwuchlorowodorek flupentiksolu). To środek przeciwko Schizofrenii i dobrze znany lekarzom. Jest wątpliwe, czy dziewczyna dostała akurat ten środek, ponieważ podobne, bądź identyczne rakcje są w stanie wywołać inne neuroleptyki, anksjolityki, analeptyki oraz wiele substancji leczniczych o bardzo silnym działaniu z grupy benzodiazepin i barbituranów. Ale o tej grupie środków jest kolejny temat rzeka, gdyż do tej grupy należy z kolei GHB (gamma hydroksybutanowy kwas) zwany potocznie pigułką gwałtu oraz Rohypnol (flunitrazepam), także stosowany jako pigułka gwałtu. Dlatego Proszę na to uważać. Antidotum na te środki to Flumazenil (Anexat), ale dostępny tylko w lecznictwie zamkniętym, czyli na oddziałach pomocy doraźnej (pogotowiu). Antidotum na barbiturany to: Nalokson, Nalorfon, Naltrekson (też stosowane tylko w lecznictwie zamkniętym).
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   zolwik na spidzie 

• swojak
  • Lokalizacjana zakręcie swoich mysli

Napisano 14 styczeń 2012 - 00:13

Nie wiem czy pomoge Ci Motorniczy ale powiem wprost-to napewno nie jest wina Fluanxolu.Ja bralem ten lek pod nazwa Fluanxol depot ze 12-13 lat temu i nic z powyzszych objawow nie zaznalem.Leki psychotropowe maja to do siebie ze w glownej mierze otlumaniają i spowalniaja u czlowieka jego zdolnosc psychoruchowa,wyciszaja,moga wystapic problemy z odzywianiem,przewaznie zwiekszone laknienie i problemy dermatologiczne.Zeby Cie uspokoic to nie jest psychotrop jakos specjalnie mocny i grozny dla zdrowia.Mowie to z wlasnego doswiadczenia
[img]http://http://www.rotfl.com.pl/data/media/13/sex_zolwi.jpg[/img]
1

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   MISTICO 

• swojak

Napisano 14 styczeń 2012 - 00:28

myśle że gałka muszkatałowa, 4 opakowania z Kamis
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   cwelzbok 

• Newbie
  • Pip
  • gg:
    5060336

Napisano 14 styczeń 2012 - 01:10

Wyświetl postUżytkownik MISTICO dnia 14 styczeń 2012 - 00:28 napisał

myśle że gałka muszkatałowa, 4 opakowania z Kamis

Gałka muszkatołowa dzięki zawartości mirystycyny wzięta w ilości 1-2 gałek wywołuje bardzo nieprzyjemne halucynacje i oderwanie od rzeczywistości, depersonalizację (bezosobowość i bezcielesność). Uważajcie, bo możecie tego nie przetrzymać i popełnicie samobójstwo.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucjan88 

• uzależniony od forum
  • Lokalizacjacentrum

Napisano 14 styczeń 2012 - 07:35

Wyświetl postUżytkownik cwelzbok dnia 14 styczeń 2012 - 01:10 napisał

Gałka muszkatołowa dzięki zawartości mirystycyny wzięta w ilości 1-2 gałek wywołuje bardzo nieprzyjemne halucynacje i oderwanie od rzeczywistości, depersonalizację (bezosobowość i bezcielesność). Uważajcie, bo możecie tego nie przetrzymać i popełnicie samobójstwo.

nie przesadzasz troche? my po 3 galki w mleku rozpuszczali i po okolo 5h w tym samym momencie z ziomkiem dostalismy smiechawe chwile potrzymalo ale zadnych halunow czy odmiennych stanow swiadomosci nie bylo. W dzialaniu podobna do bakania a ty sam miales takie efekty czy od kogos uslyszales? :>
Dołączona grafika
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 14 styczeń 2012 - 10:30

Drogii panie biochemiku na studium farmacji, tak dużo masz wiedzy zdobytej, musisz być bardzo mądrym człowiekiem, a... piszesz idiotyzmy. Proszę się nie gniewac, jestem dla pana bardzo życzliwy i budzi pan moją sympatię, ale jest pan ofiarą systemu zniewolenia umysłu- ale to inny temat i bardzo bym chciał kiedyś o tym z panem podyskutować.
.
Ja przeczytałem tylko pół pana komentarza i trafił mnie szlag, dlatego moja polemika odnosi się tylko do połowy. Po co miał by dealer dodawać substancję zwiększające uzależnienie? Jest to ciąg dalszy idiotyzmów o krwiożerczych dealerach, co czychają na niewinne i nieświadome dzieci i rozdając im narkotyki za darmo, wciągają ich w nałóg... Słuchaj człowieku- o narkotykach nie wiesz w takim razie nic!!! Fikcja literacka z głupich sensacyjnych filmów z hollywood stała się dla narodu i dla władzy źródłem wiedzy! Nieprawdopodobne scenariusze filmowe stały się źródłem poznania niby rzeczywistości, a na tej podstawie zaostrzono brutalnie prawo- tak zrodził się totalitaryzm, że fikcję uznano za rzeczywistość.
Ja bardzo dobrze wiem, że pisze pan w dobrej wierzę i dla naszego dobra, ale pana rady są mylne. My sami dobrze wiemy, że lepiej brać znane i sprawdzone narkotyki, ale... one są nieomal całkowicie nie do zdobycia, oraz NIELEGALNE!!! Natomiast to forum jest o narkotykach LEGALNYCH... Mało znanych, nie sprawdzonych, ale za nie nikt nie pójdzie na wiele lat do więzienia, nie będzie miał rewizji, nie będzie represjonowany. Zapewnisz nam wolność i bezpieczeństwo, gdy wrócimy do mj, lub fety???
Ja na tym forum jestem tylko z ciekawości, bo ja od 30 lat biorę tylko silne opiaty, tj heroinę własnej produkcji, a od 3 lat broniąc się przed represjami, trafiłem na program metadonowy.
.
Jest mi bardzo przyjemnie, że ktoś mądry i z wielką wiedzą trafił na nasze forum. Napisze jeszcze na priv, bo bardzo bym chciał o kilku sprawach porozmawiać. Proszę za jakiś czas zaglądać na priv. W imieniu użytkowników forum, proszę o pisanie jak najwiecej komentarzy. Pozdrawiam
Komentarz pisany na małym wyświetlaczu komórki, stąd niedoskonałość tekstu
1

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 14 styczeń 2012 - 13:52

Oj, gałka muszkatołowa jest super niebezpieczna! Ja tego nigdy nie brałem, ale można sobie poczytać raporty osób co to brały. Nie są to wesołe relacje- działanie bardzo długie, dlatego najlepiej brać w wekend. Wszyscy opisują zmęczenie i znużenie działaniem, oraz nieciekawe halucynacje bez eufori. Przynajmnie to pamiętam po przeczytaniu kilku relacji. W moim środowisku NIKT nie sięgał po gałke, bo po prostu wszyscy wiedzielismy, że to nic ciekawego. Mam kilka uwag do naszego biologa farmaceute, ale to za chwilę.
0

#32 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 14 styczeń 2012 - 17:26

Uwielbiam takie pseudonaukowe lanie wody, jakie nam kolega biolog zaserwował. Po pierwsze, neuroleptyki są legalne i to nie żadni handlarze je wprowadzają tylko firmy farmaceutyczne, które zawierają umowy z klinikami psychiatrycznymi. Handlarze narkotykami nie sprzedają neuroleptyków, bo nie byłoby w tym za grosz logiki. Dziewczyna na pewno wzięła silny neuroleptyk, bo objawy są aż nadto oczywiste. Cały temat polega na tym, że lekarz właśnie nie rozpoznał, co zostało wzięte - czytaj ze zrozumieniem. Jak chodzi o odtrutki, nie rozśmieszaj mnie, ich działanie jest tak samo niejasne, jak działanie leków psychotropowych, ponadto jest ich naprawdę niewiele, a ich skuteczność jest często wątpliwa. Czym się różni handlarz od dealera narkotykowego? I owszem - do fety np. często są dodawane wypełniacze o całkowicie obojętnym charakterze. Z policyjnych statystyk wynika, że w tym momencie czystość amfetaminy sprzedawanej na ulicy wynosi 5-15% reszta to "mąka". Nie mów proszę, że my wszyscy nie mamy żadnej wiedzy, bo akurat ja farmację mam za sobą i mogę z całą pewnością stwierdzić, że twoja wiedza jest na poziomie najwyżej pierwszego semestru. Rada, aby zaopatrywać się w antidota jest zwyczajnie idiotyczna. Przepraszam, gdzie mam się w te antidota zaopatrywać? Od kiedy to handlarze narkotyków sprzedają dragi z informacjami na opakowaniu? Nie ma czegoś takiego jak środek: "przeciwko schizofrenii". I nie pytaj proszę, "jak to?", taki termin nie istnieje, sprawdź sobie, z jakiego powodu. Rohypnol to może w 1% jest używany jako pigułka gwałtu, na tej samej zasadzie można użyć klonazepamu czy zolpidemu.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 14 styczeń 2012 - 17:41

Dobra, ja Wam już dziękuję za pomoc, wszystko dobrze się skończyło. Proszę o zamknięcie tematu i Flasha w psychiatryku :tulimy:
Dołączona grafika
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2