POCZTA POLSKA UWAGA
Napisano 06 styczeń 2012 - 13:33
U mnie lekkie opóźnienie priorytetu (o pół dnia ok). Zamiast następnego dnia od nadania, odebrałem 2 dni po. Myślę, że doskonałym marginesem błędu dla zamawiających na poczcie jest 2 dni na dostawę i np. na weekend zamawiać tak, by wyszło w środę.
lunatykopiszę
Napisano 06 styczeń 2012 - 19:26
Użytkownik Moonglum dnia 06 styczeń 2012 - 11:37 napisał
Powiem szczerze, że Polska Poczta i tak jest lepsza niż 10 lat temu, ale nasze oczekiwania po niezłych usługach prywatnych firm kurierskich uległy znaczącej zmianie. MY CHCEMY co najmniej takiej efektywności dostarczania przesyłek przez Pocztę jak przez prywatnego kuriera (lub chociaż takiej jak ma POCZTEX). Niestety mimo pewnych dobrych zjawisk ten państwowy moloch nie nadąża za rozwojem tego typu usług na rynku. Sam teraz tak mam, czekam dłużej niż przewidywałem i zastanawiam się czy następnym razem nie zaznaczyć (jednak) opcji 'kurier'.
Trafiłeś w samo sedno.
Cytat
Chciałbym mieć ogromną głowę. Nie po to, by pomagać ludziom lub by być mądrzejszym. Chciałbym po prostu być w stanie napluć w ryj każdemu wyborcy PO
Napisano 07 styczeń 2012 - 15:29
kiedys kupilem na necie majteczki dla narzeczonej i sie nie doczekalem. Wyslali mi ekonomicznym zwyklym i kurewa gdzies zaginol w drodze. Poszedlem sie klucic na poczte i baba w okienku, tak miedzy slowami, dala do zrozumienia ze sam zawinilem, takie sa uroki listow ekonomicznych i nadajom sie tylko do wysylania kartek pocztowych ze wczasow. Niech biore zawsze polecone, jak cos wartosiowego w srodku.
Wnioski
Na poczcie dzieje sie patologia i trzeba sie z tym liczyc i myslec pozytywnie, ze zaden przypal sie nie zdazy. Jaka poczta panstwowa takie cale panstwo - balagan, kretactwo, chamstwo, cwaniactwo, matactwo,brud i polactwo. Stracilem 30 zl, Magda nie dostala prezentu i wqqrwiony pod sam sufit mialem ochote powystrzelac wszystkich listonoszy.
BRAC ZAWSZE POLECONE, jest wtedy dowod nadania i nie ma wytlumaczenia jak cos zginie na poczcie! Chyba ze na jakas mafia trafisz
Wnioski
Na poczcie dzieje sie patologia i trzeba sie z tym liczyc i myslec pozytywnie, ze zaden przypal sie nie zdazy. Jaka poczta panstwowa takie cale panstwo - balagan, kretactwo, chamstwo, cwaniactwo, matactwo,brud i polactwo. Stracilem 30 zl, Magda nie dostala prezentu i wqqrwiony pod sam sufit mialem ochote powystrzelac wszystkich listonoszy.
BRAC ZAWSZE POLECONE, jest wtedy dowod nadania i nie ma wytlumaczenia jak cos zginie na poczcie! Chyba ze na jakas mafia trafisz
Napisano 09 styczeń 2012 - 17:45
Moje zamówienie kiedyś czekało na nie tej poczcie co zwykle. Dopiero od sprzedawcy dostałem numer nadania, sprawdziłem w internecie na stronie i odebrałem przesyłkę za innej placówki, bo na mojej poczcie, gdzie zawsze odbieram oczywiście nie wiedzieli co się stało.
Dodatkowo niewkładanie awizo do skrzynki, albo wrzucanie sąsiadowi, bo się numery listonoszowi w oczach widocznie mienią to standard.
Ale jeszcze nie zdarzyło mi się na szczęście, aby po jakiejś przesyłce ślad zaginął.
Dodatkowo niewkładanie awizo do skrzynki, albo wrzucanie sąsiadowi, bo się numery listonoszowi w oczach widocznie mienią to standard.
Ale jeszcze nie zdarzyło mi się na szczęście, aby po jakiejś przesyłce ślad zaginął.
Wszystkie moje wypowiedzi na forum to opis snów i fantazji, które rodzą się w mojej chorej głowie.
Napisano 09 styczeń 2012 - 18:17
A ja myślę, że jakbyście byli na miejscu takiej Pani z okienka, która musi dziennie ogarnąć kilkaset osób, znosić ich fochy i chamstwo i w dodatku płaciliby Wam gówniane pieniądze za tak (moim zdaniem) ciężką robotę, to mielibyście podobne podejście do tej pracy. Pomyślcie ile ona dziennie musi przerobić takich wkurwionych osobników jak Wy, a potem ewentualnie narzekajcie. Ja tam mam dobry kontakt z Paniami na mojej poczcie i nie narzekam
Czasem wystarczy się uśmiechnąć. A taki listonosz, to też pewnie lekko nie ma. Zastanówcie się...

http://www.youtube.c...h?v=WU4lZ6IsAPA
DOŁĄCZ DO NAS! PROMUJ NATURALNE PRODUKTY!
JUŻ NIEDŁUGO USŁYSZY O NAS CAŁA POLSKA!
Napisano 09 styczeń 2012 - 20:19

Popularny
Niewierzący dobrze prawi
Sam pracuje w sklepie i wiem że są tacy ludzie których nikt nigdy nie zadowolił, zawsze szukają dziury w całym i o wszystko mają pretensje. I teraz przychodzi ci taki typ z rana rzuca się o jakieś gówno na które ty nie masz wpływu. Ja zagryzam zęby i zlewam typa ale nie każdy tak potrafi i później odreagowuje na innych. Czasem trzeba się postawić w sytuacji tej kobiety po drugiej stronie szybki w urzędzie pocztowym, porozmawiać kulturalnie (a nie z pianą na pysku i wyrzutami od progu) zapytać co i jak, a kobieta ci pomoże. Zawsze też może być tak że za szybką będzie baba która też ma wszystko i wszystkich w głębokim poważaniu, wtedy to już po prostu pech. Reasumując nie uogólniajmy PP ma swoje zalety i wiele wad, mój urząd akurat jest ok a z listonoszem to z chęcią bym flachę obalił (co za pewne kiedyś uczynię) tak więc nie narzekam. Stara prawda jest taka: "są ludzie i ludziska" i nic nie poradzisz raz na jednego raz na drugiego trafisz
(się zrymowało
)
Napisano 09 styczeń 2012 - 23:07

http://www.youtube.c...h?v=WU4lZ6IsAPA
DOŁĄCZ DO NAS! PROMUJ NATURALNE PRODUKTY!
JUŻ NIEDŁUGO USŁYSZY O NAS CAŁA POLSKA!
Napisano 10 styczeń 2012 - 09:19

Popularny
Należy pamiętać że na poczcie również pracują ludzie i czasem na niektore czynniki nie maja po prostu wpływu. Za Autopsji wiem że lepiej z pyskiem nie wyskakiwać(jeszcze jak sie dostaje paczki niemal codziennie:E). A z pocztowymi dobrze mieć dobre kontakty, jak ktoś już wspomniał na poczcie najlepiej ugryzc sie w jezyk usmiechnać sie pokazac pani z za lady jaka to jest zajebista i jak zajebiście pracuje
i wtedy dojdziemy do ładu i składu. Osobiście moj listonosz jest bardzo w porządku, od tylu lat przynosi te paczki, pewnie chłop wie co tam jest ale zawsze zadowolony usmiechnięty dziekuje do widzenia
Ale nie powiem bo od czasu do czasu 10 zł -20 mu dam za dobrze wykonywana prace wiec i dla mnie jest to jakiś plusik
Zamawiam przewaznie paczki poczta i bardzo rzadko mam podbramkowe sytuacje
Cierpliwość i wyrozumiałośc.
pStop cyckom i takim tam innym - MODERATOR :e
Napisano 12 styczeń 2012 - 03:53
Ja sobie też zamówiłem kurierem z Ostrawy do bielska,to na kurwę 3 dni czekałem, pojawiła się dziś rano punkt ósma, aż mu się kolana wyginała taka ciężka była, nowy tu jestem są ziomale, w szczególności stara gwardia czasy greena, techno planet i gdzie kurwa setka Władka za 7 zł 3 dni trzymała, zapraszam na degustację. Pozatym już się całkiem tam w tych Czechach popierdoliło, kiedyś 3 rano wsiadam w auto i zapierdalam do Ostrawy, pizda ostra b-b Cieszyn 15 minut 200 na blacie i dupie pół gięta władimirka,i jak się ocknąłem to zobaczyłem tylko ten jebany szyld z tą uśmiechniętą gęba, zamknięte, kurwa, dup ścisk, że aż srać się chce powrót, i przelotem w Cieszynie, natykam się na szite, mam postój na stacji, tej na wylocie w stronę Katowic, parapet, elegancka lafirynda, papieroch, i but, czaicie klimat?
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź