FORUM.DOPALAMY.COM: POCZTA POLSKA UWAGA - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

POCZTA POLSKA UWAGA

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Bozydar 

• bywalec
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:26

Tak, po raz kolejny i ostatni się zawidołem. Żałuję. Wystarczy wydać te kilka złotych więcej na kuriera i cieszyć się przesyłką na drugi dzień. Ale po kolei.

Poczta Polska (zwana dalej "kurwą jebaną"), doprowadza mnie do granic frustracji. Od czasu i jakości usług, po obsługę w okienku.
Zamówiłem sobie dopki grubo ponad tydzień temu. W sklepie status "wysłano", a jebanego listowego jak nie ma tak nie ma. To już ja bym szybciej z buta doszedł do tych Czech czy tam Węgier i zdążył wrócić. Mhm, oczywiście kolejeczka, uciągnięty ryj w okienku, opłata 2,50zł (kurwa za co?), czekanie... i co? I gówno! To już nie pierwszy raz jak się zawiodłem na PP ale na pewno ostatni. Ludzie, jeśli chcecie zaoszczędzić nerwów to olejcie to jebaną skamielinę PRL-u i bierzcie kuriera. Tę pare złotych was nie zbawi, a ma dużo zalet:
- jebana PP nie zarobi, więc niech zdycha
- zarobi firma kurierska = wzrost kapitału
- paczka dochodzi w trymiga
- możesz śledzić paczkę
- pierdyliard innych zalet, każdy wie jak jest.

Od PP w gorszym stanie jest tylko PKP. Wielkie państwowe firemki, gdzie kurwa wszyscy obrastają jak pączki w maśle, bo zajebiście jest wydawać nie swoje pieniądze; czyli podatników.

Jak paczka nie dojdzie do końca weekendu to idę się pluć na jebaną pocztę a jeżeli pomarszczony face będzie mi narzekał, że jej kurwa przeszkodziłem w piciu kawy czy coś, to z buta wjadę, że jej ta zachuchana śmierdząca nie mytym ryjem szyba nie pomoże.

Przepraszam za wulgaryzmy i proszę o nie usuwanie tematu. Jestem po prostu zdenerwowany jakością obsługi tego gównianego molocha. Ja po prostu nie kminię jak paczka może tyle iść, jakby kurwa była nadana z Syberii, a dowozowy by na ośle jechał. Aż kurwa strach się bać, jakby taka poczta działała np w USA. To by chyba kilka miesięcy szła. Listonosz już prawie z buta wyłapał, za zostawianie awizo nawet jak ktoś był w chacie.

Czy jestem JP? Tak, kurwa Jebać Pocztę, kurierka FTW!

Cytat

Chciałbym mieć ogromną głowę. Nie po to, by pomagać ludziom lub by być mądrzejszym. Chciałbym po prostu być w stanie napluć w ryj każdemu wyborcy PO
Paulo Coehlo
1

#2 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:33

w PP też można śledzić przesyłki......... Co ty taki wielce oburzony i okropnie zdziwiony ,że w okresie świątecznym paczki dochodzą wolniej? Przecież to jest zupełnie normalne zjawisko na calym świecie.

Cytat

Jak paczka nie dojdzie do końca weekendu to idę się pluć na jebaną pocztę a jeżeli pomarszczony face będzie mi narzekał, że jej kurwa przeszkodziłem w piciu kawy czy coś, to z buta wjadę, że jej ta zachuchana śmierdząca nie mytym ryjem szyba nie pomoże.

Chuja tam zrobisz i dobrze o tym wiesz.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
1

#3 Użytkownik jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:34

Poproś sklep o tracking - wcale nie powiedziane, by to wina poczty była, ja nigdy takich problemów nie miałem.
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Bozydar 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:40

Można śledzić ale to jest w fazie bety, działa jak chce. Już raz burda w okienku była, jak nie doszedł mi gymball, taka piłeczka do ćwiczeń, pewnie przykeiła się do łapy jakiemuś zajebistemu Zdzisławowi. Spisałem protokół który gówno dał. Święta się już skończyły więc do roboty jebane niebieskie pocztowe jaskółeczki a nie choinkę wspominać na wypierdzianym fotelu.

Cytat

Chciałbym mieć ogromną głowę. Nie po to, by pomagać ludziom lub by być mądrzejszym. Chciałbym po prostu być w stanie napluć w ryj każdemu wyborcy PO
Paulo Coehlo
1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wielki Mesjasz 

• Member
  • PipPip

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:47

e mi zawsze robią na złość na poczcie :E

tj. wg. trackingu pokazuje że u mnie w mieście jest już o 6:47

ale kurwa wybrałem dopiero za 3-cim razem i to 13:28, jak zmusiłem babę do szukania i okazało się że moja paczka jeździła sobie od UP-1 do UP-2 - poczciaże to debile

ps. chyba przestane wysyłać przez poste-restante ... jak tak udziwniają
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   TERRORIST 

• swojak

Napisano 04 styczeń 2012 - 17:47

Witam ja tam nigdy do poczty nic niemiałem zawsze wszystko grało :)
"... Ponad połowa ziomów już po wyrokach
Nie mamy gdzie już chować się na blokach..."

"... Nie pozwolę aby dila worka na mnie ciął
Nature wole i prawo dla niej będę giął
Dusza ma i sensi do siostry..."
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 04 styczeń 2012 - 18:04

I tak jest postęp. Kiedyś to była Poczta Polska :biggreen:
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bozydar 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 05 styczeń 2012 - 09:25

Jeżeli dziś nie przyjdzie to się rozkurwie lapidarnie.

Cytat

Paulo Coehlo
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Hobbit 

• Newbie
  • Pip

Napisano 05 styczeń 2012 - 09:42

Również czekam trochę za długo ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. :) Następnym razem wezmę kuriera, jak różnica będzie drastyczna, to nie będę się zastanawiał. Pozdro :tulimy:
0

#10 Guest_cisek_*

• Grupa: Guests

Napisano 05 styczeń 2012 - 11:38

Wyświetl postUżytkownik Hobbit dnia 05 styczeń 2012 - 09:42 napisał

Również czekam trochę za długo ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. :) Następnym razem wezmę kuriera, jak różnica będzie drastyczna, to nie będę się zastanawiał. Pozdro :tulimy:

Oczywiście, że będzie różnica drastyczna.

Pocztą może przyjść w 2 dni albo i w 7 dni albo i wcale. Jak paczka zaginie to będziesz czekał lata świetlne na wyjaśnienie sprawy albo i nawet się nie doczekasz, firmy kurierskie takie sprawy załatwiają MAKSYMALNIE w ciągu miesiąca, chociaż ja miałem 2 przypadki zaginięcia paczki (dhl i ups) i wszystko zostało załatwione w mniej więcej tydzień.

Kurier ma same zalety w porównaniu do PP, warto dopłacić te kilka zł i zamówić kurierem, gdyż:

Paczka na 99% dochodzi na drugi dzień
Możesz na bieżąco monitorować trasę paczki
Większość kurierów dzwoni do Ciebie zanim przyjedzie z paczką aby się upewnić czy jesteś w domu.
Możesz się umówić z kurierem na odbiór paczki, jeśli np jesteś w pracy to po południu, jeśli ci się śpieszy z odebraniem paczki to z samego rana zadzwonić do kuriera i złapać go na mieście albo po prostu powiedzieć, że nie ma Cie w domu i żeby kurier przyjechał tu i tu - co z listonoszem raczej nie dało by się czegoś takiego załatwić :)

Ogólnie kurier w porównaniu do poczty to pełen profesjonalizm. Nie ma kłopotów w przypadku nie odebrania paczki i pójściem na pocztę ze stara babą w okienku, popijającą kawkę i przegryzającą herbatniki, która wypierdala się do ciebie z pretensjami, że ma przerwę, i chuj ją obchodzi, że 20 osób czeka przy okienku, a jak już coś robi to z wielką łaską.
Jeśli u kuriera nie odbierzesz paczki to dzwoni do Ciebie najczęściej i umawiasz się z nim np na następny dzień aby przyjechał tu i tu z paczką.

no i najważniejsze:

kurierem masz dużo mniejsze szanse przypału/opóźnienia paczki niż PP, gdyż firmy kurierskie nie bawią się w sprawdzanie zawartości.

p.s.

Od dobrych paru lat ani razu nie korzystałem z poczty polskiej, jeśli tylko miałem do wyboru kuriera. Zawsze wolałem dopłacić te 10zł i mieć pewność, że paczka dojdzie na drugi dzień i nie muszę wypatrywać listonosza w oknie, tylko kurier sam do mnie zadzwoni albo ja do niego i umówimy się na odbiór paczuszki.

p.s. 2

Sam kiedyś byłem kurierem (dhl) i śmiało mogę potwierdzić, że przynajmniej w tej firmie panował pełen profejsonalizm, dostarczenie paczki na czas to był priorytet i nie raz latałem od 8 rano do 16 nie mając nawet czasu na szczocha ale normę musiałem wyrobić (dostarczyć wszystkie paczki) i huj obchodziło przełożonych, że nie zdążę czy coś - miałem zdążyć i koniec inaczej miałem uciętą pensję - dlatego firmy kurierskie działają tak sprawnie i szybko.
W PP taki zenek listonosz, jak nie dowiezie kilkunastu paczuszek bo mu się nie chciało albo nie zdążył albo inne gówno to zostawiał sobie na drugi dzień albo i na następny albo i na następny.
2

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   THCpowerful 

• swojak
  • Opening hours:dla przyjaciół całodobowo ;)
  • gg:
    10**4460

Napisano 05 styczeń 2012 - 14:54

Wyświetl postUżytkownik TERRORIST dnia 04 styczeń 2012 - 17:47 napisał

Witam ja tam nigdy do poczty nic niemiałem zawsze wszystko grało :)

ja tak samo:)
1

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Bozydar 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:27

No i oczywiście jebany listowy nie dotarł. Teraz następna szansa w tej jebanej loterii to poniedziałek bo jutro mamy zajebiście potrzebne i zrozumiałe dla wszystkich święto pajaców, o których biblia wspomina w 2 zdaniach. Zajebisty weekend będzie, po prostu kurwa zajebisty. Dzięki ci PP.

Cytat

Paulo Coehlo
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:32

Czemu można ciągle dawać tylko jeden minus dziennie ?
Ps wolę pocztę od kurierów, tak kurwa to nie żart.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Nycomed 

• kozak

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:33

Poproś sprzedawce aby sprawdził co się dzieje z paczką , pamiętam jak czekałem kilka dni(4) na polecony , okazało się , że był zwrot(zły adres czy coś tam) i list leżał cały czas na poczcie u nadawcy , wtedy wysłał jeszcze raz i była u mnie następnego dnia , gdyby nie to nie doczekał bym się tego listu.

PS: Od kogo zamawiałeś?
Wszystkie moje słowa na forum to fikcja literacka.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   CJ. 

• kozak
  • gg:
    33996280

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:53

Wyświetl postUżytkownik Bozydar dnia 04 styczeń 2012 - 14:40 napisał

Można śledzić ale to jest w fazie bety, działa jak chce. Już raz burda w okienku była, jak nie doszedł mi gymball, taka piłeczka do ćwiczeń, pewnie przykeiła się do łapy jakiemuś zajebistemu Zdzisławowi. Spisałem protokół który gówno dał. Święta się już skończyły więc do roboty jebane niebieskie pocztowe jaskółeczki a nie choinkę wspominać na wypierdzianym fotelu.

Żadem Zdzisław nie mógł ci nic zajebać. Na poczcie każda przesyłka (tj. polecony, wartościowa) jest księgowana i nic bez śladu nie może zaginąć.
______LEGALIZE CANNABIS______
______________?_______________
.______________???____________
._____?__.______???_________?__
._____??_______?????_______??__
._____???______?????_______???_
._____????_____?????______????_
.______????____?????_____????__
.__?____????____???____????____?
..__??____????___???___????____??
.___????____???_???_???____????
.____??????___??_?_??___??????
.______???????_???_???????_____
____________??_?_??__________
__ ______?????_???_?????_____
__ ___????_____?? _____????__
__ __??________??_______??
__ ___________??
__ __________??
____________??
Jam jest nabita haszem butla twoja, która wywiodła cię z domu zamuły:P.....
1. Nie będziesz brał środków odurzających cudzego pochodzenia
2. Nie wymawiaj imienia dealera swego nadaremno
3. Pamiętaj aby palenie zawsze skręcić
4 .Czcij zioma swego i zioło jego
5. Zawsze butle nabijaj
6. Nie rozsypuj
7. Nie wpadnij
8. Zawsze wciskaj fałszywe nazwisko dzielnicowemu swemu
9. Nie pożądaj bucha bliźniego swego
10. Ani żadnej lufy która jego jest
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Ema Ziom Jestem Z tOnd 

• kozak

Napisano 05 styczeń 2012 - 16:43

Nosz kurwa mać, a pomyślałeś że w tych dniach było wiele zawirowań, pogoda, świeta i huje muje dzikie węże, w tym także sobota i niedziela, czyli kurwa mać jebany matole 4 dni, również wolę pocztę od kurierów, bo często wychodzi na to, że to wina wysyłającego, a nie poczty.

Założe się że mu napisał wysłałem - paczka wyszła albo po 17 albo na drugi dzień, tu już kurwa presja i ja pierdole, bo mają zapierdalać w soboty i niedziele, ja na kuriera czekałem kiedyś tydzień, więc skończ pierdolić jak się huja znasz, ja nie przepraszam za bluzgi, bo niech se jebany matoł, obliczy 7 dni roboczych, jak ci kurwa jutrzejszy dzień wolny nie odpowiada, to idź do pracy, będziesz zapierdalać po 12 godzin, to wtedy zrozumiesz a to o kurierach już ci odpowiadam

bardzo często trakingi do dupy
prawie 50% paczek odbieram z centrali bo się kurierowi nie chce ruszać dupy
przed świętami i w okresie natłoku specjalnie abordażują system przesyłek
2

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Bozydar 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 05 styczeń 2012 - 20:09

Ema ziom wypierdalaj z tond. Z chęcią bym wolał iść do pracy bo lubię zarabiać a nie siedzieć i kurwa klan oglądać w sandałach i skarpetach.

Wiesz co to priorytet? To bez priorytetu ile by szło, 2 miesiące kurwa? Już mi się nawet ćpać odechciało.

Cytat

Paulo Coehlo
-3

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Ema Ziom Jestem Z tOnd 

• kozak

Napisano 05 styczeń 2012 - 23:12

z chęcia byś chciał iść do pracy, ty bezrobotny dzieciaku, wont z tego forum, jakbyś znał swoje prawa to byś wiedział że :

W przypadku doręczenia przesyłki listowej priorytetowej w terminie późniejszym niż w 4 dniu po dniu nadania, adresatowi lub nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej
.

a teraz zapierdalaj do łóżka, bo dam se łape uciąc że gnojek żadnych 7 dni roboczych nie liczył i hajs pewnie przez poczte
1

#19 Guest_cisek_*

• Grupa: Guests

Napisano 05 styczeń 2012 - 23:40

Wyświetl postUżytkownik Ema Ziom Jestem Z tOnd dnia 05 styczeń 2012 - 23:12 napisał

W przypadku doręczenia przesyłki listowej priorytetowej w terminie późniejszym niż w 4 dniu po dniu nadania, adresatowi lub nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej
.

A składałeś kiedyś taką skargę?
I co z tego, że można złożyć skargę. Zależy na tym aby paczka doszła w mniej niż te 4 dni, więc co ma piernik do wiatraka?

Poza tym, wiesz ile czasu trwa rozpatrzenie skargi w poczcie polskiej w porównaniu do kuriera i jak to wygląda w praktyce? podejrzewam, że nie.
Wszystko ładnie wygląda na papierku, gorzej jest w praktyce.

Oczywiście nie można mieć pretensji ani do poczty polskiej ani do kuriera bo nie pracują oni w niedziele i święta, jednak gadanie typu "poczta polska ma zapierdol przed świętami i nie wyrabia się z paczkami" to głupie pierdolenie, jakoś firmy kurierskie nie mają takich problemów i nawet w okresie świątecznym paczki zawsze były dostarczane na czas.

Prawda jest taka, że firmy kurierskie to prywatne firmy i mają swoje standardy a poczta polska to przedsiębiorstwo państwowe, a każdy dobrze wie jak funkcjonują przedsiębiorstwa państwowe w tym kraju.
Jak ktoś dobrze wcześniej powiedział, gorsze od poczty polskiej jest tylko pkp

Niektórzy preferują pocztę, niektórzy firmy kurierskie i uszanujmy ich zdanie, nie ma co się ciśnieniować. Ja w poprzednim poście wyraziłem tylko swoje zdanie na temat poczty.

Ten spór wygląda identycznie jak sprawa konsole vs. pc

tyle w temacie
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:37

*
Popularny

Powiem szczerze, że Polska Poczta i tak jest lepsza niż 10 lat temu, ale nasze oczekiwania po niezłych usługach prywatnych firm kurierskich uległy znaczącej zmianie. MY CHCEMY co najmniej takiej efektywności dostarczania przesyłek przez Pocztę jak przez prywatnego kuriera (lub chociaż takiej jak ma POCZTEX). Niestety mimo pewnych dobrych zjawisk ten państwowy moloch nie nadąża za rozwojem tego typu usług na rynku. Sam teraz tak mam, czekam dłużej niż przewidywałem i zastanawiam się czy następnym razem nie zaznaczyć (jednak) opcji 'kurier'.
3

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź