FORUM.DOPALAMY.COM: Drogowe akrobacje - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Drogowe akrobacje am 2201

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   MateuszekLBN 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 03 styczeń 2012 - 02:35

Chciałem wam opowiedzieć mój sen. Przyśniło mi się coś takiego:
Piękne poniedziałkowe przedpołudnie :) Razem z moim koleżką (Paweł) wybieramy się kilka km za miasto gdzie mieliśmy coś spieniężyć. Początek jak zawsze, Paweł podjeżdża Fiatem Uno pod blok Mateuszka, który to ładuje się w małego uniacza i ogień. Zjaraliśmy wogle przed wyruszeniem ze 3 g mojej maczanki z am.
Lufka za lufką bo dopiero gdzieś przy 3-eciej zaczyna się czuć pożądną masę. potem ze dwie lufki jeszcze z posypką iiii już jest gitara można brać się do dzieła(dopalając w drodze korki co 15min). W samochodzie radyjko, nie porządek jak zawsze śmieci kupa, zapalona kontrolka 'rezerwy'. Jadziem...

Wyjeżdżamy na trasę już minęliśmy ostatnie światła i tu zaczyna się motyw ;]
Mamy 2 pasy droga jest średnio równa jak to w polsce tu na dodatek wzgórki pagórki ograniczające skutecznie widoczność. Tniemy Uno prawym pasem po którym nikt w sumie nie jedzie... za dwoma pagórkami wzgórkami dojrzeliśmy że się jakieś robotyy na naszym pasie zaczynają... więc kierowca depnął gaz mocniej i pędzimy żeby się wbić na lewy.
NAGLE zza pagórka (wzgórka) wyskoczył LEŻĄCY znak widocznie się wywrócił bo wiatr wtedy byl duży. nie wystawało z niego nic ostrego więc może gdybyśmy po nim przejechali normalnie dotarlibyśmy do celu ALE

kierowca zdezorientowany szarpnął kierownicą na lewo (w kierunku autobusu) i zaraz kontra na prawo (tam zaś czekały na nas spokojnie drzewa oraz wysoka skarpa) ale już widzę że jest źle... straciliśmy panowanie.
Zjechaliśmy na pobocze bababach na dach. Ja zdążyłem się zaprzeć w tym uno żeby sobie głowy nie rozbić.:D
pierwsze słowa jak leżeliśmy na dachu??

"spierdalaj bo zaraz wybuchniemy"

no i wyszło dwóch pacanów z uno leżącego na poboczu...
baba już słyszę gada przez telefon "dachowanie, niewiem czy oddychają?!"

Kilka minut jest karetka która byla oczywiście niepotrzebna nikomu się nic nie stało... Jak nas badali to przyjechały policejanty. chwilę po nich straż pożarna....;]
Stoimy i ustalamy zajście z tymi policjantami przy radiowozie... zaraz za tym wzgórkiem nieszczesnym, a tu wylatuje facet nową laguną też chciał prawym śmignąć i się zdziwił. Panowie pierwszy raz widziałem jak ktoś oszukał przeznaczenie!:D Za radiowozem stała laweta już żeby uno zabierać a z tyłu lawety gość miał taki zajebisty motyl. Niewiem czy by pozbierali kierowcę.
Finał był taki że mandatu koleżka nie przyjął uno poszło na części za 200zł a my teraz znowu na szponty jeździmy autobusami.... ehh

Pierwszy trip raport więc spokojnie proszę!:D

Najlepszą puentą do tej sytuacji będą wypowiedzi Pawełka jeszcze przed zajściem ale właśnie w ten dzień. Wypowiedzi te przedstawiam poniżej;p

"Radio już dzisiaj na CD mamy i głośnik od wieży do bagażnika wsadziłem i teraz mamy nutę"

"Kurwa gdyby nie bylo tego uno to nic byśmy nie zrobili"

"Ja Ci dzisiaj pokażę takiego tricka że Ci oczy wyjdą"
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 03 styczeń 2012 - 04:16

Ciut chaotyczny ten opis. Jak dokładnie było z tym drugim autem- Laguną? Oszukał przeznaczenie, czyli udało mu się? A po drugie, czy to palenie miało jakiś wpływ na wypadek? A jeżeli tak, to jaki?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   MateuszekLBN 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 03 styczeń 2012 - 10:21

laguna stanęła na skarpie wbijając się w nią kołami tak że nie dało się wyjechac.
Jaranie nie miało wpływu na zdarzenie raczej, zbyt wiele kilometrów przeszło pod wpływem Amki;]
błąd byl drogowców którzy zle ustawili znak który to nastepnie się przewrócił a my nie zgrabnym manewrem chcieliśmy go ominąć
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Roxus 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaPolska

Napisano 03 styczeń 2012 - 14:40

*
Popularny

Przeczytałem Twoje " drogowe akrobacje " i powiem Ci , że albo jesteście debilami.. albo totalnie was poryło . Piszesz , że jaranie nie miało wpływu na wypadek (raczej) " zbyt wiele kilometrów przeszło pod wpływem Amki "We wcześniejszym opisie napisałeś o " zdezorientowanym kierowcy szarpiącym kierownicą , o straconym panowaniu nad pojazdem na prostej drodze.. O braku kompletnej wyobraźni ze strony kierowcy" MateuszekLBN Twój pseudo raport brzmi na prawdę dziecinnie , czytając go czuję , że po prostu chciałeś się pochwalić tym , że śmigacie sobie najarani po drogach.. już nie pierwszy raz . Mam nadzieję , że w życiu nie doświadczysz czegoś przykrego w skutkach i nieodwracalnego , ale totalnie potępiam prowadzenie w takim stanie , tu już nie chodzi o was.. tylko o innych .. Chcecie palić to palcie , ja też palę ale nie narażam czyjegoś życia prowadząc auto , to nie zabawa . Powinieneś wyciągnąć z tego jakieś wnioski bo kiedyś może być za późno.
Wiem, że wisiałem na drzewie wśród wichrów
Całe dziewięć nocy,
Włócznią zraniony, oddany Odynowi:
Sam samemu sobie;
Na tym drzewie, którego wiedza ogromna
Z korzeni jego płynie.
Bez chleba zostawiony i bez rogu napoju,
W dół spoglądałem;
Podniosłem ja runy, z krzykiem je podniosłem
I spadłem
na ziemię.
5

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   MateuszekLBN 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 03 styczeń 2012 - 14:52

spodziewałem sie takich komentarzy ;] droga nnie byla pusta naszym pasem nic nie jechało a lewym ruch w chuj nie bylo gdzie sie wciunć;p
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Roxus 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaPolska

Napisano 03 styczeń 2012 - 14:55

Mnie to strasznie zdziwiło , że nikt Cię jeszcze nie zlinczował , myślałem , że jeszcze są osoby na tym forum z odrobiną zdrowego rozsądku.Ogólnie dobrze , że nic się nie stało.. na pewno mieliście skok adrenalinki.. no i wspomnienie też będzie.Dobrze , że tym razem obyło się bez gorszych skutków.Co do zajętego lewego pasa to po wcześniejszym przeanalizowaniu sytuacji Twój kumpel nie powinien dodawać gazu i wcinać się.. tylko zwolnić i poczekać na okazję do ominięcia - objazdu .
Wiem, że wisiałem na drzewie wśród wichrów
Całe dziewięć nocy,
Włócznią zraniony, oddany Odynowi:
Sam samemu sobie;
Na tym drzewie, którego wiedza ogromna
Z korzeni jego płynie.
Bez chleba zostawiony i bez rogu napoju,
W dół spoglądałem;
Podniosłem ja runy, z krzykiem je podniosłem
I spadłem
na ziemię.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   goodspirit 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Lokalizacjaplaneta ziemia
  • gg:
    38268905

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:14

Nie ma :tulimy: Zostałeś Ty jeden :ok:
0

#8 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:16

Jak to kurwa czytam to odnosze wrażenie ,że kurwa pierwszy raz w życiu sie do auta dorwaliście i trzeba swoją niewyobrażalną podniete zaistniałym faktem napisać na forum aby pokazać każdemu jakie kozaki z was.
Kolega chciał przyszpanować tymi koniami mechanicznymi w swojej puszce zamiast jechać na luzie sobie bez ciśnienia.

Szkoda mi nawet sie bardziej rozpisywać.

Zjaraliście sie i na piździe rozjebaliście auto. Zajebista historia. Zaraz wyśle smsa o treści POMAGAM.

Dobrze wam tak kurwa. Bujajcie sie autobusem teraz.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
1

#9 Użytkownik jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 03 styczeń 2012 - 16:21

Źle stanął i go tłuką :lol:
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Pszo 

• kozak
  • Grupa: Pedzio

Napisano 03 styczeń 2012 - 16:23

Krew mnie w tym momencie zalewa totalnie.... no ja pieprze ... nie wierze w to po prostu , NIE WIERZE !

Mati , człowieku powiedz mi jak wy z policja rozmawialiście , jak sytuacja wyglądała i jak wy wyglądaliście tacy spaleni.....

Tyle luf spaliliście i wsiedliście za kółko , totalny brak rozwagi. Nie róbcie tego więcej , gdyż narażacie na niebezpieczeństwo nie tylko siebie ale też innych!

Wiem jak to jest być tak spalonym przez am i ja na pewno nie mógł bym być taki lekkomyślny i za żadne skarby bym nie wsiadał !

Ogarnijcie się trochę.... dopóki można

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   blantytomojeimplanty 

• kozak

Napisano 03 styczeń 2012 - 16:30

mam pizde pod okiem... ide zagrać w cs'a
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   MateuszekLBN 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 03 styczeń 2012 - 18:36

z policją elegancko. Mnie sprawdzali dowód i telefon tylko a tak to chodziłem tam sie smiałem dookoła.
0

#13 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 03 styczeń 2012 - 18:52

Cytat

chodziłem tam sie smiałem dookoła

Ja pierdole ale ty masz twardą psychike! Widać ,że człowiek z miasta jesteś!

pffffff żenujące popisy dzieci dosłownie....

Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
-1

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 03 styczeń 2012 - 23:34

Ja trzymam stronę autora temat, bo znam życie. Po pierwsze, zauważyłem takie zjawisko, że na portalach narkotycznych wszyscy bardzo mocno starają się pokazać, jacy oni są odpowiedzialni i moralnie przyzwoici. Dlatego wszelkie wyskoki innych są tutaj brutalnie potępiane, często wręcz przez wyzwiska i poniżanie. Nie ma tutaj tolerancji dla błędów, tylko jest krzyk oburzenia.
Po drugie, w społecznej świadomości wobec narkotyków stosuje się kalkę, że narkotyk to alkohol, tylko dużo gorszy. Dlatego jeżeli wszyscy wiedzą że po alkoholu nie wolno prowadzić, to wg tego schematu- po narkotykach tym bardziej! Tutaj każdemu wyobraźnia podpowiada niewyobrażalne sceny, jak to ćpun w śród wizji i halucynacji, zapomniał że prowadzi samochód, a samochód jedzie i zabija wszystkich po drodze... Ja mógłbym tutaj coś w tym temacie napisać, ale po co? I tak was nie przekonam. Na hyperrealu w dziale ZDROWIE jest mój temat- szkodliwość narkotyków (opiatów)? Tam napisałem coś więcej o narkotykach a prowadzenie pojazdów. Moje stanowisko spotkało się tam wręcz z furią i z potępieniem, dlatego przezornie tutaj tego nie napiszę - mozecie sobie to przeczytać na hyper. Jednak w skrucie: w czasie prowadzenia pojazdu pod wpływem alkoholu, to najgorsze nie są objawy spóźnionej reakcji i dezorientacji, ale UWAGA- najgorsza jest agresja, brawura, nie dbanie o bezpieczeństwo swoje i innych. Jeśli takie objawy wystąpiły przy tamtym wypadku, to bardzo źle, bo trzeba było natychmiast przerwać jazdę. Natomiast wszystko wskazuje, że była dobra świadomość, że było dobre rozeznanie, więc o co chodzi? Wg mojego doświadczenia, to strasznych jest mnóstwo innych rzeczy.: zmęczenie, znużenie, przeziębienie, grypa, źle przespana noc, czy nasilenie się naszej choroby przewlekłej, też niebezpieczne jest silne wzburzenie, czyli gdy przed wyjazdem się strasznie zdenerwowalismy. Też straszne są różne choroby psychiczne, czy neurologiczne... Czyli w takim razie kto może wg was prowadzić pojazdy??? Tylko młodzi, zdrowi, opanowani, z pełnym refleksem, z dobrym wzrokiem? No to moi kochani, właśnie ci młodzi, zdrowi i super sprawni robią najwiecej wypadków, w tym wypadków tych najbardziej strasznych z ofiarami śmiertelnymi! Dlaczego? Ano tak do 30 lat, albo do chwili założenia rodziny, to młodzi mężczyźni są pełni brawury, nie boją się niebezpieczeństw, są skorzy do największego ryzyka. Potem to przechodzi. Dlatego najlepsi kapitani łodzi podwodnych, to byli młodzi, bez założonej rodziny, natomiast kapitan żonaty, co już zbliża się do 40tki, to wg kryteriów wojennych, byli złymi kapitanami, bo za bardzo byli odpowiedzialni i myśleli o bezpieczeństwie swoim i załogi... A młody kapitan bez założonej rodziny, to prowadził swoją łódź bez strachu do najbardziej ryzykownych akcji, dlatego nieomal nikt taki nie przeżył. Te samo zjawisko występuje wśród kierowców, czyli kto powoduje najwiecej wypadków? Najczęściej sprawcą wypadków drogowych jest brawura po alkoholu i brawura wspaniałych młodych, sprawnych i zdrowych. A gdzie w tym są narkotyki? UWAGA WAŻNE! Po narkotyku gdy jest z nami coś nie tak, TO BOIMY SIĘ PROWADZIĆ I SAMI REZYGNUJEMY Z JAZDY, NATOMIAST PRZY ALKOHOLU JEST DOKŁADNIE NA ODWRÓT!!! Czujecie różnice?
. No, napisałem nieomal wszystko, więc nie trzeba iść na hyper do mojego tematu

.
Moje pozdrowienia dla autora tematu, za uczciwość i odwagę, że nie bał się napisać całej prawdy. mimo że wiedział, jakie to wywoła zgorszenie.
.
Ale super temat jest na hyper, coś w tym rodzaju- jakie świństwo zrobiłem dla zdobycia narkotyku. Były tam różne błahe opisy, natomiast gdy pojawił się pierwszy prawdziwy opis dziewczyny, jak ona się umówiła ze studentem na wózku inwalidzkim za pieniądze, ale w lasku wzięła od niego kasę i mu uciekła. Pierwszy odezwał się tam moderator i ją zaczął niszczyć, do niego przyłączyli się inni i potępieniom i oskarżeniom nie było końca! Każdy tam pisał, że ta dziewczyna jest gorsza od dziwki, jednocześnie każdy tam gorąco zapewniał, że takiego czegoś nie zrobił by nigdy! Po kilku dniach ten sam moderator co ją tak agresywnie potępiał, to nagle on ogłosił- koniec potępiania tej dziewczyny i kto się do niej źle odniesie, ten dostanie bana! Fajny jest, nie? Ale najlepsze było potem. Bo w temacie- jakie świństwo zrobiłem dla narkotyku, to od tej chwili każdy tam w żarliwych słowach pisał tylko jedno, jakich świństw dla narkotyków nie popełne nigdy! Każdy tam dawaj dowody na swoją uczciwość i moralność.
Dlatego pozdrawiam autora tematu
-1

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   MateuszekLBN 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 04 styczeń 2012 - 07:56

ja wsród moich znajomych zauważylemm jedynie poprawę umiejętności za kierownicą zarówno po MJ jak i po mieszankach z dawnych stacjonarek potem z hasaczy aż do 2201. Ciąg trwa 3 lata wsród kilku osób przerwa w paleniu trwała max 5 dni ;]
-2

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 04 styczeń 2012 - 11:11

Umiejętności umiejętnościami, ale co z brawurą, z ryzykownym zachowaniem itp? Dam tobie przykład, starzy ludzie co są kierowcami, którym trzęsą się ręce, którzy szybko tracą orientację i stają się szybko zagubieni, którzy mają spóźniony refleks, a często też mają bardzo słaby wzrok, to tacy starzy i chorzy ludzie nie są sprawcami wypadków- DZIWNE, NIE? A jeżeli już coś spowodują, to są to lekkie stłuczki bez żadnych ofiar. Dlaczego tak jest? Odpowiedź jest prosta jak drut- oni wiedzą o swojej ułomności, o swojej niedoskonałości, dlatego szczególnie jeżdżą ostrożnie, są bardzo uważni, stosują względem siebie dodatkowe procedury bezpieczeństwa, aby bezpiecznie prowadzić pojazd- bo się boją, oraz mają swoje powinności względem rodziny, bo starsi ludzie też są ważnym czynnikiem w rodzinie.. U tych starych ludzi nie ma brawury, ci ludzie DOSTOSOWUJĄ JAZDĘ DO SWOICH MOŻLIWOŚCI. No, a jak już pisałem, ludzie młodzi, zdrowie, z super refleksem i z super wzrokiem robią najwiecej wypadków i to tych z licznymi ofiarami, a przyczyna jest jedna- natura wyposażyła młodych mężczyzn w brawurę, w ryzykowne zachowanie itd. Ważne- takie same zachowanie powoduje alkohol! Młody mężczyzna jest wojownikiem, odważnym, co nie boi się ryzyka, oraz co poświęca swoje życie na wojnie dla obrony społeczeństwa. Te agresywne i brawurowe zachowanie stopniowo znika wraz z wiekiem, aż w końcu z walecznego i odważnego wojownika się- wyłania się stateczny i odpowiedzialnym za rodzinę OJCIEC RODZINY, który ma teraz w życiu całkiem inne cele- zapewnić rodzinie byt, jedzenie, oraz ochronę ogniska domowego. A wojownikami staje się młodsze pokolenie, które jak ich poprzednicy- rwią się do walki, do wykazania swej odwagi, ale za kilkanascie lat i oni zostaną odpowiedzialnymi ojcami rodziny.
.
Dla ścisłości- to co tutaj w komentarzach napisałem, jest całkowicie mojego autorstwa. Wszystkie teorie i wnioski są sformułowane przeze mnie, a do tej pory nikt z ekspertów nie oceniał tej mojej teori. Zresztą, jestem twórca wielu innych dziwnych i rewolucyjnych teori, które mogą z lekka szokowac. Np termin- antynarkobiznes. Też rozbiłem i pojęcie- poprawność polityczna- na dwie części- poprawność polityczna lewicowa (jaką znacie) i poprawność polityczna prawicowa. Albo zdefiniowałem pojęcie- kłamstwo monarowskie. Ktoś mi napisze- ale to nic nowego, bo tych pojęć się używa od dawna. No to odpowiadam, jeżeli coś z tych rzeczy już było, to proszę mi o tym napisać, abym nie wychodziłem na idiotę. Jednak jak narazie, nie spotkałem się, aby ktoś tych terminów używał. A takich rzeczy mam bardzo dużo. Piszę o tym, bo chcę się tutaj na forum pochwalić, do tego ja tych rzeczy nigdy nie zapisywałem i nie ogłaszałem ich, dlatego większość z nich umrze wraz ze mną, a czuje się naprawdę źle. Tylko w czasie jakiś dyskusji na jakimś forum, przypomninają mi się niektóre moje teorie i je wtedy przytaczam. Przepraszam za dygresje, ale niektóre fora rekompensują mi nie zdaną maturę, nie pójście na studia, dlatego na starość fikam sobie po różnych forach i się mądruję- popatrzcie, jaki ja mądry... Nie wiem, dlaczego to napisałem, ale proszę mi wybaczyć i bardzo proszę nie komentować tych słów. Ich nie było. Tego nie czytaliście- dobrze?
1

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   blantytomojeimplanty 

• kozak

Napisano 04 styczeń 2012 - 13:09

Ciekawa teoria, prawdziwa. Wielu ludzi powinno się do niej dostosować jednak, czasy w których żyjemy nie pozwolą na ograniczenie wypadków.
Wręcz przeciwnie, z wiekiem tych wypadków jest więcej, a gówniarzeria jest bardziej zatracona w swoich światach, o "napinaniu się" przed znajomymi nie mówiąc.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   lobo 

• Arcyksiążę von Her Flick

Napisano 04 styczeń 2012 - 13:20

Fiesta, dobrze czasami piszesz, ale tu za bardzo trzymasz stronę autora wątku. Nie jestem święty i zdarzyło mi się z kumplem po pijaku jechać, ale uważam to za czyn mega nieodpowiedzialny. Kierować nie powinno się pod wpływem, i nie chodzi mi tu tylko o narko czy alkohol. Nikt mi nie wmówi, że po kanna nie ma zwolnienia czasu reakcji - bo to nierealne. A ułamek sekundy może być decydujący o życiu i zdrowiu; najgorzej, że często również innych uczestników ruchu drogowego.

Pozdrawiam i życzę więcej rozsądku - nie prowadźcie pod wpływem! :tulimy:
lunatykopiszę
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź