Inteligentne kobiety po trzydzieste bardziej podatne na uzależnienia?
Napisano 24 listopad 2011 - 19:41
Dane zebrane przez dr Jamesa White’a z Uniwersytetu w Cardiff nie pozostawiają wątpliwości. W badaniu wzięło udział 8 tysięcy uczestników,kobiet i mężczyzn. Inteligencję badano za pomocą testów psychologicznych. Następnie uczestnicy wypełniali ankietę, w której opowiadali o swoich doświadczeniach z narkotykami na przestrzeni całego życia. Okazało się, że kobiety po trzydziestce z IQ powyżej 105 dwukrotnie częściej sięgały po narkotyki niż ich równolatki z inteligencją poniżej 95. Średni wynik w testach IQ wynosi 100. Badania opublikowano w Journal of Epidemiology and Community Health.
Co jednak w przypadku panów? Również stwierdzono, że inteligentni mężczyźni częściej sięgają po nielegalne substancje. Różnica nie jest jednak aż tak wielka jak w przypadku kobiet.
Naukowcy zastanawiają się, dlaczego inteligentne kobiety częściej sięgają po narkotyki. Możliwym uzasadnieniem jest to, że są bardziej otwarte na doświadczenia i eksperymenty. Innym wyjaśnieniem jest fakt, że młode, ale przecież dorosłe kobiety uważają, że jedna dawka narkotyku nie spowoduje trwałych uszkodzeń organizmu.
Źródło:
WP.pl
______________?_______________
.______________???____________
._____?__.______???_________?__
._____??_______?????_______??__
._____???______?????_______???_
._____????_____?????______????_
.______????____?????_____????__
.__?____????____???____????____?
..__??____????___???___????____??
.___????____???_???_???____????
.____??????___??_?_??___??????
.______???????_???_???????_____
____________??_?_??__________
__ ______?????_???_?????_____
__ ___????_____?? _____????__
__ __??________??_______??
__ ___________??
__ __________??
____________??
Jam jest nabita haszem butla twoja, która wywiodła cię z domu zamuły:P.....
1. Nie będziesz brał środków odurzających cudzego pochodzenia
2. Nie wymawiaj imienia dealera swego nadaremno
3. Pamiętaj aby palenie zawsze skręcić
4 .Czcij zioma swego i zioło jego
5. Zawsze butle nabijaj
6. Nie rozsypuj
7. Nie wpadnij
8. Zawsze wciskaj fałszywe nazwisko dzielnicowemu swemu
9. Nie pożądaj bucha bliźniego swego
10. Ani żadnej lufy która jego jest
Napisano 24 listopad 2011 - 20:00
Może dlatego, że inteligentnym osobom łatwiej " znaleźć " towar, aniżeli tym mniej inteligentnym. Choć w dzisiejszych czasach to chyba średnio się sprawdza, wszystko jest na wyciągnięcie dłoni.
Napisano 25 listopad 2011 - 09:23
Użytkownik Motorniczy dnia 24 listopad 2011 - 20:00 napisał
Kobieta i inteligencja to piękne połączenie
Napisano 25 listopad 2011 - 11:40
Cytat
Ja nie wiem kto pisał ten artykuł dla WP ,ale wnioski do jakich doszedł na końcu, są na poziomie organizmu jednokomórkowego (rozmnażanie, odżywianie, wydzielanie, wydalanie, oddychanie)
Temat ciekawy, jednak należałby go rozpatrzyć, nie tyle pod kątem częstotliwości zażywania substancji psychoaktywnych u osób z " IQ powyżej 105 "
Napisano 25 listopad 2011 - 11:48
Użytkownik nessaya839 dnia 25 listopad 2011 - 11:40 napisał
TAK !!! Dziękuję, że ktoś to kurwa mać napisał, bo nie wierzyłem, że ludzie nie widzą tak oczywistej i podstawowej zależności
Napisano 25 listopad 2011 - 11:51
Napisano 25 listopad 2011 - 12:37
Napisano 25 listopad 2011 - 14:34
Cytat
A co do tego że kobiety sięgają po narkotyki to co się czepiać w końcu równouprawnienie, a że inteligentniejsze robią to częściej to chyba normalne.
Przykładowo gdzieś w takim UjeSej czy innym rozwiniętym kraju jest sobie kobietka pracująca na wysokim stanowisku w ogromnym biurowcu no i żeby podołać ogromowi zajęć który ją przytłacza za biurkiem, jak również aby i po pracy mieć siłę wyjść przykładowo do pubu często przypudrowuje nosek w łazience np. kokainą no bo jak ma już hajs to nie będzie przecież walić fety, którą to jebała na studiach po to właśnie żeby zdobyć wykształcenie i zapewnić sobie dobry start do takiego właśnie biurowca.
Life is too short to eat unhealthy pills
ś.p. dopalcze.com
Napisano 25 listopad 2011 - 18:25
Kurwa no i chuj zapomniałem co dalej chciałem napisać
Teraz Ty tesz masz HIF
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź