FORUM.DOPALAMY.COM: Inteligentne kobiety po trzydzieste bardziej podatne na uzależnienia? - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Inteligentne kobiety po trzydzieste bardziej podatne na uzależnienia?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   CJ. 

• kozak
  • Grupa: Members
  • gg:
    33996280

Napisano 24 listopad 2011 - 19:41

Najnowsze badania pokazują, że kobiety po trzydziestce z wysokim ilorazem inteligencji przyjmują środki psychoaktywne dwukrotnie częściej od swoich mniej inteligentnych koleżanek. Panie sięgają po nielegalne substancje, takie jak marihuana, kokaina czy ekstazy. Dlaczego tak się dzieje?

Dane zebrane przez dr Jamesa White’a z Uniwersytetu w Cardiff nie pozostawiają wątpliwości. W badaniu wzięło udział 8 tysięcy uczestników,kobiet i mężczyzn. Inteligencję badano za pomocą testów psychologicznych. Następnie uczestnicy wypełniali ankietę, w której opowiadali o swoich doświadczeniach z narkotykami na przestrzeni całego życia. Okazało się, że kobiety po trzydziestce z IQ powyżej 105 dwukrotnie częściej sięgały po narkotyki niż ich równolatki z inteligencją poniżej 95. Średni wynik w testach IQ wynosi 100. Badania opublikowano w Journal of Epidemiology and Community Health.

Co jednak w przypadku panów? Również stwierdzono, że inteligentni mężczyźni częściej sięgają po nielegalne substancje. Różnica nie jest jednak aż tak wielka jak w przypadku kobiet.

Naukowcy zastanawiają się, dlaczego inteligentne kobiety częściej sięgają po narkotyki. Możliwym uzasadnieniem jest to, że są bardziej otwarte na doświadczenia i eksperymenty. Innym wyjaśnieniem jest fakt, że młode, ale przecież dorosłe kobiety uważają, że jedna dawka narkotyku nie spowoduje trwałych uszkodzeń organizmu.

Źródło:
WP.pl
______LEGALIZE CANNABIS______
______________?_______________
.______________???____________
._____?__.______???_________?__
._____??_______?????_______??__
._____???______?????_______???_
._____????_____?????______????_
.______????____?????_____????__
.__?____????____???____????____?
..__??____????___???___????____??
.___????____???_???_???____????
.____??????___??_?_??___??????
.______???????_???_???????_____
____________??_?_??__________
__ ______?????_???_?????_____
__ ___????_____?? _____????__
__ __??________??_______??
__ ___________??
__ __________??
____________??
Jam jest nabita haszem butla twoja, która wywiodła cię z domu zamuły:P.....
1. Nie będziesz brał środków odurzających cudzego pochodzenia
2. Nie wymawiaj imienia dealera swego nadaremno
3. Pamiętaj aby palenie zawsze skręcić
4 .Czcij zioma swego i zioło jego
5. Zawsze butle nabijaj
6. Nie rozsypuj
7. Nie wpadnij
8. Zawsze wciskaj fałszywe nazwisko dzielnicowemu swemu
9. Nie pożądaj bucha bliźniego swego
10. Ani żadnej lufy która jego jest
2

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 24 listopad 2011 - 20:00

Czepiając się nagłówka : Inteligentne kobiety - średnio do siebie pasuje :lol:

Może dlatego, że inteligentnym osobom łatwiej " znaleźć " towar, aniżeli tym mniej inteligentnym. Choć w dzisiejszych czasach to chyba średnio się sprawdza, wszystko jest na wyciągnięcie dłoni.
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 24 listopad 2011 - 20:05

Dołączona grafika

:okulary:
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kokoloco 

• swojak
  • LokalizacjaPL/EL
  • Opening hours:24

Napisano 25 listopad 2011 - 00:25

inetligentne koniety po 30 szczegolnie samotne zapracowane potzrebuja cos innego od prochow potrzebuja pozadnego chłopa>>>>>>>> :tulimy:
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ayahuasca 

• kozak
  • LokalizacjaGdzieś na północny-wschód od południowego-zachodu

Napisano 25 listopad 2011 - 09:23

Wyświetl postUżytkownik Motorniczy dnia 24 listopad 2011 - 20:00 napisał

Czepiając się nagłówka : Inteligentne kobiety - średnio do siebie pasuje :lol:

Kobieta i inteligencja to piękne połączenie :rolleyes: I idealnie pasujące, gdy już wystąpi (choć niestety muszę przyznać, ze występuje coraz rzadziej - stwierdzam to jako kobieta)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nessaya839 

• kozak

Napisano 25 listopad 2011 - 11:40

Cytat

Możliwym uzasadnieniem jest to, że są bardziej otwarte na doświadczenia i eksperymenty. Innym wyjaśnieniem jest fakt, że młode, ale przecież dorosłe kobiety uważają, że jedna dawka narkotyku nie spowoduje trwałych uszkodzeń organizmu.

Ja nie wiem kto pisał ten artykuł dla WP ,ale wnioski do jakich doszedł na końcu, są na poziomie organizmu jednokomórkowego (rozmnażanie, odżywianie, wydzielanie, wydalanie, oddychanie) :torba:

Temat ciekawy, jednak należałby go rozpatrzyć, nie tyle pod kątem częstotliwości zażywania substancji psychoaktywnych u osób z " IQ powyżej 105 " %-) a raczej zależności psychicznej, względem postrzegania rzeczywistości, pomiędzy osobami o różnym ilorazie inteligencji...bo jak wiadomo, dobra stymulacja to podstawa ;) Eee... Czy ktoś zrozumiał, co miałam na myśli? %-)
NOT FOR HUMAN CONSUMPTION
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Grupa: Administrators
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 25 listopad 2011 - 11:48

Wyświetl postUżytkownik nessaya839 dnia 25 listopad 2011 - 11:40 napisał

raczej zależności psychicznej, względem postrzegania rzeczywistości, pomiędzy osobami o różnym ilorazie inteligencji...bo jak wiadomo, dobra stymulacja to podstawa ;) Eee... Czy ktoś zrozumiał, co miałam na myśli? %-)

TAK !!! Dziękuję, że ktoś to kurwa mać napisał, bo nie wierzyłem, że ludzie nie widzą tak oczywistej i podstawowej zależności :fp:
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Ema Ziom Jestem Z tOnd 

• kozak

Napisano 25 listopad 2011 - 11:51

ja to wogóle, nigdy nie rozumiałem takich tekstów, przecież i faceci są debilami, i kobiety są głupie, a te panie co sięgają teraz, to nie pierdolcie że część z nich to nie miała kontaktu z tym prędzej, spoko temat i tak, dobrze że mojej jeszcze brakuje do tego wieku
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   nessaya839 

• kozak

Napisano 25 listopad 2011 - 12:37

Tak ,zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet występuje tzw. "przeciętność umysłowa" ;) tyle tylko że "debil", jak to dosadnie określiłeś, nie ma świadomości że nim jest, i tu chyba jest sedno całej sprawy... i na tym prostym fakcie powinny się opierać te właśnie badania,a co do wieku? Nie bardzo rozumiem to powiązanie ,bo jak zostało napisane osoby opisywały swoje doświadczenia przekrojowo i nawet jeśli biorąc tu pod uwagę " dojrzałość " , bądź status społeczny, jaki osiąga lub powinien osiągać 30 kilku latek,jakoś nie trzyma mi się to kupy :E
NOT FOR HUMAN CONSUMPTION
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Speedy Gonzales 

• swojak

Napisano 25 listopad 2011 - 14:34

Cytat

tzw. "przeciętność umysłowa"
Raczej niedorozwój umysłowy albo niepełnosprawność intelektualna :P

A co do tego że kobiety sięgają po narkotyki to co się czepiać w końcu równouprawnienie, a że inteligentniejsze robią to częściej to chyba normalne.

Przykładowo gdzieś w takim UjeSej czy innym rozwiniętym kraju jest sobie kobietka pracująca na wysokim stanowisku w ogromnym biurowcu no i żeby podołać ogromowi zajęć który ją przytłacza za biurkiem, jak również aby i po pracy mieć siłę wyjść przykładowo do pubu często przypudrowuje nosek w łazience np. kokainą no bo jak ma już hajs to nie będzie przecież walić fety, którą to jebała na studiach po to właśnie żeby zdobyć wykształcenie i zapewnić sobie dobry start do takiego właśnie biurowca. :tulimy:

Life is too short to eat unhealthy pills
ś.p. dopalcze.com

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruff 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaPod Balkonem
  • Opening hours:Daje rowa 24h na dobe

Napisano 25 listopad 2011 - 18:25

I tu gdzieś w Polsce jest też taki Ruff który wali kreske gdzie popadnie czy to w kiblu , pksie , a nawet chodniku :E no i ruff nie ukrywa że lubi w nosa przypierdolić - tyko ten przebrzydły ruff ma niepełne podstawowe :galy:
Kurwa no i chuj zapomniałem co dalej chciałem napisać :( trudno jebne kreske i idem spać ^^
Ruff ma HIV
Teraz Ty tesz masz HIF
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 28 listopad 2011 - 01:25

Cytat

trudno jebne kreske i idem spać

Nie wiem jak to ująć... ce zet U be ek k. :tulimy:

Od kiedy to pizga się krechę i chodzi spać? Talk ćpasz czy tynk może?
Dołączona grafika
0

#13 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 01:55

Nie offtopujcie :)

Panowie takie rozmowy to na czacie, wasze tępawe posty usunąłem.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź