FORUM.DOPALAMY.COM: Dopalacze w "sieci" mają się dobrze... - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Dopalacze w "sieci" mają się dobrze...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tenihairu 

• uzależniony od forum
  • Grupa: Members
  • Lokalizacja7 Heaven
  • Opening hours:48h/24h

Napisano 16 listopad 2011 - 10:42

*
Popularny

Internetowe sklepy z dopalaczami jak gdyby nigdy nic oferują promocje, newslettery dla stałych klientów, mają odsyłacze na Facebooka.

Dołączona grafika

Jak informuje Metro, używki w internecie można kupować detalicznie i hurtowo. Za 15 tys. zł dostępny jest np. kilogram bufedronu (środek pobudzający podobny w działaniu do amfetaminy). Na zachętę - darmowa dostawa na terenie Polski, Czech i Anglii. Dziennikarze w krótkim czasie znaleźli osiem takich polskojęzycznych portali.

Biały proszek z Internetu zastąpił zdelegalizowane w zeszłym roku dopalacze, a strony, na których można je było kupić, unowocześniły się. To już profesjonalne e-sklepy, które rejestrują swoich klientów, mają promocje, newslettery dla stałych klientów i odsyłacze na Facebooka.

Polskojęzycznych portali gazeta znalazła aż osiem. Większość e-sklepów jest zarejestrowana na obywateli polskich, polskie firmy lub polskie oddziały zagranicznych firm, ale strony znajdują się w Czechach lub Francji.

W raporcie Europejskiego Centrum Monitorowania Narkotyków, internetowych sklepów z dopalaczami doliczono się w całej Europie ponad 300. Najwięcej działa w Wielkiej Brytanii (ok. 80), Holandii (ponad 40), Niemczech (ok. 25) i Czechach (20). W Polsce wykryto ich dziewięć. Eksperci alarmują, że modyfikacji syntetycznych narkotyków – dopalaczy – przybywa w zatrważającym tempie.

Źródło
Dołączona grafika
4

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   RejestracjaNieDziała 

• uzależniony od forum
  • Opening hours:48h

Napisano 16 listopad 2011 - 10:45

co to jest używka? :tulimy:
Dołączona grafika

Betonowa trampolina pod naporem się ugina
Wokół cicha pantomima, już minęła ich godzina
Już za późno, mam oryginał, mieli czas, by mnie zatrzymać.
0

#3 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 16 listopad 2011 - 11:16

No niestety zaczyna się nagonka na rc, a dziennikarze powoli na nasze nieszczęście zaczynają kumać jaka jest różnica między bufedronem a dopalaczem, ale wciąż nie mają pewności więc na wszelki wypadek napisali używki, a potem dodali syntetyczne narkotyki - dopalacze - żeby każdy kowalski pojął, że mówimy o czymś bardzo złym, co zabija i że be, be, fuj.

Biały proszek z Internetu zastąpił zdelegalizowane w zeszłym roku dopalacze

:lol: :torba: :/ :|

I chuja prawda, bo nie zawsze biały, państwo dziennikarze zamawialiby więcej niż bufedron to by wiedzieli.
2

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   fromi 

• swojak
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 listopad 2011 - 12:35

Kij im w ....!!!!

Większośc tych dziennikarskich pederastów wciąga koks jak odkurzacze piorace, a syntetyki w sieci im nie pasują.

Dla mnie to już nie jest jakaś tam sensacja i myśle,że nawet zwykłemu kowalskiemu już się znudziła ta nagonka.Bo ogólnie było fajnie bo coś się działo, ale ile razy można odgrzewać stare kluchy.
Dla mnie dziennikarze powinni sami już się skumać,że to już nikogo nie bawi, nawet Panią Genowefe z pod 3, bo dla niej już rząd zrobił z tym porządek. A tak na zdrowy rozum dla większości kowalskich skoro te sklepy są na terenie Czech,Francji i Wielkiej brytani to nie nasz problem tylko ich :)
I za to kocham Polske hehehe :)

A do szanownych pismaków z płytkiej bezpłatnej gazetki:

Zal mi was, nie poniżajcie się już w ten sposób.
Lepiej sami sobie zamówcie coś dobrego może wam się w czaszkach przejaśni.
A jak nie wiecie co dobre to zapraszamy na forum:)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Domen 

• swojak

Napisano 21 listopad 2011 - 19:22

Dzisiaj był temat dopalaczy w wiadomościach na Polsacie. Po raz pierwszy jak na media i taki temat dość pozytywnie przysłanie.

Mówili ze tam dopki przeniosły się do sieci ale jest dość skrajne przypadki ..czyli program anty był skuteczny po zamknięciu sklepów. I nie da się tego skutecznie walczyć dopóki nie ma jednolitego prawa w UE.

Potem że kraje ONZ podpisały jakiś dokument że zakaz i karanie są nie skuteczne trzeba leczyć..

Nie skazujmy 220 mln ludzi za narkotyki na własny użytek z leczmy..

Potem pokazali Palikota i krótki z nim wywiad na temat trawki.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   zolwik na spidzie 

• swojak
  • Lokalizacjana zakręcie swoich mysli

Napisano 21 listopad 2011 - 19:43

Jak i rowniez w głownych Wiadomosciach TVP.Urywek udalo mi sie obejrzec gdzie pan Tusk wypowiada swoja powielajace sie juz słowa-Tak nie moze byc,zeby mozna było jeszcze gdziekolwiek kupic dopalacze.Nasz rzad to jeden wielki cyrk.Zamiast zajmowac sie powaznymi problemami kraju i ich obywateli przeslaniaja w ten sposob przez to swoja nieporadnosc.Raz juz Tusk zostal prawie bohaterem narodu,przynajmniej dla moherowych beretow łamiac wszelkie zasady i zamykajac w ubieglym roku stacjonarki.Pzdr
[img]http://http://www.rotfl.com.pl/data/media/13/sex_zolwi.jpg[/img]
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 21 listopad 2011 - 19:46

No dobrze, super, tymczasem są w sieci... Pytanie czy walka z dopalaczami będzie oznaczać np. przyszłą delegalizację tego typu działalności, zredukowanie go do przysłowiowego zera i przejście całego sektora z szarej do czarnej strefy...
0

#8 Użytkownik jest zalogowany   Wojt 

• swojak
  • gg:
    547...

Napisano 21 listopad 2011 - 19:47

To ja dorzuce link do art z gazety metro
Dopalacze: wracamy do gry

Gośka poszła ze znajomymi na imprezę. Po paru drinkach znajomy zaproponował jej biały proszek. Mówił, że to legalny środek, bo kupił go w internecie. Zapewniał, że działa trochę euforycznie. Gośka wzięła trochę i poszła na parkiet. Po chwili obraz zaczął się jej rozjeżdżać. Obudziła się prawie dwie doby później na oddziale intensywnej terapii jednego ze stołecznych szpitali. - Lekarz powiedział, że miałam szczęście, bo wybudzili mnie ze śpiączki - dodaje dziewczyna.

Całość na www: http://www.emetro.pl...amy_do_gry.html
2

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiu 

• Member
  • PipPip

Napisano 21 listopad 2011 - 19:49

*
Popularny

jak nie ma w tv ciekawych informacji , to dopalacze im się przypominają...
3

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 21 listopad 2011 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik Wojt dnia 21 listopad 2011 - 19:47 napisał

To ja dorzuce link do art z gazety metro
Dopalacze: wracamy do gry

Gośka poszła ze znajomymi na imprezę. (...) Po paru drinkach (...) znajomy zaproponował jej biały proszek. (...) Gośka wzięła trochę i poszła na parkiet. Po chwili obraz zaczął się jej rozjeżdżać. Obudziła się prawie dwie doby później na oddziale intensywnej terapii jednego ze stołecznych szpitali. - Lekarz powiedział, że miałam szczęście, bo wybudzili mnie ze śpiączki - dodaje dziewczyna.

Całość na www: http://www.emetro.pl...amy_do_gry.html

Co ta laska brała? Mnie to nie wygląda na żaden dopalacz, ale raczej na kaczkę dziennikarską.
2

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Mejkpeace 

• swojak
  • LokalizacjaVoid Islands

Napisano 21 listopad 2011 - 23:00

Znowu się zaczyna, najpierw akcja w gazetach, potem w TV, a jak politycy zaczną o tym gadać to będzie nieciekawie. Takie o forum dopalamy stanowi niezłą bazę wiedzy dla pismaków i innych złych ludzi, może warto coś pozmieniać. Martwię się i uważam, że lepiej dmuchać na zimne.
2

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   liveisgood 

• Zbanowany za multikonto
  • PipPip

Napisano 03 grudzień 2011 - 07:48

Nie ma stacjonarek nie ma problemu a net bedzie hulał zawsze :D
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   garik 

• kozak

Napisano 09 grudzień 2011 - 10:28

Ciekawe jak wpłynie nowelizacja ustawy na temat handlu intenetowego dopałami.
Nałóg – zakorzeniona dysfunkcja sprawności woli ... więcej
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1