FORUM.DOPALAMY.COM: Zioła zatrzymane pzez UC - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Zioła zatrzymane pzez UC

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 16 październik 2011 - 18:12

Witam,
we wrzsniu zamowilam ziola z chin- coleus forskholii 1 kg(leczenie jaskry i wad wzroku), wczesnij juz zamawialm ten srodek i bez problemu dostalam go. ta paczka jednak zostala zatrzymana 22.09. przez uc czyli juz 20 dni. Dowiedzilam sie o tym dopiero jak zadzwonialm na infolinie pocztexu, potem odesali mnie do dzilau reklamacji pocztexu. Kobieta powiedzilala zeby kontaktowac sie z urzedem celnym.Paczka zatrzymana pod kontem dopuszczenia do obrtotu. Zadzwonilam tam 2 tyg temu i powiedzli zeby pzryjechac lub czekac na jakis papierek od nich.
Niesety pracuje od pon do sob i nie za bardzo chce tam jechac, z braku wolnego czasu. Moje pytanie - jak dlugo mozna czekac na te pismo? sa jakies limity czasowe? minelo 3 tyg i w sumie nie wiem co dalej mam z tym robic, macie jakies doswaidczenie?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 16 październik 2011 - 18:18

Zawsze zamawiałaś taka ilość? Powodem zatrzymania może być kilogram zioła, a biorąc pod uwagę dalej trwające kontrole UC wszelakich "dziwnych" paczek, tak pewnie jest. Dowiedziałaś się, coś więcej? Zgodzili się na odbiór, czy sprawa w toku?
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata 

• Newbie
  • Pip

Napisano 16 październik 2011 - 18:38

Wyświetl postUżytkownik A.K. dnia 16 październik 2011 - 18:18 napisał

Zawsze zamawiałaś taka ilość? Powodem zatrzymania może być kilogram zioła, a biorąc pod uwagę dalej trwające kontrole UC wszelakich "dziwnych" paczek, tak pewnie jest. Dowiedziałaś się, coś więcej? Zgodzili się na odbiór, czy sprawa w toku?

tak zamawilam 1 kg z australii, raz z chin, i wysylai EMSem , odebralam normalnie od kureiera.
tylko taka minimalna ilosc moglam zamowic.
dzwonialm 2 tyg temu i pani mowila zeby czekac na jakies pismo od nich, zostala zatrzymana na WER warszawa, czy oni maja jakis minimaly czas zalatwiania tych spraw? czy jezeli sie nie zglosze do nich to czy oni moga odeslac to po jakims okreslonym czasie do nadawcy?

dodam ze cena nastepujaca- koszt samego ziola plus dostawa to 62 dolary
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Laborant 

• kozak

Napisano 16 październik 2011 - 20:20

Musisz się liczyć z tym, że nic nie odzyskasz i nieczego się nie dowiesz. Niejednokrotnie tu na forum ludzie pisali, że im paczki UC przejął i na tym się skończyło.
Wszystkie moje wypowiedzi na forum to opis snów i fantazji, które rodzą się w mojej chorej głowie.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruff 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaPod Balkonem
  • Opening hours:Daje rowa 24h na dobe

Napisano 16 październik 2011 - 20:30

Bo widocznie nie domagali sie ich...
UC to kurwy jebane i często mają wyjebane na swoją robotę ale wystarczy zadzwonić i zjebać ich to momentalnie wszystko jest ok...
Ruff ma HIV
Teraz Ty tesz masz HIF
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   garik 

• kozak

Napisano 17 październik 2011 - 09:17

Ja słyszałem o jednym przypadku oddania dopalaczy "ziół" po okresie 6 miesięcy (po badaniach sanepidu).
Ja bym nie czekał na list bo możesz się nie doczekać. :D
Zadzwoń do UC, umów się, pojedź i licz na szybkie rozwiązanie sprawy - szybciej niż 6 miesięcy :E
Nałóg – zakorzeniona dysfunkcja sprawności woli ... więcej
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata 

• Newbie
  • Pip

Napisano 17 październik 2011 - 10:00

dzieki za odpowiedzi, bo pierwszy raz spotkalam sie z taka sytuacja, dzwonialam do nich ale w ogole to nie chca gadac, nie udzilaja zadnych inforamcji przez tel, albo mam czekac na jakis papier abo jechac do nich, ocywiscie godz pracy to 9-15, niezbyt fajnie :(
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruff 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaPod Balkonem
  • Opening hours:Daje rowa 24h na dobe

Napisano 17 październik 2011 - 19:59

Dzwonisz jeszcze raz , i od razu kurwami zaczynasz rzucać... u Mnie to pomogło wcześniej też niechceili gadać ciągle mówili żebym czekał na papiurek jak przyjdzie pocztą albo zadzwonił jak będzie jakiś tam Czesiu czy kurwa Mieciu :lol:
Ruff ma HIV
Teraz Ty tesz masz HIF
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   malgorzata 

• Newbie
  • Pip

Napisano 18 listopad 2011 - 18:05

Hej,
w koncu przyszly te ziola, oczywisc otwarte, po 2 miesiacach czekania w koncu sie doczekalam,
pozdrawiam wszystkich
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź