Makumba jest bardzo smacznym i zdrowym sposobem przyjmowania konopii.
Składniki:
- 1litr tłustego mleka [ponad 3% tłuszczu].
- troche tłustego masła [1/3 standardowej kostki].
- 5g dobrego palenia, mozna wiecej przy slabszym sprzecie.
Sposób przyżądzenia:
wlewamy litr tłustego mleka do gara i wsypujemy marihuanę. Po zagotowaniu się dodac masła. Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez około pół godziny - duża część może się wygotować, ale nie należy się tym martwić. Mleczko po odcedzieniu, od ziółka i ochłodzeniu wywaru, nadaje się do natychmiastowego spożycia lub do wypieków. Nie należy przekraczać jednak dawki 1-2 szklanki na głowę ze względu na moc . Poza tym trzeba pamiętać, iż efekty pojawią się średnio po 1-2h od zażycia.
Tłuszcz- Najistotniejsz składnik aby wywar absorbował THC. [THC rozpuszcza się tylko w tłuszczach.] Oczywiście efekty dużo bardziej widoczne niż po spaleniu!
Czy jest możliwość zrobienia tego typy wywaru z maczanki czy też czystego kanabinolu , jakie są efekty i czy może zaszkodzić?
Strona 1 z 1
Makumba FAQ
Napisano 13 październik 2011 - 22:24
wypiłem kiedyś szklaneczkę takiego mleczka i nie powiem bo micha mi się ucieszyła
raz śnię że mam mam 30 lat, innym razem że już za rok będę pełnoletni a innym razem że za 3 lata mogę przejść na emeryturę - wszystko co napisałem i napisze to jedynie moje chore sny i koszmary nocne ;)
Napisano 14 październik 2011 - 06:54
Interesuję mnie czy z kanabinolu czystego w formie odczynnika można coś takiego ugotować 
Bo jeżeli tak , to na pewno wzmocni do działanie jak w przypadku thc
Bo jeżeli tak , to na pewno wzmocni do działanie jak w przypadku thc
Betonowa trampolina pod naporem się ugina
Wokół cicha pantomima, już minęła ich godzina
Już za późno, mam oryginał, mieli czas, by mnie zatrzymać.
Napisano 14 październik 2011 - 08:58
Pamietajcie, zeby najlepiej dawac pelne maslo (ponad 80% tluszczu), zamiast miksow. Pol kostki na poltora litra mleka 3,2%
Let's do some drugs together !
Wszystkie moje wypowiedzi sa jedynie wymyslem mojej wyobrazni, nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia :)
Wszystkie moje wypowiedzi sa jedynie wymyslem mojej wyobrazni, nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia :)
Napisano 14 październik 2011 - 17:24
Haha, przypomniala mi sie ciekawa rzecz. Jak ktos bedzie jadl makumbe tradycyjna (z lisci mj), to niech zwroci potem uwage na zapach w kiblu po wykonanej "robocie". Alez sie kurwa zdziwicie, pachnie ladniej niz z garnka 
PS. Prosze moda o sklejenie postow
PS. Prosze moda o sklejenie postow
Let's do some drugs together !
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź