FORUM.DOPALAMY.COM: CBŚ zlikwidowało fabrykę marihuany - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

CBŚ zlikwidowało fabrykę marihuany

#1 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 31 sierpień 2011 - 19:27

Dużą fabrykę marihuany wykryli w jednym z gospodarstw w małej miejscowości w woj. dolnośląskim policjanci z CBŚ. Zabezpieczyli ponad 1000 krzaków konopi, z których można wytworzyć 20 kg narkotyku o wartości ponad miliona zł. Zatrzymano 30-letniego mężczyznę.

- Policjanci z CBŚ zajmowali się tą sprawą od dwóch miesięcy. Mieli informacje, że na terenie województwa dolnośląskiego działa fabryka marihuany. Szukając jej dotarli do jednej z tamtejszych miejscowości" - powiedział w środę PAP rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski.

Jak się okazało, fabryka ukryta była w jednym z domów. "Budynek miał trzy kondygnacje, znajdowały się na nich cztery profesjonalne linie produkcyjne. Sprzęt do naświetlania, wentylacji, nawadniania, a także do produkcji narkotyku i jego porcjowania. Na strychu ukryta była cała elektronika służąca do sterowania uprawą" - dodał Sokołowski.

Policjanci znaleźli 1005 krzaków konopi, z których w sumie można było wyprodukować 20 kg marihuany o wartości ponad miliona zł. "W budynku odnaleźliśmy też 1120 pozostałości po ściętych konopiach. Z takiej ilości można było wytworzyć kolejne 25 kg narkotyku" - dodał Sokołowski.

Przygotowane były również 2 kg już rozporcjowanej marihuany. "Zatrzymaliśmy 30-letniego mężczyznę, który nadzorował uprawę. Planujemy kolejne zatrzymania. Interesuje nas, czy ktoś jeszcze brał udział w produkcji narkotyku i gdzie następnie go sprzedawano" - dodał Sokołowski.

Przestępcom zależało na tym, by sąsiedzi przekonani byli, że dom jest zamieszkany. Dlatego zainstalowali tam specjalny system, który elektronicznie włączał światło o różnych porach, w różnych pomieszczeniach.

Źródło: Onet.pl

---------------------------------------

Artykuł zamieszczam z jednego powodu.

Od kiedy, do waszej kurwiej pismackiej i policyjnej nędzy, marihuanę produkuje się w FABRYKACH?! :zly:
1

#2 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 31 sierpień 2011 - 20:21

20kg / 1000 krzaków = 20g z krzaka. Jakieś low ridery chyba uprawiali.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Ale mnie nie lubia 

• swojak
  • Grupa: Members
  • LokalizacjaJeśli nie podoba ci się news, to nie czytaj a nie minusujesz

Napisano 02 wrzesień 2011 - 07:51

od kiedy sami otworzyli swoją fabrykę, tak właśnie jest

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

Peace

Choć szczerze dodam że coraz częściej zaczyna mówić się"Fabryka" ze względu na techniki oraz ogrom pracy włożonej przez wientamców
0

#4 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 02 wrzesień 2011 - 09:59

Ja pierdole..... czujecie to? Ja już czuje tą fale nadużyć jak będą wytwarzać narkotyki.... Nie możnabyło im zrobić prezentacji w power pointcie? Trzeba bylo im robić labolatorium aby sami wytwarzajac narkotyki wiedzieli jak zbierać dowody? Bez kurwa jaj...
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ponury_sniffiarz 

• kozak

Napisano 02 wrzesień 2011 - 10:04

no wiesz... Oni nie bardzo wiedzą, co robić z kasą, to są bogate służby. Sprawili sobie już sportowe unikatowe dobrze wyposażone nieoznakowane auta (które widać z daleka), ze skórzaną tapicerką, i innymi potrzebnymi w pracy operacyjnej bajerami. Paralizatory dźwiękowe w ilości sztuk 6 za 760 tyś zł. Czemu nie sprawić sobie fabryki narkotyków, pewnie fajna zabawa ;-)
wszystko zmyślam.

"miasto, wciąga"

"And remember, respect is everything"
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   incognito21 

• swojak
  • gg:
    6120948

Napisano 03 luty 2012 - 18:48

mam nadzieje ze towar z tej uprawy nie idzie na mój rejon , bo widmo suszy jest nie zaciekawe :mellow:
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pablomoore 

• Zielarz
  • Telefon:0-700-WAL-SIE
  • LokalizacjaKraina Tehace

Napisano 05 luty 2012 - 21:58

Ehhhh szkoda... Tyle palenia ... :(

Same minusy takiej akcji. Braki towaru na lokalnym rynku, duzo kasy poszlo zapewne na rozpracowanie tejze "fabryki", dodatkowo osoby ktore opiekowaly sie "fabryka" ,moga trafic do wiezienia i beda sobie "zyc i mieszkac" na koszt podatnikow, czyli nas. Oprocz tego mozliwe, ze ktos stracil jedyne zrodlo utrzymania swojej rodziny(rozni ludzie roznie zarabiaja na zycie i sobie probuja jakos radzic w tym chorym kraju). No a ile ktos wlozyl w to pracy i kasy zeby to jakos funkcjonowalo...

A teraz plusy... ? Jakos nie widze , moze jestem slepy albo zaslepiony? Moze ktos dopisze te plusy?
Wszystkie moje posty i wypowiedzi to fikcja literacka oraz bujna wyobraznia mojego umyslu :D
0

#8 Użytkownik jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Grupa: Administrators
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 06 luty 2012 - 00:16

Wyświetl postUżytkownik pablomoore dnia 05 luty 2012 - 21:58 napisał

A teraz plusy... ? Jakos nie widze , moze jestem slepy albo zaslepiony? Moze ktos dopisze te plusy?

Nasze dzieci są bezpieczne.
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 06 luty 2012 - 02:22

Nasze dzieci są bezpieczne, bo...? Dlaczego moje dzieci mają być teraz bezpieczne???
0

#10 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 06 luty 2012 - 03:31

Bo premier tak powiedział.
0

#11 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 06 luty 2012 - 10:29

Tu nie chodzi o premiera, ale o świadomość narodu. Rząd raczej nie zrobi nic przeciw narodowi, bo politycy boją się wyborów. Wina jest po stronie świadomej części narodu, bo ta świadoma czesc narodu nic nie robi, aby promować wiedzę w narodzie, aby uświadamiać narodowi prawdę, dlatego co w tym dziwnego, że rząd robi to, co podoba się większości narodu? Co w tym dziwnego, że rząd robi to, czego domaga się naród? A naród się cieszy jak cholera z każdego zaostrzenia kar, z każdego ograniczenia wolności, bo to podobno ma niby świadczyć, że rząd w końcu coś robi, oraz że rząd zaczął dbać o bezpieczeństwo obywateli. Dopiero od Wolnych Konopi zaczęło się na większą skalę krzewienia wiedzy w narodzie, jednak dalej jest to na szczątkowym poziomie. Bardzo wygodnie jest za wszystkie nieszczęścia oskarżać rząd, jednak ja sięgam dużo głębiej w istotę problemu. Ja widzę główną winę w postawie niektórych środowisk, jak terapeuci, lekarze, media, oraz brak organizacji zrzeszających zwolenników legalizacji
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   goodspirit 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Lokalizacjaplaneta ziemia
  • gg:
    38268905

Napisano 06 luty 2012 - 11:01

Fiesta, rząd nie boi się wyborów :tulimy: Nawet jak naród się zbuntuje, skład rządu się nie zmieni, i tak nie zmienia się od lat ! Oni mają to ustawione, a społeczeństwo wciąż pogrążone jest w iluzji, że ma wolny wybór :tulimy:

Zapodam linkiem który w prosty sposób pokazuje, w jakiej fikcji wszyscy żyjemy :

http://www.youtube.c...h?v=JTzyP6CAAbY

polecam wysłuchać uważnie ;)

Nawet Ci nasi rządzący, pogrążeni są w tej samej iluzji :piwka:

:tulimy:

Wyświetl postUżytkownik Niewinny dnia 06 luty 2012 - 00:16 napisał

Nasze dzieci są bezpieczne.

Nasze dzieci będą bezpieczniejsze, jeśli sami o to zadbamy, jeśli zadbamy o to, by mieć czas by o to zadbać....
1

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   incognito21 

• swojak
  • gg:
    6120948

Napisano 20 luty 2012 - 10:15

nasze dzieci sa bezpieczniejsze panowie bez przesady, zamiast grama zioła wypalic wypija 0,5 wódki :biggreen: .To jest to wasze bespieczeństwo, na pewno im na zdrowie wyjdzie :lol:
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1