dziwna sytuacja
Napisano 25 lipiec 2011 - 06:46
Tylko narazie zajmuje sie tym UC a nie policja.
Zreszta niech robi jak uważa. Może kombinować na tysiąc sposobów tylko po co?
Zreszta niech robi jak uważa. Może kombinować na tysiąc sposobów tylko po co?

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 25 lipiec 2011 - 07:48
Zacząć trzeba od tego, że ilość jest nieznaczna. Druga sprawa to przetrzymanie zakwestionowanych produktów, do momentu ich delegalizacji i wysmarowanie aktu oskarżenia. Tu trzeba raczej myśleć o odszkodowaniu za bezprawne działania, o złożeniu skargi na bezprawie do Trybunału w Stassburgu. No ale najpierw oni muszą te bezprawie na Tobie zastosować.
Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
Napisano 25 lipiec 2011 - 09:43
Sanepid Cię ściga? 
Weź zeskanuj te ich wypociny bo niewiarygodne jest to co piszesz: oskarżyli Cię o obrót środkami zastępczymi?
to stary z art. 52a pkt.1 grozi Ci 20.000-1.000.000 zł
dodam, że jesteś 3 osobą, która wspomina o pisemku z sanepidu i każda mówi co innego
Moim zdaniem, szukają dowodów na sprzedawcę.
Jeśli ścigają kupującego za wprowadzenie do obrotu to będzie kolejny precedens w PL.
edycja:
żebyś się nie przestraszył tą grzywną z sanepidu na melon zł to jeszcze dodam:
no stress
Weź zeskanuj te ich wypociny bo niewiarygodne jest to co piszesz: oskarżyli Cię o obrót środkami zastępczymi?
Moim zdaniem, szukają dowodów na sprzedawcę.
Jeśli ścigają kupującego za wprowadzenie do obrotu to będzie kolejny precedens w PL.
edycja:
żebyś się nie przestraszył tą grzywną z sanepidu na melon zł to jeszcze dodam:
Użytkownik ponury_sniffiarz dnia 21 czerwiec 2011 - 04:55 napisał
Wprowadzenie do obrotu nie jest dozwolone, ale tu grozi co najwyżej grzywna nakładana przez sanepid, dotyczy tylko sprzedającego.
no stress
Nałóg – zakorzeniona dysfunkcja sprawności woli ... więcej
Napisano 25 lipiec 2011 - 13:59
Rozwiązanie z paleniem głupa pewnie da rezultat, ale może jednak nie przejmować się tym zbytnio - iść i odegrać swoją rolę:
Tak, to ja. Te zioła zamawiałem wyłącznie dla siebie. Skład tego prawdopodobnie jest zakazany? U nas, czy w kraju sprzedawcy? A uprzejmie poproszę o jakieś dowody, ekspertyzy? Co na to sprzedawca? Niemożliwe...
Gdybyś w dobrej wierze kupował coś innego na zagranicznej aukcji, to jak byś się do tego wszystkiego ustawił?
Zakupy z głową robić. Śledzić temat delegalizacji kolejnych substancji. Prawo nie działa wstecz. Oczywiście nigdy nie ma gwarancji, bo zawsze mogą pojawić się jakieś nielegalne zanieczyszczenia w zamówionym przez nas produkcie...
Poczekajmy, aż kogoś faktycznie zaczną ciągać po sądach za takie zakupy.
Żeby z podobną determinacją wyłapywali autentycznie skażone i szkodliwe produkty spożywcze!
Też mi coś kiedyś przepadło.
To są żałosne i prostackie próby zniechęcenia i zastraszenia kupujących. Chcą, żebyśmy zrobili krok w tył, ale nic z tego.
Faktycznie! Sprawa wagi państwowej!
Jedna, gruba impreza.
Tak, to ja. Te zioła zamawiałem wyłącznie dla siebie. Skład tego prawdopodobnie jest zakazany? U nas, czy w kraju sprzedawcy? A uprzejmie poproszę o jakieś dowody, ekspertyzy? Co na to sprzedawca? Niemożliwe...
Gdybyś w dobrej wierze kupował coś innego na zagranicznej aukcji, to jak byś się do tego wszystkiego ustawił?
Zakupy z głową robić. Śledzić temat delegalizacji kolejnych substancji. Prawo nie działa wstecz. Oczywiście nigdy nie ma gwarancji, bo zawsze mogą pojawić się jakieś nielegalne zanieczyszczenia w zamówionym przez nas produkcie...
Poczekajmy, aż kogoś faktycznie zaczną ciągać po sądach za takie zakupy.
Żeby z podobną determinacją wyłapywali autentycznie skażone i szkodliwe produkty spożywcze!
Też mi coś kiedyś przepadło.
To są żałosne i prostackie próby zniechęcenia i zastraszenia kupujących. Chcą, żebyśmy zrobili krok w tył, ale nic z tego.
Cytat
zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie podejrzenia wprowadzenia do obrotu srodków zastępczych:Jazz-2g,Matex-2g,Harpagun-3g,Suprise-4g.
Faktycznie! Sprawa wagi państwowej!
Civilization is a failure. . .
Napisano 25 lipiec 2011 - 16:40
oj, ludzie ludzie... co tu panikować, wszystko jest jasne, Oni też się nie kryją z niczym. Napisali wprost, że chodzi o wprowadzanie do obrotu, wprowadzaliście do obrotu? (handel) nie? to nie ma stresu.
Oni, chyba nie wiedzą, ile się tego używa, i jak zobaczą kilka gram, to już wyobrażają sobie, że to nie wiadomo jaka ilość, i, że na pewno z przeznaczeniem na handel..
naciągane, ale co im zrobić?
Rozumiem, że pierwsze w historii przechwycenie paczek (grudzień najazd na firmę kurierska) przez sanepid (nie przez służbę celną, policję itp.) Obyło się bez echa?
Oni, chyba nie wiedzą, ile się tego używa, i jak zobaczą kilka gram, to już wyobrażają sobie, że to nie wiadomo jaka ilość, i, że na pewno z przeznaczeniem na handel..
Rozumiem, że pierwsze w historii przechwycenie paczek (grudzień najazd na firmę kurierska) przez sanepid (nie przez służbę celną, policję itp.) Obyło się bez echa?
wszystko zmyślam.
"miasto, wciąga"
"And remember, respect is everything"
"miasto, wciąga"
"And remember, respect is everything"
Napisano 25 lipiec 2011 - 17:04
Jezeli miałbys dostac artykuł w którym niby Ty obracasz srodkami nielegalnymi czy jakos tak . Musza miec na Ciebie jakiś dowód (czyt. ktos musiałby sie na ciebie rozjebac) musieli by Tobie najnormalniej w swiecie to udowodnic... A chyba nic takiego nie miało miejsca prawda? DZIEKUJE... NO STRESS
Napisano 29 lipiec 2011 - 16:08
UC ani policja nie będą zbierać nowych dowodów rzeczowych bo takich już nie ma(korespondencje, maile, rozmowy telefoniczne, wglądy na forum w takich sprawach z paczkami nic praktycznie nie dają). Dla nich jedynym dowodem jest przesyłka. Wiem bo przerabiałem już podobną sytuację
Napisano 29 lipiec 2011 - 16:25
Dobra, nie ma co, zrób tak: przyznaj się do wszystkiego, dojebią Ci ćwiarę i będziesz stara grypsera
A tak poważnie, to oni muszą udowodnić Ci winę, a nie Ty im niewinność, broń się dopiero gdy wszystkie flepy będą wypełnione i jasno będziesz miał pokazane na czym stoisz, na pałach do niczego się nie przyznawaj, ale zarazem nie kozacz, bo jeszcze ci wpierdolą.
W sądzie nic Ci nie zrobią, bo " popełniłeś przestępstwo zanim był na nie paragraf " mniej więcej będziesz wiedział o co biega. Poza tym oni mają takich spraw na pęczki, nie sądzę, by specjalnie dla Ciebie jakieś dodatkowe służby wzywali. Taka jest moja opinia na ten temat.
Pozdrawia człowiek, któremu zarzuca się, że chciał łączyć RC z Apapem
W sądzie nic Ci nie zrobią, bo " popełniłeś przestępstwo zanim był na nie paragraf " mniej więcej będziesz wiedział o co biega. Poza tym oni mają takich spraw na pęczki, nie sądzę, by specjalnie dla Ciebie jakieś dodatkowe służby wzywali. Taka jest moja opinia na ten temat.
Pozdrawia człowiek, któremu zarzuca się, że chciał łączyć RC z Apapem
Piszę posty tylko gdy jestem zjarany, ostatnio mało piszę, bo ograniczam palenie ;)
Napisano 29 lipiec 2011 - 17:12
W innym temacie koleś zasięgnął opinii prawnika i ten mu odpisał, że wprowadzeniem do obrotu może też być świadome zamówienie tego przez internet. Nie mogę znaleźć coś gdzie to było
Pewnie na podstawie właśnie tego taka sprawa nabiera jakichkolwiek obrotów.

Inną sprawą jest postępowanie prowadzone przez UC przecież kwestię kary za takie wprowadzenie do obrotu rzeczywiście ogarnia sanepid a nie UC. Może teraz ściśle ze sobą kooperują
Inną sprawą jest postępowanie prowadzone przez UC przecież kwestię kary za takie wprowadzenie do obrotu rzeczywiście ogarnia sanepid a nie UC. Może teraz ściśle ze sobą kooperują
Generalnie wszystkiego tego nie polecam... Lepiej zostać prawnikiem, policjantem... albo chemikiem...
Padłeś? Poleżżż....... 2cp
Nawijaj, aż zbaraniejesz....
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź