FORUM.DOPALAMY.COM: dziwna sytuacja - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

dziwna sytuacja

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jajo2323 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:21

mam taką sytuację:

16 lutego!!! została zatrzymana paczka przez uc i przesłana do państwowego powiatowego inspektora sanitarnego w ....
Dnia 13 czerwca!!! otrzymałem pierwsze pismo,że wyżej wymieniony inspektor nie jest organem właściwym do rozpatrzenia zawiadomienia i przesyła do sprawę do rozpatrzenia zgodnie z właściwością innemu inspektorowi.
Dnia 20 lipca otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie podejrzenia wprowadzenia do obrotu srodków zastępczych:Jazz-2g,Matex-2g,Harpagun-3g,Suprise-4g.

w pouczeniu napisali,że służy mi prawo zapoznania się z aktami sprawy,oraz wypowiedzenia się co do zebranych dowodów i materiałów i złożenia końcowego oświadczenia w terminie 14 dni od daty otrzymania zawiadomienia.

proszę o rady co mam zrobić i co mówić.dodam,że wyżej wymienione środki były legalne do ostatniej nowelizacji,tak bynajmniej zapewniano mnie w mailach od hasaczy.proszę również o informację,kiedy weszła w życie nowelizacja,abym miał jakieś pewniaki,gdy się tam udam.
pozdrawiam i czekam na pomoc koledzy i koleżanki.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruff 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaPod Balkonem
  • Opening hours:Daje rowa 24h na dobe

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:23

24 Maja tego roku :E + 2/3tygodnie jeszcze tam możliwości sprzedaży tego nie pamiętam jak to sie fachowo nazywa :E
Ruff ma HIV
Teraz Ty tesz masz HIF
0

#3 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:24

w jakim charakterze jestes?

Swiadek czy oskarżony?
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jajo2323 

• Newbie
  • Pip

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:25

no postepowanie zostało wszczęte wobec mnie,czyli oskarżony
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Domen 

• swojak

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:37

Ja to bym zrobił tak : kupiłeś do celów kolekcjonerskich na własny użytek. Oni na pewno dadzą do laboratorium.
Jeśli nie będzie żadnej substancji zakazanej w tych produktach z Lutego to dobrze.
Czyli zamawiałeś wtedy dla własnego użytku i wtedy był produkt całkowicie legalny w PL.
Jeśli okaże się ze były w tych produktach jakieś nielegalne substancje to nigdy nie zgadzaj się na samo ukaranie tylko wnoś wniosek u umorzeniu postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną.
Zresztą na początku musisz zobaczyć akt oskarżenia co tam dokładnie napisali żeby podjąć konkretnie działania do sytuacji.
1

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jajo2323 

• Newbie
  • Pip

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:47

no tak jak pisałem zamówiłem w lutym czyli kilka miesięcy przed ustawą.teraz są to już napewno nielegalne substancje,ale wtedy takie nie były.więc chyba nie powinienem mieć kłopotów?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucjan88 

• uzależniony od forum
  • Lokalizacjacentrum

Napisano 24 lipiec 2011 - 20:58

jagby znalezli tam cos zakazanego z tamtych czasow to mozesz mowic ze sprzedawca zapewnial cie ze wszystkie ich substancje sa legal i ze na stronce bylo takie oswiadczenie ale watpie zeby hasacze lamali prawo ;) moim zdaniem rak nie pobrudzisz :P
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   makus25 

• Member
  • PipPip

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:00

to beka ja chyba tez 20lipca, dostalem dokladnie takie samo pismo, z tym,ze nie bylo w tym pismie zawarte o jakie konkretnie srodki zastepcze chodzi.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Upalacze 

• Upalaczerc
  • Grupa: Members+
  • LokalizacjaPOLSKA :)
  • Opening hours:24h

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:03

Wyświetl postUżytkownik jajo2323 dnia 24 lipiec 2011 - 20:47 napisał

no tak jak pisałem zamówiłem w lutym czyli kilka miesięcy przed ustawą.teraz są to już napewno nielegalne substancje,ale wtedy takie nie były.więc chyba nie powinienem mieć kłopotów?

oswiadcznie do tego rodzaj spraw napisane przez prawnika znalazlem gdzies na necie i cytuje ...
"
nic nie zamawiałeś i ktoś dla jaj zamówił to na twój adres , nie oczekiwałeś żadnej paczki .. to jest pomyłka i jesteś zaskoczony tą całą sprawą / sytuacją , nie masz pojęcia co mogło być w paczce i czemu ktoś to zamówił na twoje dane

ucinasz łeb całej sprawie takim czymś...

z kąd miał Pana dane ? nie wiem - może Pan z playa / banku jak podpisywałem umowę udostępnił je komus

czy wplacał Pan pieniądze na konto , co to za przelew .. - niepamiętam to było tak dawno -

masz prawo nie pamietac

"

oczywiscie jak nic wczesniej nie zeznawałeś i nie przyznales sie do tej paczki ..
pozdrawiam
2

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Domen 

• swojak

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:06

ZRÓB NAJLEPIEJ JAK PINGWIN MÓWI

EWENTUALNIE TAK :

Zbierz wszystkie dowody - paragon zakupu , korespondencja ze sklepem o legalności produktów. Jeśli nie było żadnej substancji w produktach kolekcjonerskich która była nie legalna w Lutym. To bez przypału piszesz pismo że było to dla własnego użytku, produkty były całkowicie legalne i przedstawiasz dowody.

Gorzej jeśli okaże się ze były jakieś substancje które na tamten okres były nielegalne. Wtedy będziesz oskarżony o nie umyślnym spowodowaniu przestępstwa. Za posiadanie nielegalnych substancji.
Wtedy właściwie to samo. Musisz przedstawić dowody o tym że byłeś pewny ze dane środki są legalne - czyli korespondencja ze sklepem jako dowód itd., zaznaczyć że dla własnego użytku. I wtedy będzie normalna sprawa wtedy składasz pismo o umorzenie ze względu na niską szkodliwość społeczną. Broń Boże nie podajesz się karze. Jeśli do tego dojedzie to dużo będzie zależało od sędziego.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   jajo2323 

• Newbie
  • Pip

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:07

dzwoniłem w lutym do uc po zatrzymaniu paczki
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Upalacze 

• Upalaczerc

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:16

Wyświetl postUżytkownik jajo2323 dnia 24 lipiec 2011 - 21:07 napisał

dzwoniłem w lutym do uc po zatrzymaniu paczki

czy ta rozmowa była oficjalnie zarejestrowana przez kogoś ? nagrana ?

idac na wyjaśnienia możesz powiedziec ze nie przypominasz sobie takiej rozmowy ... lub ze spodziewałeś sie wtedy innej przesyłki od wujka z zagranicy i myslales ze to ta 2 zatrzymali i dzwoniles w tej sprawie
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   jajo2323 

• Newbie
  • Pip

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:20

nie mam pojęcia czy była nagrywana.trochę mało przekonująco brzmi wyjaśnienie z wujkiem,tym bardziej,że podawałem numer przesyłki
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   makus25 

• Member
  • PipPip

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:22

Jajo2323 odczytaj wiadomosci na privie
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Domen 

• swojak

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:25

Mi się wydaję że jak po prostu od tak dzwoniłeś dowiedzieć się co i jak to była nie oficjalna rozmowa i na 99 % nie nagrywana wątpię żeby w ogóle UC nagrywał rozmowy.
Możesz spokojnie próbować jak pingwin mówi że nie wiesz co to za paczka i ktoś mógł na Ciebie zamówić. To dobry patent słyszałem że już nie jednego uratował dupę w podobnych sprawach.

Jeśli natomiast się boisz zrób to co ja Ci napisałem wyżej w poście.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Upalacze 

• Upalaczerc

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:26

Wyświetl postUżytkownik jajo2323 dnia 24 lipiec 2011 - 21:20 napisał

nie mam pojęcia czy była nagrywana.trochę mało przekonująco brzmi wyjaśnienie z wujkiem,tym bardziej,że podawałem numer przesyłki

no tak znasz numer ale nie wiesz od kogo ta przesyłka ..

nie pytali się Ciebie od kogo ta przesyłka przecież bo nie wiesz

, wyobraź sobie sytuacje w której na prawde ktoś zamówił na Ciebie tą paczke a ty jej nie zamawiałeś i tak sie tłumacz ..
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   matiusz 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 24 lipiec 2011 - 22:48

a ja mam pytanie czyli jezeli ktos powie tak jak pingwin pisze , czy policja moze wziac od sklepu korespondencje z tej transakcji i dane konta bankowego z jakiego byl robiony przelew? bo jesli dostanie numer konta to sciema z tym ze to nie on zamawial nie przejdzie
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   CJ. 

• kozak
  • gg:
    33996280

Napisano 24 lipiec 2011 - 23:34

Według mnie policja może zażądać korespondencji i dane konta ale nie wydaje mi się żeby to zrobili. Za dużo wysiłku a za małe "korzyści" z ujebania jednego ćpunka za dopalacze...
______LEGALIZE CANNABIS______
______________?_______________
.______________???____________
._____?__.______???_________?__
._____??_______?????_______??__
._____???______?????_______???_
._____????_____?????______????_
.______????____?????_____????__
.__?____????____???____????____?
..__??____????___???___????____??
.___????____???_???_???____????
.____??????___??_?_??___??????
.______???????_???_???????_____
____________??_?_??__________
__ ______?????_???_?????_____
__ ___????_____?? _____????__
__ __??________??_______??
__ ___________??
__ __________??
____________??
Jam jest nabita haszem butla twoja, która wywiodła cię z domu zamuły:P.....
1. Nie będziesz brał środków odurzających cudzego pochodzenia
2. Nie wymawiaj imienia dealera swego nadaremno
3. Pamiętaj aby palenie zawsze skręcić
4 .Czcij zioma swego i zioło jego
5. Zawsze butle nabijaj
6. Nie rozsypuj
7. Nie wpadnij
8. Zawsze wciskaj fałszywe nazwisko dzielnicowemu swemu
9. Nie pożądaj bucha bliźniego swego
10. Ani żadnej lufy która jego jest
0

#19 Guest_flash_*

• Grupa: Guests

Napisano 25 lipiec 2011 - 04:44

Jeżeli oskarżają go o wprowadzenie do obrotu, to na pewno będą niuchać jak został dokonany zakup. Pamiętajcie, że samo posiadanie tzw. dopalaczy nie jest nielegalne, a prawo nie działa wstecz w przypadku niedawno zdelegalizowanych substancji. Teoretycznie mógłbym sobie chodzić po ulicy z kilogramem bufedronu w siatce, jeżeli mam go na własny użytek, ale jeśli organy ścigania podciągnął moje łażenie z siateczką do rangi wprowadzania do obrotu substancji zastępczych, to będę miał przypał. Ot, polskie kochane prawo. Moim zdaniem oni chcą wybadać czyżeś tego na handel przypadkiem nie zamawiał lub nie rozdawał rodzinie po piwnicach. Jeżeli wszystko, co zamawiałeś, było na 100% legalne, bez dowodów mogą ci naskoczyć.
0

#20 Użytkownik jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 25 lipiec 2011 - 04:51

Człowieku mówisz ,ze nie wiesz co to za przesyłka, nie zamawiałeś nic takiego, rozmowy tel nie pamiętasz jeśli w ogole zapytają o taką rozmowe....

I tyle. Nie kombinuj, nie cuduj - poprostu nie zamawiałeś, nie wiesz kto zamawiał i gówno to ciebie obchodzi. Nie odebrałeś przesyłki, nie miałeś nic w posiadaniu.

A i odnośnie korespondencji - już widze jak czeski sklep z własnej woli daje korespondencje... Powiedzą polskiemu UC aby sie jebali na ryj i tyle

Pamiętaj - nie sraj się! Mogą straszyć, wmawiać itp ale i tak gówno zrobią jeśli się nie przyznasz. Nie dawaj się zastraszyć i tyle.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź