-
4 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
KROKODIL - przerażający narkotyk
Napisano 04 lipiec 2011 - 19:54

Popularny
Na europejskim rynku pojawił się śmiertelnie niebezpieczny narkotyk, przy którym nawet heroina czy "kompot", czyli specyfiki kojarzone z najczarniejszą stroną narkomanii, to ostra i ryzykowna, ale jednak uleczalna "zabawa". Natomiast nowy narkotyk to po prostu gnijąca śmierć od pierwszej dawki!
Szczególnie śmiertelne żniwo dezomorfina - bo o niej mowa - zbiera w Rosji. Policja wpadła niedawno na trop mieszkania w Ufie, w którym znajdowała się prowizoryczna wytwórnia tego narkotyku. Stamtąd pochodziła większość działek, w które zaopatrywali się okoliczni narkomani.
Dezomorfina zwana w Rosji pieszczotliwie "krokodylem" to narkotyk z tej samej rodziny, co inne opiaty: heroina, morfina czy kodeina. Jej produkcja jest niezwykle prosta - wykorzystuje się powszechnie dostępne w aptece lekarstwa, na zakup których nie potrzeba w Rosji recepty ani wielkich pieniędzy. Po kilku reakcjach chemicznych narkotyk jest już gotowy.
Jednak najbardziej koszmarną kwestią jest sposób, w jaki dezomorfina zabija uzależnionych - zaczynają oni, w dosłownym znaczeniu, gnić niczym trędowaci. Ciało pokrywa się sinymi planami, tworzą się rany, skóra odchodzi od mięsa. W najbardziej ekstremalnych przypadkach ciało... odchodzi od kości. W Internecie krąży film, na którym młody człowiek (który oczywiście na młodego nie wygląda) przychodzi do lekarza z nogą owiniętą reklamówką. Na pytanie, dlaczego trzyma nogę owiniętą folią, pokazuje, że w przeciwnym razie mięśnie całej łydki swobodnie zwisają, odsłaniając kości na niemal całym odcinku od kolana do stopy. "Krokodyl" go poszarpał.
Dezomorfina jest poważnym problem nie tylko ze względu na tragiczne skutki jej zażywania - przede wszystkim jest wyjątkowo łatwo dostępna. Nie trzeba znać dilera, czy kogoś, kto ma znajomych w narkotykowym półświatku. Nie trzeba też płacić słonych pieniędzy, jakie bądź co bądź kosztują "tradycyjne" opiaty - "krokodyl" jest ponad 10 razy tańszy. Szacuje się, że uzależnionych od dezomorfiny jest w Rosji 100 000 osób. Przyjmuje się, że coraz większe żniwo zbiera także na Ukrainie. Pozostaje pytanie, kiedy ta trucizna dotrze do Polski? Żywimy nadzieję, że nasze służby szybko będą w stanie rozpoznać zagrożenie i stanowczo mu się przeciwstawić.
źródło: http://facet.wp.pl/k...,wiadomosc.html

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
#2 Guest_flash_*
Napisano 04 lipiec 2011 - 20:01
Napisano 04 lipiec 2011 - 20:15
Z początku jak o tym usłyszałem to se myśle ale te kurwy mają dobrze
Ale jak troszkę więcej sie o tym syfie dowiedział odrazu odstąpiłem od próbowania tego
Ładnie najebane we łbie muszą mieć te ruski
Teraz Ty tesz masz HIF
Napisano 04 lipiec 2011 - 21:11
Napisano 05 lipiec 2011 - 09:23

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 05 lipiec 2011 - 10:31
Wszystkie dzieła sztuki mojego autorstwa, rękopisy jak i publikacje elektroniczne w internecie są chronione prawem autoskim (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631). Kopiowanie, cytowanie, wykorzystywanie bez wiedzy i zgody autora w rozumieniu pow. ustawy, w szczególności w powieściach fantastycznych, sci-fi, postępowaniach i protokołach zabronione.
Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy...
Napisano 05 lipiec 2011 - 11:24
Napisano 05 lipiec 2011 - 11:43
Ale ten ostatni z nogą... ja pierdole co trzeba mieć z głową żeby doprowadzić sie do takiego stanu ?
Teraz Ty tesz masz HIF
Napisano 05 lipiec 2011 - 16:51
Autor: Pih
Napisano 05 lipiec 2011 - 16:56
Napisano 05 lipiec 2011 - 17:13
Użytkownik dawajrowa dnia 04 lipiec 2011 - 20:15 napisał
widać że nie nocowałeś nigdy z ćpunami na dworcu centralnym w warszawie i nie wiesz do jakich poświęceń są zdolni rodzime ćpuny
Wszystkie dzieła sztuki mojego autorstwa, rękopisy jak i publikacje elektroniczne w internecie są chronione prawem autoskim (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631). Kopiowanie, cytowanie, wykorzystywanie bez wiedzy i zgody autora w rozumieniu pow. ustawy, w szczególności w powieściach fantastycznych, sci-fi, postępowaniach i protokołach zabronione.
Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy...
Napisano 05 lipiec 2011 - 17:22
A herraa..hahaha..wypowiadają się masy które kosztowały cały oldschool
a sumując co do noclegu ze ćpunami..swego czasu miałem odpał na streetwalkera..przeszło 3 lata..ze 4 razy mnie wzieli za menela..ćpuna..męską kur..i kretyna...
co do głodu?..widocznie nie mieliście nigdy zwały..
a co do nowości to Dezomorfina jest znana wiele lat..ja wiem o problemach z 2003 roku..ale o takich zmianach nie słyszałem..
Napisano 05 lipiec 2011 - 17:29
Użytkownik Herkules dnia 05 lipiec 2011 - 17:22 napisał
a to do kogo miało być? do nich? do nas? list otwarty? bo ja na przykład miałem "zwałe".
właśnie kiedyś słyszałem o krokodylu ale same pozytywne opinie też trochę zazdościłem że tak fajnie mają, a teraz proszę...
Udostępnij ten temat:
-
4 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Szybka odpowiedź