FORUM.DOPALAMY.COM: Ruszył proces ws. zabójstwa pod wpływem dopalaczy - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ruszył proces ws. zabójstwa pod wpływem dopalaczy pod wpływem sześciu kapsułek środka o nazwie "amfibia"

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum
  • Grupa: Members

Napisano 05 grudzień 2011 - 22:28

W takich Stanach popełnić zbrodnię kraju i po spożyciu narkotyków jest obciążające, natomiast bez i poza granicami nazywa się walką z terroryzmem. :okulary:
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   lobo 

• Arcyksiążę von Her Flick

Napisano 05 grudzień 2011 - 22:32

Jestem zdecydowanie przeciwny karze śmierci. Kara ta jest po pierwsze primo nieodwołalna (w przypadku pomyłek procesowych), po drugie primo - za lekka. A niech przerzuca do końca życia jedną kupkę kamieni na drugą i z powrotem w kamieniołomach! (niech nie buduje autostrad, bo by się podniósł szum, ze zabiera miejsca pracy. Ale to chyba... chińczykom :P )

A dopalacze były świetną wymówką dla przerażonych stanem latorośli. Co mieli mówić? Mamo, nafeciłem się? Nie - mamo, a kolega mnie poczęstował jakimś dopalaczem, myślałem, że to niewinna używka, nie gorsza od kawy czy herbaty :E
lunatykopiszę
2

#23 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 06 grudzień 2011 - 03:28

Fakt, że facet idiotycznie się broni i winę zwala na dopalacze. A przecież jakoś przez tyle lat nikt nikogo nie bił i nie zabijał pod wpływem dopalaczy. Natomiast przy alkoholu owszem- ogrom nieszczęść, ocean krzywyd, gwałty i mordy li tylko dlatego, że był alkohol. Dokładnie już nie pamiętam, ale w PRL chyba około 90 procent morderstw była bez powodu, bez przyczyny, czyli że ludzie wesoło zaczynali przyjęcie alkoholowe, które kończyło się bójkami, gwałtem, oraz morderstwami. Sprawcy po libacji budzili się w celi i z przerażeniem sobie uświadamiali, że oto właśnie kogoś zabili bez powodu! Napewno tak się nie dzieje po narkotykach! A niektóre narkotyki wręcz hamują agresję.

Natomiast niepokoi mnie na tym forum fakt zgodnego poparcia dla kary śmierci! Żal mi was, oraz jednocześnie boję się was.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 06 grudzień 2011 - 07:35

Cytat

Jeśli trafi na "sztywną" celę i będą go jechać to w trosce o jego zdrowie przeniosą go na celi gdzie nie będzie miał jechane... Gdyby to był normalny kraj, sprawca by zawisnął, w sprawie nie ma wątpliwości, sprawca jest zdemoralizowany dodatkowo próbuje się wymigać od wyroku zwalając winę na dopalacze, na szubienice!

Teraz grypsera to nie to samo co kilkanaście lat temu, " szamaki "(czyt. grypsujący) są nieszanowani a wręcz olewani przez ludzi, którzy pozostali sobą, nadal żyją wg twardych zasad, ale jakby buntują się przeciw grypsującym, bo taki grypsiarz jak widzi, że leją grypsującego, musi go bronić, obojętnie czy musiałby lać brata czy ojca...

Wiem bo mam pełno sąsiadów, którzy siedzieli.

Wybaczcie za offtop
Dołączona grafika
1

#25 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 06 grudzień 2011 - 09:46

*
Popularny

Nie bądź naiwnym, że w kryminałach wśród więźniów panują takie niby twarde honorowe prawa, bo prawda jest inna. W więzieniu każdy ciebie sprzeda- obojętnie czy jesteś w porządku czy nie. Realia w więzieniu są takie, że siedzi w celi paru psycholi, a dla rozrywki daje im się do celi jakiegoś pedofila, zabójcę, czy innego kogoś, logo oni mogli by niszczyć, kogo mogli by tresować. No i wychodzi na to, że system więziennictwa funkcjonuje po to, aby zwyrodnialcom dostarczać ofiary, aby mogli oni kogoś dręczyc. Tylko że po więzieniach jest deficyt rasowych pedofili itp (szybko umierają, albo kończą w psychiatrykach), dlatego więźniowie dręczą każdego innego, którego uznają za dobry materiał na ofiarę. Na koniec wychodzi z tego taka reguła, że na więźniowie na swoją ofiarę biorą człowieka o odpowiednich cechach, jak: słaby fizycznie, najlepiej zrównoważony- aby w rozpaczy coś głupiego nie zrobił... Też dobrze, aby był młody i ładny. A czy to zboczeniec czy nie, to już schodzi na dalszy plan. Najważniejsze, aby wysyła z tego fajna legenda, że w więzieniach niszczy się pedofili i morderców dzieci- prawda że to fajnie brzmi? A że to nieprawda? A że głównie niszczeni są ludzie młodzi, ładni, oraz słabi fizycznie, co nie umieją się bronić- to kogo to obchodzi?! A przecież klawisz też człowiek, co może mieć swoje dewiacje, więc co w tym dziwnego, że też chce sobie popatrzeć, jak więźniowie zwyrodnialcy systematycznie niszczą człowieka! Najważniejsze aby prawda nie wysyła poza mury- i nie wychodzi! Bo kto by miał w tym interes, aby wysyła? Więźniowie raczej nie opowiadają, co robili w więzieniu... A tym bardziej klawisz tego nie powie. Ja znam przypadek, że niszczony człowiek był tak zdesperowany, że zjadł całe wiadro więziennych fekali, czyli gówień! Jutro takim niszczonym i dręczonym człowiekiem może być wasz bliski!
4

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Grupa: Administrators
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 06 grudzień 2011 - 10:18

Wyświetl postUżytkownik Fiesta dnia 06 grudzień 2011 - 09:46 napisał

Nie bądź naiwnym, że w kryminałach wśród więźniów panują takie niby twarde honorowe prawa, bo prawda jest inna. W więzieniu każdy ciebie sprzeda- obojętnie czy jesteś w porządku czy nie. Realia w więzieniu są takie, że siedzi w celi paru psycholi, a dla rozrywki daje im się do celi jakiegoś pedofila, zabójcę, czy innego kogoś, logo oni mogli by niszczyć, kogo mogli by tresować. (...) Ja znam przypadek, że niszczony człowiek był tak zdesperowany, że zjadł całe wiadro więziennych fekali, czyli gówień!

Mam nadzieję, że ten "morderca pod wpływem dopalaczy" właśnie na takich ludzi trafi :ok:

A ogólnie świetny post Fiesta.
Dołączona grafika
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 07 grudzień 2011 - 17:15

Cytat

Najważniejsze, aby wyszła* z tego fajna legenda, że w więzieniach niszczy się pedofili i morderców dzieci

Najważniejsze aby prawda nie wysyła poza mury- i nie wychodzi

Sam sobie przeczysz. Tworzy się legenda, którą ktoś ma słuchać i nieść dalej, ale nic nie wychodzi za mury. Średnio :P

Aczkolwiek zgodzę się w 100% z Tobą, że osoby słabe nie dadzą sobie rady tam, jednak nie można też powiedzieć, że każdy Cię sprzeda. Są też prawdziwi ludzie z charakterem, którym więzienie zmodyfikowało psychikę tak a nie inaczej, i nie sprzedadzą. Przykład - sąsiad.
Dołączona grafika
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Grupa: Administrators
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 07 grudzień 2011 - 20:08

Wyświetl postUżytkownik Motorniczy dnia 07 grudzień 2011 - 17:15 napisał

Sam sobie przeczysz. Tworzy się legenda, którą ktoś ma słuchać i nieść dalej, ale nic nie wychodzi za mury. Średnio :P

Aczkolwiek zgodzę się w 100% z Tobą, że osoby słabe nie dadzą sobie rady tam, jednak nie można też powiedzieć, że każdy Cię sprzeda. Są też prawdziwi ludzie z charakterem, którym więzienie zmodyfikowało psychikę tak a nie inaczej, i nie sprzedadzą. Przykład - sąsiad.

Zapytaj twojego dilera co myśli o mówiących "nigdy cię nie sprzedam" ludziach %-)
Dołączona grafika
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 07 grudzień 2011 - 21:16

Nieuchronna kara ma odstraszać, a nie reedukować. Zapomnijcie o tych gejowskich zasadach, które Unia Europejska z całą mocą swojej machiny propagandowej próbuje nam wpoić. Im wyższe i bardziej egzekwowane kary przy jednoczesnym kultywowaniu pracowitości i pewnej swoistej moralności, tym społeczeństwo staje się porządniejsze, czystsze, uczciwsze. Niestety nie ma szansy dla Polski, nie ma jej przy obecnym podejściu (wolno ukraść, oszukać, a nawet zabić). Sorki za offtop...
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2