FORUM.DOPALAMY.COM: "Błędy" narkotestów - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

"Błędy" narkotestów <coś> wykryte jako <coś innego>

#1 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • Grupa: überModerator
  • gg:
    37750292

Napisano 21 marzec 2011 - 03:17

Pomimo wielu rozmów na temat wykrywalności substancji zakazanych w produktach kolekcjonerskich oraz rc nie dopatrzyłem się opisania tu konretnych przypadków typu:

"Test firmy X wykrył Y jako Z."

Chciałbym, żebyśmy w tym wątku dodawali takie właśnie informacje o podobnej konstrukcji. Jest na forum rozmowa w wątku WYKRYWALNOŚĆ i tam wymieniamy się spostrzeżeniami, prawdopodobieństwami i poradami. Tam jednak nie ma opisanych konkretnych przypadków, a brnąć w hasła typu: "Słyszałem, że TO w teście na mocz może wyjść jako TO." nie mam sensu, bo w sumie i tak nic nam to nie daje. Na pewno nie jeden z Was sprawdzał to sam, więc chcę, zebyśmy pisali tu o takich właśnie próbach. Nawet jeśli nic nie wykryje, dobrze będzie umieścić informacje o tym co mieliśmy w sobie i jaki był to test (firma, substancje).

Nie jest to temat do rozmów i wymiany opinii. Do takich rozmów służy wątek WYKRYWALNOŚĆ. Tutaj umieszczamy tylko wyniki naszych testów.
Przyda się tu wątek, w którym bez większego szukania będziemy mogli poczytać o tym, co i po czym pokazał (lub nie pokazał) nasz test. Moje wyniki już niedługo, bo planuję zakupić kilka różnych testów.
"Jesteśmy ofiarami totalitarnego systemu!"
Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Runner 

• eks Admin
  • Grupa: Zasłużony
  • Lokalizacjadopalaczowo

Napisano 21 marzec 2011 - 03:42

Przy mnie i na moich oczach wyszło na tym teście policyjnym typu woreczek z jakąś cieczą łamie się jakby go i substancja wpada do środka.
Po wymieszaniu wykazuje, że coś tam jest lub nie - oznacza to kolor w jaki ta ciecz się zabarwia.

Więc tak : amphibia 2 i crack inside wyszły jako amfetamina.
Test wykonywała policja więc nie wiem co to za firma testu itd.

Pozdrawiam teoretyków, którzy w takie rzeczy nie wierzyli. Mniej teorii więcej praktyki.
Nie popieramy zażywania substancji zabronionych przez polskie prawo ani substancji nie przeznaczonych do tego celu. Nie propagujemy narkotyków. Moje wypowiedzi na forum.dopalamy to nadzwyczaj wybujała fantazja.
Nie odpowiadamy za wypowiedzi użytkowników.
1

#3 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • gg:
    37750292

Napisano 21 marzec 2011 - 03:48

Skupiając się na testach moczu całkiem zapoomniałem o testach substancji. Dobrze, że to napisałeś. Takie informacje też będą tu mile widzane.
Plus za szybkość. ;)
Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   NieOgarNiam 

• kozak
  • Grupa: Members
  • gg:
    .

Napisano 21 marzec 2011 - 08:16

JWH-210 zwykły test policyjny wykrywa jako MJ. Jeżeli chodzi o testy "dla kierowców" Policja nie posiada takich które wykrywają RC (przynajmniej 2 miesiące temu na 100% tak było). Są testy na obecność MJ/amfetaminy/kokainy/heroiny/extasy(MDMA). Oglądałem reportaż na ten temat i policjanci wypowiadają się że mają odgórne wytyczne by robić te testy tylko w wyjątkowych przypadkach ponieważ nie są tanie i każda jednostka ma na stanie niewielką ich ilość. Nie pamiętam dokładnie ile oni podawali, że zrobili w ciągu roku, ale serio były to "śladowe ilości"
Get Rich or Die Tryin
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Upalacze 

• Upalaczerc
  • Grupa: Members+
  • LokalizacjaPOLSKA :)
  • Opening hours:24h

Napisano 21 marzec 2011 - 09:05

sama damiana się świeci w w policyjnym teście na czerwono .. ( THC ) ... wiec widać jak zajebiste te testy sa
1

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   2Pac 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaWherever in Poland

Napisano 21 marzec 2011 - 09:15

Wyświetl postUżytkownik Upalacze dnia 21 marzec 2011 - 09:05 napisał

sama damiana się świeci w w policyjnym teście na czerwono .. ( THC ) ... wiec widać jak zajebiste te testy sa

Dokładnie, jakiś czas temu "wpadłem" z 20g samego podkładu :tulimy:
Skończyło się tylko na kurwidołku k. ZOO
Palimy zioło jakby to było czymś normalnym, więc nawet dzieci chcą spróbować...
"Historia zawsze się powtarza i nigdy nie przestanie"
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaktus 

• Człowiek Konewka

Napisano 21 marzec 2011 - 15:52

*
Popularny

Policja aktualnie wykorzystuje testy NARKO-2 http://www.poch.com....ukty-branze,3,2 Podobne testy można dostać na: http://www.eztest.com/shop/ Analizując informacje tam zawarte dochodzimy do wniosku że na testach policyjnych:

DOI - wychodzi jako 2C-B
5-MeO MiPT, MDPV - wychodzi jako kokaina

Z moich doświadczeń

bufedron - amfetamina
25C-NBOMe freebase - kokaina
Methoxetamina - morfina
4-AcO-DMT - 2C-B
Methedrone - PMMA

Ogólnie rzecz biorąc zawsze im coś wyjdzie :tulimy:

Cytat

Nie pamiętam dokładnie ile oni podawali, że zrobili w ciągu roku, ale serio były to "śladowe ilości"

U mnie dwie soboty z rzędu "bramy" ustawiali w centrum :rolleyes: Nie znam się na metabolizmie substancji psychotropowych ale wszyscy wiemy że np. 4-AcO-DMT rozkłada się do nielegalnej psylocyny. Zapewne nie jeden RC wyjdzie na tych ich testach ;)
3

#8 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • gg:
    37750292

Napisano 21 marzec 2011 - 21:26

Wyświetl postUżytkownik crianca dnia 26 listopad 2010 - 11:48 napisał

Wczoraj wieczorem kolekcjonowałem Greenway Speedway a dziś zrobiłem test i wyszedł negatywny, więc widocznie kadzidło nie ma w sobie metabolitów THC.

Wyświetl postUżytkownik crianca dnia 26 listopad 2010 - 18:56 napisał

(...) test robiłem za pomocą multitestu który wykrywa amfetaminy, ecstazy, opiaty, THC i w każdym przypadku wyszedł test negatywny.

Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   starykoń 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2011 - 21:30

Metabolid THC? Delta 9 i delta 8 nie metabolizują się i wychodzą poza ustrój w stanie niezmienionym z moczem i kałem.

Użytkownik Greenboy edytował ten post 22 marzec 2011 - 23:02
Powód edycji Proszę jednak o nie pisanie takich rzeczy. Pierwszy post wyjaśnia powód.

Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Herkules 

• kozak

Napisano 23 marzec 2011 - 01:37

Jako pracownik budżetówki :) wypowiem się ja :) testy miałem robione kilkukrotnie w życiu dwa razy podczas używania dopalaczy :) test robili na mocz..oczywiście coś mi tam wykryło (nie wiem co bo w takich sytuacjach z żandarmerią nie ma co dyskutować :) najlepsze jest to że wykryto to u 75% kadry zawodowej, a więc moja dalsza droga wyglądała tak..pobrano mi krew:

-jakie spożywał pan substancje?
-żadne nielegalne, odpowiedziałem ( jak wiecie pochodne THC można odnaleźć nawet w odżywkach dla sportowców:)

po około 3 dniach..otrzymałem odpowiedź że jest wszystko ok..

Ja pisze jak to wyglądało z mojego punktu widzenia..powiem szczerze że podczas kontyngentów zagranicznych takie testy nawet nie są przeprowadzane..powód? jedni % inni..palą..ale najważniejsze nie myślą o tym " co się dzieje"..

W rozmowie z żandarmem usłyszałem że oni na dopalaczach tylko tracą pieniądze gdyż nie są to środki zakazane..przez któe można dyscyplinarnie kogoś zwolnić z pracy..( a oni mają ograniczoną liczbę testów na rok :)

To tyle..

Użytkownik Greenboy edytował ten post 27 kwiecień 2011 - 21:21
Powód edycji Regulamin Ogólny SZRP zmienił się niedawno i teraz nie ma tam mowy o środkach zakazanych, tylko o odurzających ogólnie, więc teraz będą bardziej skrupulatni.

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   MoreLSD 

• swojak

Napisano 31 marzec 2011 - 23:28

Ostatnio wpadł mi w ręce jeden z multitestów, z 4 paskami próbnymi - amp, coc, mor, thc
Test wyszedł negatywnie na wszystko, mimo zażytych wcześniej:
- buphedron 100mg 4 dni
- metylon 400mg 5dn
- ganja 9 dni

Mimo deklarowanej wg. instrukcji długiej wykrywalności ( marihuana 21dni, amfetamina 3-5dni ... ).
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Cichy Bob 

• Odszedł
  • Opening hours:0/0
  • gg:
    -

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:41

MoreLSD - pisze się marihuana... :fp:

Ciekawostka:

Cytat

W badaniach przeprowadzonych przez Pracownię Toksykologiczną Centralnego Laboratorium Klinicznego przy Szpitalu Klinicznym nr 1 AM w Gdańsku stwierdzono występowanie na polskim rynku leku, który może interferować w oznaczenie kanabinoidów.

Cytat

Użycie z kolei takich substancji, jak środki wziewne czy LSD, nie niesie za sobą żadnego ryzyka wykrycia w drodze testowania, z powodu braku odpowiednich testów.

Cytat

W tych samych badaniach potwierdzono, że zjedzenie nawet tradycyjnego makowca może skutkować pozytywnym wynikiem dla opiatów.

Źródło: http://www.narkomani...nosc-narkotykow
Ile ludzi podniosłoby rękę, że znało mnie - że znało takich setkę..

MOJE DOŚWIADCZENIE:
Spoiler
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   2Pac 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaWherever in Poland

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:48

Żeby na teście wykryto opiaty po zjedzeniu makowca trzeba naprawdę dużo go zjeść / czystej masy makowej ~0.5kg.
Smacznego :lol:
Palimy zioło jakby to było czymś normalnym, więc nawet dzieci chcą spróbować...
"Historia zawsze się powtarza i nigdy nie przestanie"
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   eXe 

• uzależniony od forum

Napisano 27 kwiecień 2011 - 20:38

No nie wiem jak z ta masa makowa jest, bo ja przez pare dni jadlem sobie jednego obwazanka z makiem i z jakimis tam bajerami nalozonymi dziennie, no i wykrylo mi opiaty na sikanym multitescie. O dziwo thc - pod katem ktorego mialem robiony test - nie wykrylo, a palilem tydzien przed testem :D
Let's do some drugs together !

Wszystkie moje wypowiedzi sa jedynie wymyslem mojej wyobrazni, nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia :)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   starykoń 

• uzależniony od forum
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 maj 2011 - 20:35

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

Cytat

Nieudany eksperyment policji, stracił prawo jazdy
5 minut temu
JS / Prosto z Polski TVN24

Pan Dariusz stracił prawo jazdy, bo tester wykrył w jego organizmie narkotyki. Jednak z czasem okazało się, że tester, którego używała policja jest niesprawny - donosi program "Prosto z Polski". Z powodu poniesionych strat poszkodowany rozważa wkroczenie na drogę sądową.

Pierwszego kwietnia pan Dariusz spieszył się na spotkanie. Przekroczył dozwoloną prędkość, dlatego został zatrzymany przez patrol. Spodziewał się mandatu, ale policjanci postanowili przetestować na nim nowy sprzęt do wykrywania narkotyków.

Pan Darek utracił prawo jazdy, siedem godzin spędził na komendzie, a policjanci gruntownie przeszukali jego dom. Jednak nowy sprzęt kupiony za 20 tys. złotych okazał się wadliwy, mimo to nadal jest używany.

Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
1

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaktus 

• Człowiek Konewka

Napisano 02 maj 2011 - 23:22

Kogo obchodzi skuteczność - statystyki się liczą...
1

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   MoreLSD 

• swojak

Napisano 21 czerwiec 2011 - 19:48

Dziś dzień, po zatrzymaniu przez policję mojego przyjaciela znaleźli u niego bufedron.
Policjanci byli święcie przekonaniu, że jest to amfetamina i tym nagabywali skontrolowaną osobę.
Znajomy, upierał się o przeprowadzenie testu, tłumacząc się, że są to jego prywatne odczynniki chemiczne z których korzysta na uczelni na labolatoriach.

Multitester policyjny po przebadaniu Bufedronu nie wykrył niczego, i udało się wybrnąć z tej nieciekawej sytuacji.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   BlindGuardian 

• kozak

Napisano 22 czerwiec 2011 - 07:44

No i o to chodzi!
Na forum wchodzę i opisuję swoje marzenia senne.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1