Skoro tak dobrze idzie Wam zbieranie pieniędzy, to może nakarmimy jakąś afrykańską wioskę
Zbiórka na cele charytatywne tak, tak..
Napisano 06 luty 2011 - 04:09
Skoro tak dobrze idzie Wam zbieranie pieniędzy, to może nakarmimy jakąś afrykańską wioskę
"miasto, wciąga"
"And remember, respect is everything"
Napisano 06 luty 2011 - 11:02
W każdym razie taka zbiórka miała by efekt propagandowy.
Napisano 06 luty 2011 - 12:10
Napisano 06 luty 2011 - 12:55
Ja uważam ,ze najpierw powinno się pomagać naszym dzieciom które codziennie chodzą głodne do szkoły a ich jedyny ciepły posiłek to zupa w szkole na stołówce.
Dlatego proponuje aby na tego typu cele zbierać a nie na afryke.

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 06 luty 2011 - 13:11
A tak poza tym, wszelkie zbiórki w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym, wymagają wystąpienia o zezwolenie do MSWiA.
Napisano 06 luty 2011 - 13:52
Z prawnego pktu widzenia bedzie to wygladac tak: Grupa znajomych wrzuca do kapelusza kase a pozniej wspolnie przekazują na jakiś cel typu "pajacyk - podziel sie posilkiem" itp.
Tak mi sie wydaje przynajmniej.

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 06 luty 2011 - 14:15
Użytkownik CinekMarcinek dnia 06 luty 2011 - 13:52 napisał
Z prawnego pktu widzenia bedzie to wygladac tak: Grupa znajomych wrzuca do kapelusza kase a pozniej wspolnie przekazują na jakiś cel typu "pajacyk - podziel sie posilkiem" itp.
Tak mi sie wydaje przynajmniej.
Ja jestem za pełną legitymizacją takich akcji. A może wystarczy jakbyśmy już zebrane na forum pieniądze po prostu przekazali oficjalnie na jakaś istniejącą fundację? Można by tą akcję odpowiednio nagłośnić w mediach.
Używki są częścią życia, dlatego "pasjonaci dowolnych używek" mają prawo do organizowania zbiórek. Wiem że takie "medialne nagłaśnianie" może się wydać kontrowersyjne, ale dla mnie kolekcjonerzy są także "takimi biednymi dziećmi".
I jak już na jakieś dzieci to wolałbym na polskie.
Napisano 06 luty 2011 - 14:37
Są lepsze sposoby; wysłać oficjalną delegację z koszem łakoci dla domu dziecka. Napstrykać zdjęć i umieścić na stronie. Jak będziesz czekał aż przyjdzie ktoś z GóWna żeby zrobić fotoreportaż, to możesz się nie doczekać.
Napisano 06 luty 2011 - 14:57
Zastanówcie się zanim coś chlapniecie, w Polsce, nikt nie umiera z głodu. W niektórych krajach ludzie są na granicy przetrwania biologiczego, trzeba naprawdę nie mieć pojęcia o świecie, żeby pisać takie brednie.. Nie chodzi o robienie czegoś pod publikę, zróbmy coś dobrego - ludzie
"miasto, wciąga"
"And remember, respect is everything"
Napisano 06 luty 2011 - 14:59
Użytkownik "Gibon I Bleta" dnia 06 luty 2011 - 14:45 napisał
StaryKon napisał:
StarykOn dał dobry pomysł z tym koszem słodyczy"D mina dzieciakow z domu dziecka
Rewelacyjny pomysł Koniu, możemy wykorzystać system składek/listy jaką wykorzystujemy do składek na czat/forum. Julka nasza kocia-mama mogłaby pojechać z delegacją.
StaryKon napisał:
Dokładnie miałem na myśli "wyprodukowanie całego newsa na forum" a później dystrybucja go do przekaźników z zastrzeżeniem "nie zmieniania zawartości (treści)".
Napisano 06 luty 2011 - 15:04
http://www.niedzwiedz.wwf.pl/
A jak to, co uzbieramy, ma przekazać Julka, to ja chętnie będę odbiorcą
Napisano 06 luty 2011 - 15:33
ponurysnif napisał:
Chcemy pomóc ale z głową. Twoje górnolotne idee z nocy mogłyby zaowocować tym że jakiś pismak z GW zrobiłby newsa:
"Portal reklamujący środki zastępcze, przekazał część swojej kolekcji dzieciom! Szokujące zdjęcia! Horror w przedszkolu!"
Nie dziw że wolimy sami REDAGOWAĆ nasze akcje.
Wrzuciłeś luźną idee pod dyskusję, są różne zdania na jej temat, co stoi na przeszkodzie Tobie (organizatorowi), wybrać najlepszy pomysł i zrealizować.
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź