FORUM.DOPALAMY.COM: Paczka zatrzymana przez służby celne do sprawdzenia - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 33 stron +
  • « Pierwsza
  • 31
  • 32
  • 33

Paczka zatrzymana przez służby celne do sprawdzenia co się wtedy dzieje, wie ktoś?

#641 Użytkownik nie jest zalogowany   jury 

• swojak
  • Grupa: Members

Napisano 16 kwiecień 2012 - 20:26

Oczywiście że jesteś niewinny :) i nie daj się wrobić w żadne super układy z policją ( a raczej bardziej milicją ) i prokuratorem. Wal prosto do sądu, nawet jeśli tam był nielegal to wnioskuj w sądzie o umorzenie sprawy która ma niską szkodliwość społeczną. Conajmniej 80% a nawet 90% ( nie pamiętam już, dawno czytałem te statystyki ) takich spraw jest wręcz umarzana przez sądy, a na pewno nie dostaniesz więcej niż to co chce prokurator.
Ostatnio wyczytałem od Fiesty też ciekawą linię obrony, a mianowicie to co podobno ważne dupki w rządzie krzyczeli z ambony sejmu kiedy obostrzenie ustawy o przeciwdziałaniu przeszło przez sejm:
http://forum.dopalam...dpost__p__69625
Znów zobaczyłem kawałek nieskończoności :)
0

#642 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 17 kwiecień 2012 - 01:42

Śladowe ilości nie podlegają karze!!! Śladowe ilości np morfiny można znaleźć w każdej drożdżowce, czy nawet w każdym wypieku piekarskin - z maku, więc wszyscy piekarze byli by dealerami. Współczesna aparatura potrafi wykryć śladowe ilości każdej substancji w nieomal w każdym miejscu! Termin- śladowe ilości - jest nieprecyzyjny. To jest rzeczywiście prowokacja!
.
Namawiam gorąco- całkowicie odmawiaj zeznań! Ogranicz się tylko do złożenia na piśmie do akt sprawy, ostrego protestu na postępowanie funkcjonariuszy! To jest skandal! Śladowe ilości! Patrz też niedawny wyrok sądu najwyższego, gdzie podważono oskarżenie za posiadanie lufki szklanej z resztkami marihuany i ze śladami palenia, bo Sąd Najwyższy stanął na stanowisku, że aby oskarżyć kogoś za posiadanie, to oskarżony musi posiadać co najmniej pełną jedną dawkę, a nie ułamek tej dawki, której nie można użyć w celu narkotycznym. Tutaj Sąd Najwyższy zakwestionował ułamk dawki narkotyku, a co dopiero śladowe ilości! Skandal, totalitaryzm. Domagaj się odszkodowania za nękanie, za prześladowanie!
0

#643 Użytkownik nie jest zalogowany   MięsnyJesz 

• swojak
  • Lokalizacjaz mamy:)
  • gg:
    35363810

Napisano 17 kwiecień 2012 - 11:22

Cale ich smieszne postepowanie a takze zbieranie materialow dowodowych toczylo sie poza granicami prawa.

-trzepanie chaty pod moja nieobecnosc lecz wraz z innym zamieszkujacym- dodam, ze mapowali dysk kompa. Czy zamowienia ze stron internetowych mozna uznac jako dowody? W chwili przeszukiwania nie posiadalem nic przy sobie. Mozliwe ze zaraz po przeszukaniu zalatwili to prawnie z prokuratorem jako sprawe pilna ale fakt faktem, ze bylo to pudlo.
- paczka byla do odbioru na poste-restante a tu dzwoni do mnie celnik, przedstawia sie jako kurier i chce doreczyc paczke WTF? -wypierdalaj Pan z taka prowokacja! Pewnie sie ostro wkurwili po tych slowach :E no ale kurwa, ludzie... paczka post-rest a tu kurier i pyta o adres zamieszkania... :D :D
-przesluchanie odbywalo sie w pokoju gdzie co stala kserokopiarka i co chwile napierdalala z wydrukami, po kazdym jej "lomocie" ktos przychodzil odbierac papierki. Bez pukania wlazili jak chcieli... Trzy razy. Wniosek?
-Podczas przesluchania celny zielony elf naduzywal swoich praw. Sam sobie wymyslal pytania ktore mogly dzialac na moja szkode.
-Jak przybylem do domu, akurat przeszukiwanie bylo zakonczone. Poprosili zebym wsiadl do suki i wywiezli 12km od chaty na totalne wypizdziejewo i wyjebali z samochodu. -Jak mam wrocic teraz do domu? -Niewiem, Twoja sprawa.

Dzis dostalem postanowienie z Wojskowej Komendy Uzupelnien o zawieszeniu moich obowiazkow dotyczacych sluzby w zwiazku z prowadzonym postepowaniem. Dziekuje Wam bardzo celniki jebane.

Spotkamy sie na pewno! ;)
0

#644 Użytkownik nie jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 17 kwiecień 2012 - 14:23

Cytat

-Podczas przesluchania celny zielony elf naduzywal swoich praw. Sam sobie wymyslal pytania ktore mogly dzialac na moja szkode.

Masz prawo odmówić jako świadek udzielenia odpowiedzi na pytanie ,które mogłoby narazić ciebie na odpowiedzialnośc karną.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#645 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 19 kwiecień 2012 - 02:46

...jako świadek, mozesz odmówić zeznań, jeżeli odpowiedź na dane pytanie MOŻE TOBIE, ALBO TWOIM BLISKIM JAKOŚ ZASZKODZIĆ, np narazić na śmieszność, lub na utratę czci, lub narazić na infamie. Czyli nie chodzi tylko o to, że nasza odpowiedź może zaszkodzić tylko nam samym, ale i naszym bliskim! Też nie chodzi tylko, że nasza odpowiedź może nas lub naszych bliskich narazić na odpowiedzialność KARNĄ, bo możemy też odmówić zeznań, gdy nasza odpowiedź może narazić nas lub naszych bliskich na utratę czci, dobrego imienia.
.
Uwaga, WAŻNE. Nie trzeba się tłumaczyć, dlaczego odmawiamy zeznań!!! Powołujemy się tylko na ten paragraf, powołujemy się tylko na nasze prawo do odmowy zeznań, ale nie musimy się tłumaczyć, dlaczego odmawiamy odpowiedzi! Czy odmawiamy z powodu nas samych, czy z powodu naszych bliskich, czy chodzi możliwość o utraty czci, czy możliwość odpowiedzialności karnej- TEGO NIE MUSIMY UJAWNIAĆ. Nie uzasadniamy, dlaczego odmawiamy odpowiedzi na dane pytanie, tylko wskazujemy, że korzystamy z tego prawa.
0

#646 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 19 kwiecień 2012 - 20:27

Dnia dzisiejszego FB wyslalo do mnie paczke z kilkoma mieszankami w tym z GoodStuffem. Dopiero gdy natrafiłem na ten wątek postanowiłem sprawdzić, czy GoodStuff jest legalny w polsce i... no właśnie :/ co teraz?
0

#647 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 19 kwiecień 2012 - 20:54

Korzystacie z najbardziej przypałowej strony i dziwicie się, że paczki znikają a potem macie małe Guantanamo...
0

#648 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:07

Odnosisz się do mojego postu? Dlaczego uważasz FB za najbardziej przypałową stronę? Mi akurat FB kojarzy się z najwyższą jakością i profesionalizmem. Wszystko inne to nieudolnie zrobione podróbki, którym nie zaufam nigdy, mogliście wcinać sobie jakieś gówna w stylu Gumi Jagoda z jakiegoś popapranego sklepu będącego imitacją sieci dopalacze.com. :-) ja nie zamierzam. "Nie naprawiaj czegoś, co jest dobre". Dziwi mnie więc fakt 'przypałowości' , możesz to rozwinąć? No i co do GoodStuffa, na 100 jest nielegalny w PL ? :/ się porobiło . . .
0

#649 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:20

Mogę tylko nawiązać do problemów dotyczących przechwytywania paczek (służby dawno stronę namierzyły, wiedzą jak i skąd wysyłają itd itp.). W tym przypadku nie chodziło o jakość produktów.
0

#650 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:23

Więc uważasz, że każda paczka od nich zostanie przechwycona? W poprzednich postach wyczytałem, iż takiej możliwości nie ma tzn nie ma nagonki na konkretny sklep lub na konkretnych odbiorców , a kontrole paczek są 'wyrywkowe'
0

#651 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:29

Każda? Nie sądzę, ale prawdopodobieństwo może być większe niż w przypadku innych stron (toć to przecież "spadkobiercy" dopalaczy), ale może się mylę..
0

#652 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:31

Wyświetl postUżytkownik Moonglum dnia 19 kwiecień 2012 - 21:29 napisał

Każda? Nie sądzę, ale prawdopodobieństwo może być większe niż w przypadku innych stron (toć to przecież "spadkobiercy" dopalaczy), ale może się mylę..

Mam nadzieje, ze sie mylisz. Olał bym tą całą sprawę, gdyby nie ten nieszczęsny GoodStuff ! Mogłem darować sobie akurat tą mieszankę...Reszta (3 paczki) jest legalna! ;/ Jak tylko coś będę wiedział, dam znać.
1

#653 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:48

Ok. W sumie sam jestem ciekawy ich obecnych produktów. Pozdrawiam.
0

#654 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 19 kwiecień 2012 - 21:55

co do GoodStuffa to wyśmienity produkt ! kilka miesięcy temu miałem do niego dostęp 'na telefon' po 25zł jednak koleś zrezygnował z handlu po tym, jak przejęli mu 300 paczek , bolesna sprawa :/
0

#655 Użytkownik nie jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 19 kwiecień 2012 - 22:16

Wyświetl postUżytkownik mdmaniac dnia 19 kwiecień 2012 - 21:07 napisał

Odnosisz się do mojego postu? Dlaczego uważasz FB za najbardziej przypałową stronę? Mi akurat FB kojarzy się z najwyższą jakością i profesionalizmem. (...) Dziwi mnie więc fakt 'przypałowości' , możesz to rozwinąć? No i co do GoodStuffa, na 100 jest nielegalny w PL ? :/ się porobiło . . .

Jest przypałowy bo maja produkt na nielegalnym składzie ale wysyłają go normalnie jeśli go włożysz do koszyka.

Co do nielegalności GS to na stronie jest wyraźnie napisane ,że nielegal i to już od dawna.

Do tego FB to nie to samo FB co pare miesiecy temu. Widac to chociazby po opisach produktów oraz stylu pisania newsów. Kiedyś jak tam była inna 'ekipa' i/lub inny wlasciciel to opisy byly dosc neutralne a nie wrzucane texty typu ,że 'produkt najbardziej zbliżony do MJ'.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#656 Użytkownik nie jest zalogowany   leser 

• swojak

Napisano 20 kwiecień 2012 - 12:54

Kurwa nie dawaj takich rzeczy publicznie!!!!
Dołączona grafika
0

#657 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 20 kwiecień 2012 - 16:47

Cholera jasna, jeżeli chcecie jakiś rad, to się do cholery do nich stosujcie! Nie mówię aby stosować się do wszystkich rad, bo często jest to niemożliwe, ale są sytuacje, gdzie zdrowy rozum nakazuje bezwzględnie zastosowanie się.
.
Cholera, ja tego szczęście nie miałem, mi nikt nie pomagał, mnie nikt nie wspierał, dlatego do cholery- niektórzy powinni docenić, że na tacy są dawane dokładne instrukcje.
.
Ta ostatnia sprawa mnie emocjonalnie wręcz rozbiła, bo sprawa jest jednoznaczna, a doświadczenie mi mówi, że nad tym człowiekiem wisi bardzo poważne niebezpieczeństwo. Nie chodzi tutaj o samą konsekwencje karną jego czynu, bo jeżeli dalej ten człowiek będzie się tak zachowywał, to grozią mu najwyżej zawiasy na kilka lat. Przecież tutaj nie chodzi o sam narkotyk, ale przy okazji zostają tutaj naruszone inne bardzo poważne ustawy, np ŚWIADOMY przemyt (organizowanie?). W takiej sytuacji ten człowiek gdyby z jakiegoś powodu znowu popadł w konflikt z prawem, to wtedy zawiasy mu się otwierają i idzie siedzieć na kilka lat.
.
Ale najgorsze co go może spotkać, to zgoda na współpracę z bezwzględą totalitarną policją, bo gdy policja wyliczy mu wszystkie poważne paragrafy, z jakich może on być oskarżony, to jest wysoce prawdopodobne, że człowiek się załamie i przyjmnie wszystkie groźne propozycje od policji, a wtedy może to być jego początek końca. Policja tak łatwo nie wypuszcza ludzi ze swoich szponów. Najpierw będzie musiał zgodzić się na dobrowolne poddanie się karze, a potem na nieustanne śpiewanie. Zamiast swego prywatnego życia, to będzie musiał zawierać znajomości z psycholami, z patologicznym środowiskiem, aby dostarczać na ich temat wszelkich informacji. Za swoją robotę będzie dostawać grosze, a każde nie wypełnienie oczekiwań policji skończy się kryminałem, gdzie jako nie lubiany gość, będzie miał dodatkowe atrakcje.
.
To jest autentyczna historia, a jej bohater skończył ze sobą zaraz po wyjściu z kryminału...
0

#658 Użytkownik nie jest zalogowany   mdmaniac 

• Member
  • PipPip

Napisano 23 kwiecień 2012 - 20:42

jest ok !!!! fiesta dzieki za powazne podejscie i chec pomocy ;) moja rada: uwazajcie co zamawiacie, mi sie udalo, ale to nie znaczy, ze wam tez musi..
0

#659 Użytkownik nie jest zalogowany   V.g.D-maczek-V.g.D 

• Very Good Deal

Napisano 23 kwiecień 2012 - 22:39

Cytat

Za swoją robotę będzie dostawać grosze, a każde nie wypełnienie oczekiwań policji skończy się kryminałem, gdzie jako nie lubiany gość, będzie miał dodatkowe atrakcje.

A taka ciekawostka ..
Czy frajer który otrzymuje wynagrodzenie od policji za dostarczanie informacji (donosy) jest zobowiązany odprowadzać z tego tytułu podatek ??????????????????

2

Udostępnij ten temat:

• 33 stron +
  • « Pierwsza
  • 31
  • 32
  • 33

Szybka odpowiedź