Strona 1 z 1
Najlepsze płatności!
Napisano 18 styczeń 2011 - 17:59
Ok, w ramach dalszej akcji tworzenia sklepów przyjaznych użytkownikom pytam o Wasze preferencje w zakresie płatności za usługi. Która z opcji (oprócz przesyłki za pobraniem) oferowanych aktualnie przez sklepy jest wg Was najwygodniejsza? Z góry dzięki za odpowiedzi
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, dawka stanowi truciznę.."
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)
Napisano 18 styczeń 2011 - 18:05
Oto lista moich preferencji od najlepszej do najgorszej metody moim zdaniem.
1) płatność kartą - w razie problemów można cofnąc transakcje, anulować oraz wykorzystac inne metody do odzyskiwania kasy.
2) przelew
3) pobranie
4) paypal/moneybookers i inne tego typu gówna.
1) płatność kartą - w razie problemów można cofnąc transakcje, anulować oraz wykorzystac inne metody do odzyskiwania kasy.
2) przelew
3) pobranie
4) paypal/moneybookers i inne tego typu gówna.

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)
Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
Napisano 18 styczeń 2011 - 20:29
Też uważam, że najlepiej pobranie - nie ma problemu. Ale HihU zastrzegł, że na temat tej opcji się nie wypowiadamy.
Dlatego uważam, że na 2 miejscu są płatności on-line, ale z poważnej firmy: dotpay, przelewy24 ewentualnie paypal (ale tu jest dużo zamieszania, zakładanie konta itp).
PS - a może wstawić ankiete??
Dlatego uważam, że na 2 miejscu są płatności on-line, ale z poważnej firmy: dotpay, przelewy24 ewentualnie paypal (ale tu jest dużo zamieszania, zakładanie konta itp).
PS - a może wstawić ankiete??
Napisano 18 styczeń 2011 - 20:30
DotPay - w większości bankach przelew natychmiastowy , jak ktoś nie lubi PayPal czy inne pomysłowości ułatwiające życie .Kupując przez system DotPay wystarczy po prostu zalogować się na swoje konto, nic nie trzeba wpisywać (full automat) tylko kliknąć na "wykonaj" czy inną dokonać zbrodnie obciążającą nasze konto finansowo
. Ale szczerze ta metoda mega łatwa i szybka .
Napisano 16 kwiecień 2011 - 10:02
Użytkownik Tenihairu dnia 18 styczeń 2011 - 20:30 napisał
DotPay - w większości bankach przelew natychmiastowy , jak ktoś nie lubi PayPal czy inne pomysłowości ułatwiające życie .Kupując przez system DotPay wystarczy po prostu zalogować się na swoje konto, nic nie trzeba wpisywać (full automat) tylko kliknąć na "wykonaj" czy inną dokonać zbrodnie obciążającą nasze konto finansowo
. Ale szczerze ta metoda mega łatwa i szybka .
Co do paypal, to pomagaja odzyskac pieniadze jesli zostales oszukany.Mnie pomogli juz dwa razy gdy zostalem wykiwany przes sklep z dopkami.
Napisano 16 kwiecień 2011 - 10:16
Użytkownik HihU dnia 18 styczeń 2011 - 17:59 napisał
Ok, w ramach dalszej akcji tworzenia sklepów przyjaznych użytkownikom pytam o Wasze preferencje w zakresie płatności za usługi.
Z najlepszą obsługą spotkałem się _tylko_ i wyłącznie w sklepie Kwiatka tym prowadzonym jeszcze przez samego Kwiatka*. Wysyłka natychmiast po wysłaniu fotografii pocztowego zlecenia przelewu.
Aha, z czymś podobnym spotkałem się jeszcze w Ś.P. Timpla
Fotografię dostarczam w przyzwoitej rozdzielczości (ostatnio 5mpx żeby było czytelnie i wiarygodnie).
*Nie robiłem jeszcze zakupów w nowym sklepie Kwiatka.
Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
Napisano 16 kwiecień 2011 - 10:23
Ja myślę, że w świetle ostatnich "jazd" z UC najlepszym sposobem jest aktualnie przesyłka za pobraniem. Szczególnie paczki zagraniczne.
Oczywiście zakładając że mamy 18 lat i możemy na luzie zamawiać do domu. Część klientów może się nie zgodzić z tym założeniem. Od razu przypominają mi się czasy z przed października 2010.
Nie doczytałem że oprócz pobrania ale czasy są upierdliwe więc ta opcja musi być
Oczywiście zakładając że mamy 18 lat i możemy na luzie zamawiać do domu. Część klientów może się nie zgodzić z tym założeniem. Od razu przypominają mi się czasy z przed października 2010.
Nie doczytałem że oprócz pobrania ale czasy są upierdliwe więc ta opcja musi być
Wszystko zmyślam... Niczego nie polecam...
Wszystkie dzieła sztuki mojego autorstwa, rękopisy jak i publikacje elektroniczne w internecie są chronione prawem autoskim (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631). Kopiowanie, cytowanie, wykorzystywanie bez wiedzy i zgody autora w rozumieniu pow. ustawy, w szczególności w powieściach fantastycznych, sci-fi, postępowaniach i protokołach zabronione.
Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy...
Wszystkie dzieła sztuki mojego autorstwa, rękopisy jak i publikacje elektroniczne w internecie są chronione prawem autoskim (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631). Kopiowanie, cytowanie, wykorzystywanie bez wiedzy i zgody autora w rozumieniu pow. ustawy, w szczególności w powieściach fantastycznych, sci-fi, postępowaniach i protokołach zabronione.
Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy...
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź