FORUM.DOPALAMY.COM: Kolekcja kolekcjonera kolekcjonującego koleckce tylko do kolekcjonowania. Czyli moja. :) - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Kolekcja kolekcjonera kolekcjonującego koleckce tylko do kolekcjonowania. Czyli moja. :)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Members
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 13 styczeń 2011 - 13:20

Witam,
Mam nadzieję, że nie dostanę opitolu za nowy temat, ale postanowiłem gdzieś umieszczać fotki z zawartością moich paczek z Republiki Czeskiej. :) Szkoda, że dupska dałem i poprzednich zamówień 2xBH i ze 3 z Kolekcjonera nie obcykałem. Życie... Zaczynamy skromnie... :)

ZIELONA HONDA, PRZESĄCZONA BARDZIEJ NIŻ WYGLĄDA... ;P

Dołączona grafika
Ridens Moriar...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 22 styczeń 2011 - 09:56

Czwartkowe dary Poczty Polskiej, innymi słowy Euforia - Sklep z gestem, hehe... Miłe produkty, których część była dostępna w Hash Vegas u nas w Brzezinach. Wanilia klasycznie raz działa, raz nie, a za żadnym razem wanilią nie pachnie, hehe... Fajne z sentymentu. Puder całkiem niezły, ale krew przy oczyszczaniu nosa za pomocą chusteczki to mi po niczym tak nie leciała. Co nie zabije, to nas wzmocni. Niech się goi, bo drugie opakowanie czeka... ;P

Dołączona grafika
Ridens Moriar...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Kalesony Boga Wojny 

• Member
  • PipPip

Napisano 03 luty 2011 - 20:28

Ja dostałem smoke vanilia w innym opakowaniu ;d
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 15 luty 2011 - 20:43

Ty, no z moich część była perfidnie wyblakła od polskiego słońca w witrynach i jakiś z naklejką "7", pewnie PLN, młehehe... A najbardziej rozbrajają mnie polskie adresy na wszystkich produktach. Kolekcjoner leci z adresem w Pabianicach itp... :D Obstawiam, że ja dostałem końcówki, a Ty już nową serię... :D

Zapomniałem napisać już daaawno o moim pożegnalnym zamówieniu z kolekcjonera. Pożegnalnym, bo focha srogiego wyj*bałem na nich, jak małolata na gibalu... ;P Naturalnie nic nie może się marnować, a że miałem z punktów 29 PLN, to zamówiłem 0,25 Mocarza + 0,25 Mr. Nice + Przesyłka = 29PLN. Zapłaciłem nie płacąc i czekałem. O dziwo się doczekałem i to nawet na gest... Po pierwsze oficjalnie było po promocji 1+1 i tuż przed jej kontynuacją, a dostałem produkty x2. Mało tego. Zamiast 2x0,25 Mocarza 2x1g !

Dołączona grafika

Miło, dlatego postanowiliśmy ze znajomymi przebaczyć wielce łaskawie i złożyć zamówienie... Wszystko jednak wróciło do "normy". Opcja wpłacenia na ich czeskie konto: Poszedłem do swojego banku i daje im cały wydruk, że muszę tak i tak zapłacić 160PLN i jak to zrobić. Czekam, czekam... Łachy zdjąłem z gorąca, a kobita do mnie: Dobrze, że się pan rozebrał, bo prowizja wyniesie... 160PLN... BŁAHAHAHA... Napisałem do nich, czy jest jakiś rozsądny sposób na zapłatę typu polskie konto, czy Paypal. Zdążyłem obgadać zmiany planów z 5 znajomych, złożyć zamówienie na Hasacze, bujnąć się do Łodzi po zieleń i wpłacić kasę na swoje konto. Wrócić, ustawić przelew, naskrobać posty na forum, zobaczyć parę razy kolekcjonera dostępnego na Gmail.com i nadal nie otrzymałem odpowiedzi. Myślę, że położyli już lachę na wysyłki i stawiają na stacjonarki w Czechach. Szkoda, bo Kokolino rządzi póki co, a w Brzezinach jest od ręki, ale za 45PLN/0,25 i wiadomo, że bez promocji 1+1... :D

Pozdro i do następnej kolekcji.
Ridens Moriar...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 15 luty 2011 - 21:25

Wyrób sobie w banku karte kredytowa/debetowa to problem zniknie.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 15 luty 2011 - 22:20

Wyświetl postUżytkownik CinekMarcinek dnia 15 luty 2011 - 21:25 napisał

Wyrób sobie w banku karte kredytowa/debetowa to problem zniknie.

Ema,
Plotki głoszą, że i tak niezłą prowizję pobierają za zapłatę na czeskie konto, a sklepów jest przecież pełno. Muszę przyznać, że kokolino widziałem niestety tylko u nich. No ale póki są wizy do stanów, to moja noga tam nie postanie i również póki nie dadzą polskiego konta na kolekcjonerze to nie będę latał i karty załatwiał tylko żeby kokolino pakować na siłę do klasera... :)
Natomiast z całego serca dziękuję Ci za szybką radę.
Pozdro Cinu!
Ridens Moriar...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   CinekMarcinek 

• Królik Doświadczalny
  • Grupa: Tester

Napisano 16 luty 2011 - 10:02

Tylko ,ze prowizje pobieraja wysoką jak robisz przelew a jak placisz kartą (niczym sie to nie rozni od płacenia w realu czy osiedlowym sklepiku na rogu) to nie ma prowizji.
Ja place w wiekszosci kartą i ani razu mi prowizji nie ściągneli za zakupy online.

Bo my romawiamy jak rozumiem o kolekcjonerze sklepie a tam można normalnie kartą po paypal płacić ( i prawdolpodobnie również zwykłym paypalem bez karty też - więc być może wystarczy ci konto na paypal ktore doładujesz sobie w polsce i zapłacisz jak za przelew krajowy a pozniej z paypala płacisz albo wracamy dalej do karty....). Przy wyborze platnosci w kolekcjonerze masz opcje paypal/karta oraz przelew. Wybierasz paypal/karta i placisz bez prowizji kartą albo jak masz konto doładowane na paypalu to bez prowizji paypalem.
Dołączona grafika

1) Wszystko co pisze na forum jest tylko wspomnieniem moich snów i fantazji.
2) Nawet jeśli zapomne dodać ,że jest to sen to patrz pkt 1.
3) Traktowanie moich postów na poważnie jest jak wierzenie w wielkiego potwora pod twoim łóżkiem ,który tylko czeka aż uśniesz. Czeka spokojnie. Ma czas :)

Pomogłem? Kliknij plusik na dole.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 16 luty 2011 - 10:58

Wyświetl postUżytkownik CinekMarcinek dnia 16 luty 2011 - 10:02 napisał

Bo my romawiamy jak rozumiem o kolekcjonerze sklepie a tam można normalnie kartą po paypal płacić ( i prawdolpodobnie również zwykłym paypalem bez karty też - więc być może wystarczy ci konto na paypal ktore doładujesz sobie w polsce i zapłacisz jak za przelew krajowy a pozniej z paypala płacisz albo wracamy dalej do karty....). Przy wyborze platnosci w kolekcjonerze masz opcje paypal/karta oraz przelew. Wybierasz paypal/karta i placisz bez prowizji kartą albo jak masz konto doładowane na paypalu to bez prowizji paypalem.

Ziom, tośmy się nie dogadali. :) Kartę mam płatniczą i bangla na wszystkich stronach włączając w to Paypal. Problem w kolekcjonerze jest taki, że Paypala już nie mają, (bo jak wyczytałem po przekroczeniu pewnej ilości wpłat żądają jakiś dodatkowych pierdół i chcą sporej prowizji od sklepu), a konto do przelewu jest w Czeskim banku i tutaj jest ta bariera nie do przejścia. Kobita w banku mówiła, że raz koleś musiał mandat jakiś zapłacić za granicą, to się prowizją bardziej załamał. A moja karta działa normalnie w sklpeach np. Playstation Shop. Bodałem numer, dane i kaskę jak Paypal ściągają normalnie. Kolekcjonerowi bym nie podał, po to jest Paypal. Poza tym, jakbyś miał własny sklep, to byś miał to w dupie, czy byś jednak założył konto złotówkowe w polskim banku i ułatwił życie potencjalnym klientom? Retoryczne chyba... ;P Nie będę na siłę dawał im pieniędzy. Zobaczymy, jak Hasacze sobie poradzą. Wierzę, że tu priorytetem będzie kontakt z klientem. :)

---------------------------------------

Teraz tak jeszcze analizuję tego Paypal. Chodzi Ci, że jest możliwość zasilenia konta Paypal własną kartą i z pokładu Paypal ustawiam przelew na czyjeś konto bankowe, nie konto Paypal?

Aż sprawdziłem.... :)

Dołączona grafika

Moim zdaniem jest tylko opcja zapłaty innemu użytkownikowi Paypal podając jego mejla... :(

Jako bonus mój mejl do Kolekcjonera:

Cytat

Witam,
Właśnie byłem w swoim banku (PKO BP) zrobić Wam przelew. Niestety, ale pani tam pracująca oznajmiła mi, że prowizja za wpłacenie 160PLN wynosi 160PLN. Jeśli znacie jakiś rozsądny sposób wpłacenia pieniędzy proszę o radę. Działający Paypal, czy polskie konto byłoby idealnym rozwiązaniem.
Pozdrawiam

Dołączona grafika

Naturalnie bez odpowiedzi. Jeśli sposób by był, to chyba by napisali, żeby zarobić na mnie i zarabiać dalej... Mają to w dupie... Trudno. :)
Ridens Moriar...
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Rutek_ZIK 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • LokalizacjaEL / EBR
  • gg:
    3212093

Napisano 18 luty 2011 - 13:12

Sorka za nowy post, ale trochę oftopikiem ostatnie podlatywały. :D

Moja dzisiejsza kolekcja, co by w weekend nie być smutnym :P :

Dołączona grafika

Test "White Dragon"

Wieczorem dokończę test WD, a później się troszkę rozKokosimy... :D
Ridens Moriar...
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   jamamoto 

• Member
  • PipPip

Napisano 02 marzec 2011 - 02:03

jak to kupiles - co na powyzszym zdjeciu:
http://www.flyhighs.com/

pytam, bo oficjalnie stronka jeszcze nie dziala.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   trawolta 

• kozak

Napisano 02 marzec 2011 - 02:30

co najmniej jeden sklep z wykupujących reklame na forum ma to w swojej ofercie oraz był już temat kogoś piszącego pw na forum oferującym m.in wszystkie artykuły z załączonych na obrazku
raz śnię że mam mam 30 lat, innym razem że już za rok będę pełnoletni a innym razem że za 3 lata mogę przejść na emeryturę - wszystko co napisałem i napisze to jedynie moje chore sny i koszmary nocne ;)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź