FORUM.DOPALAMY.COM: Tytoń - jaki kupić, który warto? - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Tytoń - jaki kupić, który warto? Wątek ogólny

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   blade1xx 

• kozak
  • Grupa: Members
  • Telefon:997 lub 112
  • LokalizacjaWROCLAW
  • Opening hours:NON STOP

Napisano 24 czerwiec 2011 - 03:58

jest prosta metoda aby kupic dobry tyton za male pieniadze tzw. kolekcjonerski wystarczy wpisac w wyszukiwarce - tyton odbior osobisty i podac region z ktorego sie pochodzi. prosty sposob i skuteczny bo przy odbiorze osobistym sami widzimy co kupujemy :brawo:
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Emdi23 

• Newbie
  • Pip

Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:18

Mam na sprzedaż liście tytoniu Virginia. Tytoń od plantatora. 781096700. Cena za 500 gram to 10 zł + koszt wysyłki wg. taryfikatora poczty polskiej. Pozdrawiam
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   blade1xx 

• kozak
  • LokalizacjaWROCLAW

Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:20

liscie to znaczy ze cale tak?-czy moze juz pociete?
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   bioly 

• swojak
  • LokalizacjaPoland

Napisano 13 październik 2011 - 12:16

za ta cene nie mozna dostac pocietego na drobne nitki tytoniu ;)

taki dobrze pociety i bez pocietych workow i kartonow stoi w graniach 50zl/0,5kg, taki wlasnie w mojej okolicy lata, czerwony korsarz w drukowanym worku z logo i tasemka to wielokrotnego zamykania
Tylko silny może sobie pozwolić na chwile słabości...
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   kolekcjonerkosci 

• swojak

Napisano 19 październik 2011 - 06:27

Ja od siebie polecam drobniutki tytoń Mac Baren Dark chocolate- rewelacja :)
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   blade1xx 

• kozak
  • LokalizacjaWROCLAW

Napisano 27 listopad 2011 - 17:20

wlasnie znalazlem dojscie do zajebistego tytoniu za niewielka kase.bo cena kilograma to 105zl lacznie z wysylka kurierem.jakosc tego tytoniu w moim mniemaniu jest nawet lepsza od tego ktory mozna kupic w sklepie pod nazwa ondraszek czy korsarz.tym ktorych znam moge dac namiary na goscia.jak cos to pisac.
pozdro :tulimy:
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   goodspirit 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • Lokalizacjaplaneta ziemia
  • gg:
    38268905

Napisano 28 listopad 2011 - 07:06

Wyświetl postUżytkownik kolekcjonerkosci dnia 19 październik 2011 - 06:27 napisał

Ja od siebie polecam drobniutki tytoń Mac Baren Dark chocolate- rewelacja :)

Przyłączam się ;) Wszystkie tytonie tego producenta to rewelacja ! Jakość powala ;) Co prawda cena jest nie niska, bo za 40 gram płaci się 20,90zł. ale jak komuś zależy właśnie na jakości i doznaniach, gorąco polecam. Tytoń jest bardzo wydajny, ale raczej nie nadaje się do nabijania w gilzy.
Ja do tytoniu kupuję także filtry OCB slimy, oraz bletki OCB czarne krótkie, lub ALEDA z czystej celulozy ;D
0

#28 Guest_maczek_*

• Grupa: Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 15:09

Tak wiec doczytam tylko co wy w tym temacie piszecie i się odniosę . Bo np chocolate to ja mam sporo , tych cieniutkich nici też mam , wszystko po wujku , > Jak ktoś się smakuje w takim tytoniu to mogę podesłać . ZA free

Wyświetl postUżytkownik Emdi23 dnia 23 wrzesień 2011 - 13:18 napisał

Mam na sprzedaż liście tytoniu Virginia. Tytoń od plantatora. 781096700. Cena za 500 gram to 10 zł + koszt wysyłki wg. taryfikatora poczty polskiej. Pozdrawiam

he he bo co maszyna 60 koła do cięcia kosztuje , he he ,
kup sobie niszczarkę do papieru i działaj chłopie

0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   gidek 

• kozak
  • Grupa: Zasłużony
  • LokalizacjaGdynia
  • gg:
    1813504

Napisano 30 listopad 2011 - 21:06

Ostatnio głównie kupuję:
- Casablanca niebieska (czasami jak mam ochotę to waniliowo-wiśniowa)
- Black Devil (czarny i biały)
- Tilbury

I to by było na tyle, te 3 mi tak smakują i w sumie palone w różnych okresach starczają spokojnie : )

Bletki: Mascotte zielone, fitry Mascotte slim w woreczku.
Gilzy: Mascotte czerwone lub czasami jak mam ochotę na mięte to zielone ; )
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Maskaradore 

• Newbie
  • Pip

Napisano 15 grudzień 2011 - 04:37

Więc co do tytoni kupowanych na kilogramy - to z reguły tytexy hodowane na dziko, garażowe produkcje. Pół biedy jak sprzedawca wie jak je obrobić (suszenie, fermentacja, cięcie), ale z reguły te tytonie trzeba obrobić samemu, tj. podsuszyć i pociąć.

To wychodzi tak tanio bo one są po prostu niedosuszone - kto sprzedawał gande ten wie ocb;p

Jako ciekawostkę - mój stary hodował kiedyś - wypytałem o to - mówi, że za komuny każdy rolnik mógł legalnie uprawiać tytoń, potem spółdzielnie skupowały i szło to w polskie papierosy... dzisiaj chuj jeden bo polskich firm tytoniowych ostała się jedna, może dwie, ale o tym zaru.
Jeszcze co mi papa orzekł, że tytoń to jedna z najbardziej wymagających roślin - hodować jest prawie tak trudno jak kapusta.... tak kurwa - kapusta! :galy:

Do tematu: tytexy roluje od paru miechów - próbowałem różnych i najbardziej opłacalne okazały się jednymi z najtańszych - koncernu Poshl, czyli Casablanci i RedBulle, oto zestawianie - od najsmaczniejszych, uwzględniając stosunek cena/jakość

1) Red Bull Aromatic Shag 40g/16zł (mocno aromatyzowany, średnio mocny, wilgotny, wydajny, cienko cięty, fffkurwę dobry).
2) Casablanca Vanilla-Sherry 40g/15,5zł (j.w. - kwestia na co macie chrapkę w zw. ze smakiem. Wydaje ciut mniej wyjebisty).
3)Casablanca zwykła 40g/13zł

dalej tytonie, które kupuje jak nie mam powyższych:

Chesterfield (bardzo dobry, markowy acz drogi = 20g/9zł)
Route 66 (markowy, ostatni z tych smacznych - ostatnia opcja którą można uznać za dobry dil)

chujowe, ale najtańsze:

Red & White: 110g/41zł (najtańsza opcja jaką znam - taki paken potrafi starczyć mi na miesiąc - tytoń bardzo wydajny, smak max średni, tytoń kurwi ropą naftową).

HIT - 20g/8zł - kupiłem z ciekawości bo to polskiej firmy i to ciekawostka - nie myślałem, że w ogóle ostały się jakieś polskie firmy (Lubelski Zakłady Tytoniowe) - wszak to skurwiła Polska - wyprzedana żydom.
Tytoń dziwny - skrajny (podobny to ścierwa opisanego poniżej) - grube gałązki, które nie tyle trzeba łamać (choć suche, grube włókna) co mocno palcyma ugniatać w nabijarce. Tytoń obrzydliwie jebie i obrzydliwe smakuje i wcale nie powiedziane że się opłaca - po prostu zaoszczędzisz 2 ziko a potem rzygasz i nie chce ci się palić.

Santiago i inne tanie gówna chuj-wie-skąd i jakiej firmy - niby najtańsze ale często niewydajne i starczają na 2 dni, a te same paczki markowe nawet na 5.

Nie ma co oszczędzać - firma Poshl rządzi, choć wiem, że ma różne marki - te tańsze to best opcja dla was dziubaski.

Ogólnie bardzo obszerny i ciekawy (np. nabijarki - ręczne (podwójne, potrójne) albo elektryczne - prawie taśmowa produkcja).

Najbardziej mnie ciekawi kwestia płynnych aromatów do kupienia na allegro - jestem ciekaw czy spryskując tym tani tytoń uzyska się efekt jak Poshl, ale coś wątpię - matkę oszukasz, siebie oszukasz, ale gatunku nie oszukasz - tak jak z gandą.

Jeszcze mnie ciekawi naprawdę drogie lux tytexy 20zł+ - np. Tillbury, Virginia, Turner, - mam smaka i coś czuję, że będzie to wyższa kultura jarania ćmików :biggreen:
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   m4lju2 

• swojak

Napisano 05 styczeń 2012 - 22:23

Ja już ze 2 lata kręcę pety z Rout'ów i nie narzekam na jakość, Prawda zdarzają się jakieś łodyżki ale za tą cene (koperta 20g 8,90PLN)się opłaca.
Dołączona grafika
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 05 styczeń 2012 - 22:56

A co powiesz o "kopercie" 500g za 50zł ? to się dopiero opłaca :E jednak jakość bywa bardzo różna, rewelacji nie ma nigdy w sumie można tylko lepiej lub gorzej trafić no ale za tą cenę...
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 09 styczeń 2012 - 18:52

Nie polecam tytoniu Grodzkiego. Mocny sukinsyn i o bardzo nieergonowmicznej konsystencji. Łodygi, nie pocięte duże liście, długie "włosie" (nie wiem jak inaczej to nazwać). Jednym słowem lipa. Za taką cenę (+/- 9zł za 30g) lepiej zakupić Chesterfielda (niebieskiego) czy inny.
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Laborant 

• kozak

Napisano 10 luty 2012 - 21:50

A czy da się coś skomponować samodzielnie, aby podczas palenia przypominało w smaku L&M Forward albo West ICE ? Może ktoś coś takiego z Was komponował? Jakiego tytoniu i bibuły użyć?
Wszystkie moje wypowiedzi na forum to opis snów i fantazji, które rodzą się w mojej chorej głowie.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2