Dowiadujecie się że...
Napisano 21 wrzesień 2009 - 19:29
Powiedzmy, że mają 18 lat, jaka jest Wasza reakcja? Wiadomo, że ciężko to przewidzieć, ale pospekulujmy sobie, macie coś przeciwko czy zapraszacie na wspólne kolekcjonowanie :cwany: ?
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)
Napisano 11 luty 2010 - 20:32
http://takeainfo.pl.tl/ <<<=== darmowe nagrody !!!
Napisano 11 luty 2010 - 21:16
Następnie wzywam policję żeby usunęli go z mojej posesji.
#6 Guest_MisterFister_*
Napisano 12 luty 2010 - 08:14
Ojciec czyli Ja, siada z synem w spokojnym miejscu rozpala bongo mocnej sensi i ...
Zależy co kolekcjonuje pille od razu mu odradzam, bo ostrzegam go że może skończyć się to z terapia antydepresyjną, albo sztucznym sercem .
Jeżeli mieszanki to mu mówię, że to jest beznadziejne skoro ma konopię zdrowszą no i tatuś pali więc po co ma wydawać więcej ?
w zasadzie to tematu by nie było . Bo bym tak gnoja zdołował, że by prosił "proszę, tato proszę ja już nic nigdy nie dotknę " :D
Napisano 12 luty 2010 - 20:34
bolek_12535 napisał:
Następnie wzywam policję żeby usunęli go z mojej posesji.
Podejrzewam, że Bolek by to zrobił :D
A ja... gdyby dziecko chciało o tym pogadać i się przyznać - spokojna i poważna rozmowa, poinformował bym o wszystkim co wiem o tych substancjach i jeszcze więcej, aby uświadomić jak to działa i co właściwie pali, bo zakładam, że mowa o zielskach...
Ale jak zobaczę jakieś proszki czy pille (red doves!!!) to stanowczo i (może z lekkim zakłopotaniem) "dam do zrozumienia" że sobie tego nie życze w moim domu, a jak go zobaczę choćby już na zejściu po tych dopkach to pożałuje tego, nie wspominając o tym co bym zrobił jakby mi dziecko jakieś głupoty po tym zrobiło np. na mieście czy imprezie.
Jednak w każdym wypadku powiem wszystko o tym co bierze... ot żeby było świadome co bierze...
Napisano 13 luty 2010 - 14:37
chyba by się tego nie chycił do końca życia xD
a tak serio: prawdopodobnie będę czasami kopcił lufkę, i pewnie pokażę kiedyś synowi/córce tę przyjemność
i sądzę, że wtedy bym mógł mieć nad nim/nią większą kontrolę używkową ;)
ale to daleka przyszłość i może mi się odmieni ;)
#9 Guest_MisterFister_*
Napisano 13 luty 2010 - 14:47
Osobiście bym wolał żeby moje dziecko spotykało się u mnie w domu ze znajomymi i tam wszystko używali niżeli mieli by się narażać na dodatkowe niebezpieczeństwa związane ze "złymi dilerami" i półświatkiem przestępczym, tudzież policją.
Mądre wychowane dziecko, nie zacznie ćpać heroiny i nie będzie zdegeneruje się .
Ale jeżeli już, nie ma z czego czerpać no to sorry wina rodziców, wychodzę z założeniem że wszystko jest dla ludzi jednakże z umiarem i swojego dziecka nie mam zamiaru okłamywać ani zamykać.
Prawda jest najważniejsza.bo co z tego że będę dziecko okłamywać a samo będzie patrzeć że tata pije piwo pali zioło i w ogóle... przestanie uważać moje zdanie i wszystko będzie na odwrót.
Człowiek musi wszystkiego dotknąć "od kuchni" tym bardziej gdy jest ciekawy świata tj. nastolatek. I wolę żeby dotykało to ze mną i pod moim okiem.
Ale jak już emo style i inne samodestrukcyjne subkultury wchodzą w grę, no to sorry jak to moja babka gadała:
"wziąć pasa na gołą dupę. napierdalać aż krew będzie tryskać i patrzeć czy żyje" na szczęście w praktyce nigdy tego nie miałem nie przyjemności doświadczyć :D
Napisano 13 luty 2010 - 16:01
Napisano 13 luty 2010 - 16:11
Napisano 14 luty 2010 - 21:18
#15 Guest_MisterFister_*
Napisano 15 luty 2010 - 05:17
oks napisał:
Ale masz problemy człowieku :D Codziennie to twoja matka się patrzy na Ciebie i załuje że wychowała takiego półmózga.
Zresztą jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj. Idź tam zmasturbuj się przed swoim szalikiem czy tam hitlerem i ciśnij z tąd bo jesteś zwykłym pieniaczem.to moje ostatnie ostrzeżenie.
Napisano 11 marzec 2011 - 18:21
Choć nie mam dzieci, ba nawet nie jestem w związku małżeńskim, sądzę, że w takiej sytuacji raczej byłbym przeciwny aby moje dziecko brało dopalacze.
Sam raczej tylko palę maczanki + MJ i jeśli mojemu (oczywiście) pełnoletniemu dziecku nie dałoby rady wybić z głowy "dopalaczy" wolałbym, żeby np. jeśli już ma palić to tylko MJ (Natura to jednak natura.) i to w rozsądnych dawkach (nie jak Ja
A rodzice zabraniając powiedzmy 18latkowi czegokolwiek robią mu jeszcze większą krzywdę. Taki już "dorosły" człowiek będzie dążył do tego aby udowodnić, że to on kieruje swoim życiem i będzie chciał 100 razy bardziej zrobić to czego mu zabronili rodzice.
Dziecku możesz zabronić wszystkiego ale ono i tak tego spróbuje mimo Twojego zakazu - takie uroki rodzicielstwa.
A tak to w życiu jest, że bardzo duży % rodziców od małego uczy dzieci jak mają żyć, aby nie popełniły tych samych "błędów" co właśnie oni w latach młodości. Ja np. palę paczkę fajek dziennie i jeśli zobaczyłbym kiedyś moje dziecko z papierosem to bym się załamał, bo widzę jak tytoń działa na mnie, moje płuca itd. Więc kiedyś, kiedy będę już ojcem na pewno będę pilnował i zabraniał aby moje dziecko paliło. Co do dopalaczy - mam nadzieję, że do tego czasu MJ w Polsce będzie już choć w pewnym stopniu zlegalizowana i przyszłe pokolenie zamiast kupować dopalacze, będzie mogło spróbować tego cudownego wytworu natury jakim jest MJ.
Moim skromnym zdaniem sposobem na wszystko jest rozmowa (wiem z autopsji). Nie raz rodzice wyciągali mnie z różnych "gówien" właśnie poprzez rozmowę. Jednak żyją dłużej na tym świecie i wiedzą nieco więcej o życiu niż My
Bless
PS1. Na koniec, tak optymistycznie dodam, że wszystko jest dla ludzi i jak to się mówi wszystkiego trzeba w życiu spróbować. Jeśli Twoje dziecko raz spróbuje to nie oznacza od razu, że ma spieprzone życie. Sam pierwszy raz spróbowałem MJ kiedy miałem 16 lat (rodzice się dowiedzieli i ich reakcja była oczywista).
Od tamtego czasu popalałem raz więcej raz mniej, czasami w ogóle. To nie przeszkodziło mi, aby skończyć dobre studia, zdobyć wykształcenie i dobrą pracę.
Wystarczy głowa na karku, trochę rozumu i asertywność.
PS2. Sory za ilość tekstu. Zbyt często za dużo mówię ;P A to paradoks bo wolę słuchać ludzi
Napisano 25 marzec 2011 - 17:00
Napisano 25 marzec 2011 - 18:52
Udostępnij ten temat:
Szybka odpowiedź