FORUM.DOPALAMY.COM: NOWE USTAWY ANTYDOPALACZOWE - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 5 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5

NOWE USTAWY ANTYDOPALACZOWE

#81 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum
  • Grupa: Members

Napisano 05 maj 2012 - 20:48

Ale akurat ja temu panu wierzę. Mnie bardzo rzadko myli przeczucie, więc nieomal jestem pewny, że ten pan pisze prawdę.
.
Panie nauczycielu, jest pan ofiarą totalitarnego systemu. Uwierzył pan policji i prokuratorowi, a jeszcze adwokat naciał pana na kasę i jeszcze pan mu za to dziękował.

.
Otóż, nieomal każdy LEGALNY rc i dopalacz, na szybkich policyjnych testach narkotykowych wykazuje... NARKOTYK! Ale od tego momentu, gdy policyjne szybkie testy wykazały narkotyk, to rusza przeciw człowiekowi cały bezlitosny aparat przemocy totalitarnego państwa, aby człowieka zniszczyć. Dzieje się tak nawet wtedy, gdy policjanci doskonale wiedzą, że mimo wyniku testu, dany towar jest legalny. Dopiero za jakiś czas przyjdą z laboratorium dokładne wyniki badań, które wykażą prawdę, czyli że są to legalne substancje i dopiero od tego momentu człowiek zostaje uniewinniony i wstrzymuje się przeciw niemy wszelkie procedury.
.
Pozostaje pytanie- dlaczego policja i prokuratura męczy przez długi czas człowieka, wsadzają go do aresztu, robią mu przeszukania mieszkania, przez wiele godzin go przesłuchują i straszną, mimo że wszyscy doskonale wiedzą, że ten człowiek jest niewinny??? Ano, odpowiedź wcale nie jest trudna, ale to temat na następną dyskusję.
.
Panie nauczycielu, czy pan nie wie, w jak totalitarnym państwie pan żyje??? Panu naprawdę to na policji wmówili, że jest możliwe takie coś, aby legalnie działający sklep wysyłał ludziom nielegalne narkotyki? Jest pan dzieckiem? W dzisiejszych czasach, gdy legalne sklepy są brutalnie prześladowane, gdy każdy człowiek za minimalne ilości zakazanego towaru ma złamane życie i idzie siedzieć, to możliwe jest coś takiego?
.
Jest też druga sprawa. Nawet gdyby rzeczywiście jakiś sklep panu przysłał zakazany towar, to wtedy po pierwsze- pracownicy sklepu idą do więzienia, a po drugie- pan jest CAŁKOWICIE NIEWINNY i śmieje się pan policji w nos- proste? Śmieje się pan z tego nawet wtedy, gdy pan pełni urząd społecznego zaufania, bo zamawial pan substancje legalne, a substancje legalne są... LEGALNE! -Proste.
.
Policja musiała mieć jakiś cel, że zrobiła tą prowokację, pozostaje tylko pytanie- czy policja ten cel osiągnęła?... Odezwij się pan. Jakby nie było, niniejszym teraz my panu pomogliśmy. Niech pan nie bierze do siebie wcześniejszych komentarzy, bo po pierwsze, my tutaj żyjemy w ciągłym stresie, prześladowani przez aparat represji, a po drugie, to forum było naprawdę celem wielu prowokacji.
.
Pełny szacunek dla pana. Miło by mi było, gdyby pan coś mi odpisał. Pozdrawiam
0

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   lubieczechy 

• swojak

Napisano 05 maj 2012 - 22:37

Środki odurzające i substancje psychotropowe liczą się te co są w załączniku do ustawy !!!

czemu siejecie panike te paragrafy wyżej nie tyczą się RC
0

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   Toledo 

• Newbie
  • Pip

Napisano 06 maj 2012 - 22:15

*
Popularny

Ponieważ dostałem kilka maili z prosbą o wyjaśnienie zajścia opiszę całą sytuację dokładnie.
Zamówiłem kilkanaście gramów mieszanki w jednej z firm mieszczącej się w Czechach. Minęły dwa tygodnie a przesyłka nie dotarła. Monitowałem w tej firmie i w końcu po miesiącu przysłali mi bezpłatnie nowa przesyłkę. Radość. Niestety krótka. Tego samego dnia przyszła do mnie policja z nakazem przeszukania mieszkania ( z psem ). Całe jaranie przesypałem wcześniej do słoika po kawie i nie kryłem go. Znaleźli momentalnie, stwierdzili że to marihuana. Gówno stwierdzili, nie wierze że nie wiedzą jak pachnie MJ. Zawinęli mnie w kajdankach na Rycerską, był czwartek wieczór. Do rana na dołku, cały piątek mnie trzymali. Chcieli mnie skruszyć ? Po co ? Powiedzieli mi że badania zioła zrobić nie mogą bo weekend ble ble...
W sobotę mieli mnie puścić bo przecież minęło 48h ale w zamian za to przewieźli mnie na Młyn. Zatrzymali mnie bezprawnie wiem o tym ale bez kontaktu ( telefon po 48h ) w śmierdzących ciuchach ( było lato ) zacząłem się załamywać. Byłem psychologiem z 15 letnim stażem, nauczycielem mianowanym i wiedziałem że mogę stracić wszystko. Kiedy w poniedziałek przyszedł adwokat byłem gotowy pójść na każdą ugodę. Dogadałem się więc z prokuratorem. Grzywna za posiadanie zamienników. Adwokat powiedział mi że mogą mnie oskarżyć o posiadanie MJ. Jak ? Zastanówcie się. Myślicie że psy to uczciwi ludzie którzy nie ćpają ? Dowiedzieli się że mają w ręku kolesia który ma zbyt dużo do stracenia - jak ktoś napisał w temacie jak radzć sobie z policją - z rolexem na ręku. Była ugoda, grzywna, wszystko w miare ok. Niestety we wrześniu mamy zapytanie o karalność no i wyszło. Gdybym dostał kare za jazdę po pijaku może i by przeszło ale nie takie coś. Zostałem zwolniony dyscyplinarnie. Dzięki ugodzie nie było procesu, ani słowa w prasie i myślałem że się uda, niestety.

No i posumowanie. Pierwsza przesyłkę zdjął UC i mnie sprawdzili. Nauczyciel może rozprowadzać takie rzeczy wśród uczniów to trzeba go dojebać. Psy, prokuratura też myśli. Złapanie z dopalaczami nauczyciela to sukces a gimanazjalisty czy robotnika to strata czasu i pieniędzy
Naprawdę nie chcę nikogo obrażać ale czytając posty na tym forum zastanawiam się czy te kwasy wam mózgi wypaliły zupełnie. Przecież wy nie wiecie co kupujecie, mogą wam przysłać dopy nasączone uranem obsikane przez ludzi zarażonych trądem a wy i tak to spalicie, wciągniecie czy połkniecie. Te wszystkie sklepy tą są obcy dilerzy. Tylko debile kupują dragsy od obcych ludzi. Kiedy były stacjonarne sklepy to jeszcze ktos mógł to skontrolować ale teraz robią co chcą. No i sam to odczułem. Mam ekspertyzy policji że w mieszance było JWH18.

Jak widzicie wymęczyłem się żeby wam wszystko wyjaśnić więc nie oskarżajcie mnie że jestem prowokatorem bo to nie jest prowokacja tylko ostrzeżenie. Organy ścigania to największa mafia w Polsce i jeżeli będą chcieli to was zgnoją, przecież jesteście narkomanami najgorszego sortu. Palcie sobie te gówna jeżeli lubicie ale kupujcie RC a nie mieszanki. Oszczędność i pewność że wsadzą was tylko za nielegalny import a nie za narkotyki. Nie będę więcej zaglądał na to forum więc nie liczcie na następną ripostę. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to Toledozlasu@gmail.com
6

#84 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 07 maj 2012 - 01:00

Ta historia jest tak straszna, że ja też zacząłem się bać, że żyje w tak strasznym państwie, w którym KAŻDEGO człowieka jakiś wydział może zniszczyć jak muche na ścianie!
.
UWAGA! WAŻNE! Wszyscy co tą historię przeczytali, to niech ją dokładnie zapamiętają, a potem niech tą straszna historię niech opowiadają wszystkim jako dowód, w jak strasznym państwie teraz Polacy żyją na własne życzenie. Oto przykład, do czego prowadzi ograniczanie wolności, swobód i praw człowieka! A tak się cały naród cieszył, że teraz damy organom represji więcej swobody, zaostrzymy wyroki, oraz ograniczymy trochę swobód obywatelskim (bandytom), a już uczciwi ludzie będą bezpieczni...
.
Ofiara systemu w tej histori nie wiedziała jednego- że NIE NALEŻY PROSIĆ O DOBROWOLNE PODDANIE SIĘ KARZE! To jest podstawa! Było by trochę zamieszania, ale NAPEWNO sąd całkowicie oczyścił by go z zarzutów, więc teraz ofiara represji była by zupełnie niewinna i niekarana. To było by napewno, natomiast nieomal napewno do procesu by nawet nie doszło, bo gdyby prokurwy zobaczyły, że chłop się upiera, to nieomal pewne jest, że sam prokurw by wycofał zarzuty. Jednak gdy zastraszana ofiara sama prosi o dobrowolne poddanie się karze, to prokurw skorzystał z okazji- w statystykach odniósł kolejny sukces- bezsprzecznie złapano groźnego bandytę, bo bandyta się sam przyznał i bez procesu prosił o wyrok- sukces, premia, nagrody...
.
Mało tego. Ofiara represji dała sobie wmówić kolejny mit, że ktoś tam w paczce przyśle nam truciznę... To nie ludzie, ale jacyś tam nieznani, groźni bandyci, psychopaci, dają anonimowe ogłoszenie i zbierają zamówienia, a potem wysyłają byle co, niewiadomo co... Może trucizny? Radioaktywne? Tak to on sobie wyobraża! Można by myśleć, że mamy jakieś dziecko nieznające świata. Otóż nie, jest on inteligentny, mądry, znakomicie wykształcony, psycholog z wieloletnim stażem, potem pedagog, człowiek który w swym życiu widział wiele, to on tak uległ obróbce aparatu represji, że taki oto obraz mu się rysuje!
.
Proszę pana, te sklepy są legalnymi firmami, które są szykanowane, represjonowane, ciągle monitorowane, sprawdzane, kontrolowane, nie raz poddawane prowokacjom. Te sklepy są świadome, że odpowiednie organa nieustannie czyhają na ich błędy, na jakieś potknięcia... To z takiego sklepu dostał by pan coś nielegalnego? Albo świadomie z tego sklepu wysłano by truciznę, do tego najstraszniejszą truciznę stosowaną przez KGB- radioaktywną???
.
Proszę pana, niech pan teraz skonfrontuje swoje nierealne wyobrażenia z totalitarną rzeczywistością...
.
Nie dość że totalitarny aparat represji zrobił panu straszną krzywdę, że zruinowano pana, zniszczono, to do tego jeszcze zrobiono panu pranie mózgu, przez co na wiele lat u pana wypaczono logiczne myślenie i prawidłowe postrzeganie świata. Właśnie teraz mamy tego straszne dowody.
.
Zniechęca pan ludzi do legalnych rc, a proponuje pan... nielegalną marihuanę, za którą w Polsce są straszne represje, nawet ze zniszczeniem życia włącznie.
.
To forum JEST O LEGALNYCH SUBSTANCJACH!

.
Aha. Tą straszną historią powinien natychmiast zapoznać się pan Mateusz Klinowski z katedry prawa UJ, a także organizacje praw człowieka, fundacja helsińska itp. Niestety, twórcy KORu już nie żyją, działacze podziemnej opozycji z PRLu są staruszkami, często poszli w politykę. Kto obroni nas przed tym terrorem?
1

#85 Użytkownik nie jest zalogowany   Eply1942 

• Newbie
  • Pip
  • Lokalizacjaul. Aroniowa 37 61-306 Poznań

Napisano 11 maj 2012 - 20:21

Proszę o odpowiedź. Czy nadal zamawianie dopalaczy przez Internet grozi interwencją smutnych skurwysynów?
0

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Lifelover 

• uzależniony od forum

Napisano 11 maj 2012 - 20:39

Teoretycznie pewnie grozi, ale kto aż tak bardzo boi sie ryzyka, niech pozostanie raczej przy korzystaniu jedynie ze sklepów monopolowych.
WBREW KARABINOM KRĄŻY HYDRO-CANNABINOL
1

#87 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 12 maj 2012 - 01:04

Ja odpowiem dokładniej- ryzyko odwiedzin policjantów istnieje, jednak... nic pozatym! Czyli jest ryzyko, że policjanci do nas zawitają, mogą zrobić nam rewizję, oraz że na ich szybkich testach wyjdzie, że nasze kupione w sieci RC są prawdziwymi narkotykami! Jednak po czasie przychodzą dokładne wyniki z policyjnego laboratorium i wtedy... ZAWSZE natychmiast zostajemy oczyszczeni z zarzutów o posiadanie narkotyków, oraz natychmiast przerywane są przeciw nam wszelkie bezczelne działania.
.
Policji chodzi o to, aby ludzi zniechęcić do kupowania rc w internecie, dlatego wyrywkowo typują ludzi i robią im różne szykany, które zawsze kończą się uniewinnieniem i oczyszczeniem z zarzutów. Jednak nasz pan pedagog miał wielkiego pecha, bo w czasie pobytu w areszcie był on poddany wielkiej presji, przez co zgodził się on na złożenie PROŚBY O DOBROWOLNE PODDANIE SIĘ KARZE, dlatego mimo że był niewinny, to prokurator i sąd łaskawie spełnił jego gorącą prośbę. Też chyba jego adwokat działał ŚWIADOMIE na jego szkodę, a na korzyść organów represji. Wiadomo czym jest środowisko adwokackie!
1

#88 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 13 maj 2012 - 16:19

Zawsze jesteśmy oczyszczani z zarzutów? Fieste, przecież sam mówisz, że z państwem prawa to my nie mamy do czynienia w Polsce. Zawsze to mogą Ci coś podrzucić, zawsze to mogą mieć niedobre testy, zawsze to mogą Cię wrobić zwłaszcza jeśli jest sprawa warta tego (żeby się wykazać). Pan Toledo opisał fakt, w którym sklep można uznać za nieuczciwy, a tak na prawdę jest wykształconym człowiekiem, którego warto było "urypać". Policjanci tak na prawdę mogli domieszać czegoś do tych maczanek od tak, żeby mieć Pana psychologa w więzieniu.
1

#89 Użytkownik nie jest zalogowany   jury 

• swojak

Napisano 13 maj 2012 - 17:38

Wyświetl postUżytkownik Moonglum dnia 13 maj 2012 - 16:19 napisał

Zawsze to mogą Ci coś podrzucić

Z tym podrzucaniem to zawsze się zastanawiałem jak to wygląda w rzeczywistości. Tzn to że są w stanie coś podrzucić to nawet nie mam najmniejszej wątpliwości, tylko co z tego, na podrzucanych pakuneczkach nie ma szansy na nasze odciski, więc jak jest z wiarygodnością takich podrzutów na rozprawie?
Znów zobaczyłem kawałek nieskończoności :)
0

#90 Użytkownik nie jest zalogowany   Moonglum 

• uzależniony od forum

Napisano 13 maj 2012 - 19:59

Już oni mają swoje sposoby, żeby było wiarygodnie i dyskretnie.
1

#91 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 16 maj 2012 - 02:15

Ta sprawa prowokacji aparatu represji wobec wieloletniego psychologa i pedagoga jest tak bulwersująca, że opisałem ją na forum hyperreal, w mojej słynnej debacie pt. Szkodliwość narkotyków (opiatów)? Zrobiłem to dlatego, że akurat w tej debacie był dyskutowany wątek totalitarnych represji w Polsce wobec osób uzależnionych. Dla wiadomości dodam, że ta debata została przeze mnie niedawno wznowiona i w ciągu kilkunastu dni było tam ponad 1000 wejść. Jednak...
.
Wtedy natychmiast dostałem ban, a debatę przeniesiono do działu zamkniętego dla niezarejestrowanych, czym w praktyce zamknięto definitywnie tą debatę. Od tego momentu już nie mogę ten nic napisać, ani pożegnać się z czytelnikami. Ja miałem umowę z administracją, że mogę wznowić tą debatę, byle by tylko nie pisałem nic o szarej eminencji hyperreal, czyli o słynnej pani Oxan. I co? Pstro, podobno atak na aparat represji był za ostry.
.
Prowokacja wobec tego wieloletniego psychologa, który ostatnio pracował jako pedagog szkolny, to ujawnia, jak straszne są prześladowania wobec użytkowników jakichkolwiek substancji psychoaktywnych, nawet tych całkowicie legalnych! W tej sprawie widać całe okrucieństwo totalitarnego systemu przemocy, który to system niszczy nawet ludzi zupełnie niewinnych. Ten totalitarny system zła niszczy przypadkowych ludzi metodami nie tyle na granicy prawa -jak to złowieszczo zapowiedział obecny premier Tusk w sejmie- ale stosuje metody całkowicie sprzeczne z prawem! W tej sprawie zło w postaci aparatu państwa, walczy z dobrem, czyli z obywatelami.
.
Ja od samego początku pisałem, że ta sprawa jest tak szokująca i znamienna, że my wszyscy powinniśmy o tej sprawie trąbić na wszystkie strony i we wszystkich miejscach, aby całe społeczeństwo zrozumiało, jak straszny i jak bezprawny jest aparat państwa, który już od dawna ma wszystkie atrybuty zła.
.
Jednak aby mogłem być dla siebie samego uczciwym, oraz aby nikt mi kiedyś nie zarzucił, że nie ostrzegałem, to niniejszym komentarzem właśnie chcę uświadomić wszystkim, że gdy walczymy ze złem, gdy sprzeciwiamy się złu, to tym samym narażamy się, że złe oko potwornego aparatu skieruje na nas swój wzrok, a wtedy to my sami staniemy się ofiarami aparatu przemocy! Ja z jednej strony gorąco zachęcam do sprzeciwu, ale do sprzeciwu świadomego, czyli do sprzeciwu z pełną gotowością do poniesienia kosztów tego sprzeciwu. Ja zapłaciłem jak narazie małą cenę- ban na hyper i zabranie mi mojej słynnej debaty. Jednak aparat zła przeważnie karze swych wrogów naprawdę srogo- więzieniem, złamanym życiem, wyrzuceniem z pracy, grzywną itd itd.
.
Nasz bohater zapłacił bardzo dużo, bo aparat przemocy zniszczył mu karierę, został on wyrzucony z pracy, oraz został skazany przez sąd! Aparat przemocy tak samo bezwzględnie będzie niszczył wszystkich, którzy będą chcieli tą sprawę wziąć na sztandary. Czy jesteście gotowi ponieść tak wysoką cenę sprzeciwu wobec złu? Ja wiem, że nie w każdym z nas drzemie odwaga Jacka Kuronia czy ks. Popiołuszki, jednak gdy nie chcemy sprzeciwiać się złu, to potem też nie wzywajmy pomocy, gdy policyjna pałka, czy prokuratorski but wrzuci was, albo waszych bliskich do więziennej celi.
0

Udostępnij ten temat:

• 5 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5

Szybka odpowiedź