FORUM.DOPALAMY.COM: Policja - zlapali Cie - Co robic? - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3

Policja - zlapali Cie - Co robic?

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   LooC88 

• bywalec
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 19 sierpień 2011 - 17:18

*
Popularny

Ej no napisalem poprzedniego posta jak nie doczytalem tematu i teraz nie moge go zedytowac zeby usunac to co jest tam napisane bo bylo to potem wyjasnione :/

Ale za to cytat:
* Po drugie, figurowanie w rejestrze skazanych oznacza niemożliwość zajmowania wielu stanowisk i utrudnienia w znalezieniu pracy. Zaświadczenie o niekaralność przedstawiają bowiem kandydaci do pracy w następujących zawodach: prokurator, sędzia, urzędnik samorządowy, pracownik służby cywilnej, policjant, inspektor kontroli skarbowej, nauczyciel mianowany i dyplomowany zatrudniony na podstawie mianowania, ochroniarz, kierowca zatrudniony u przedsiębiorcy wykonującego transport drogowy, księgowi uprawnieni do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych, doradca finansowy. Duże firmy i koncerny również coraz częściej wymagają od swoich pracowników przedstawienia zaświadczenia o niekaralności.

Jeśli ktoś z was będzie miał taki problem, że pracodawca będzie chciał zaświadczenie o niekaralności a ty będziesz miał wyrok w zawieszeniu to jest na to myk:
Żeby dostać zaświadczenie o niekaralności musisz iść do Sądu, zapłacić 50zł (żaaaaal!) wziąć druk i go wypełnić. Po podaniu danych osobowych będziesz miał do wyboru 3 kratki:
1. Kartkoteka karna (i to tę powinieneś wybrać ale nie wybieraj!)
2. Kartoteka nieletnich.
3. Kartoteka ściganych listem gończym i pozbawionych wolności osadzonych w zakładzie karnym.
Wybierasz 3 kratkę! Dajesz barce w okienku druk i za 15 min odbierasz. Masz na nim podbitą dużą pieczątkę w której na pierwszy rzut oka się rzuca duży napis NIE FIGURUJE a pod spodem w kartotece ściganych listem itd. Większość pracodawców łapie się na to, a nawet jak nie to zawsze mogą pomyśleć że skoro w więzieniu nie siedziałeś, to nie zrobiłeś aż tak bardzo złej rzeczy i może warto cię zatrudnić. A z reszta kurdę, jedyne co masz do stracenia to 50zł, a do zyskania etat! U mnie to już wyszło 2 razy w dwóch różnych firmach. :) PZDR
3

#42 Guest_maczek_*

• Grupa: Guests

Napisano 30 wrzesień 2011 - 09:56

*
Popularny

http://nk.pl/profile...lery/album/5/66

http://nk.pl/profile...lery/album/5/66

POLICJA ZŁAPALI CO ROBIĆ - KIEŁBE WE ŁBIE NIE GORZEJ NIŻ DRAGI niech nie wiedzą co się dzieje- a w tym szoku tracą czujność

NIE BĄDŹ SPOKOJNY BO TEŻ JESTEŚ STRACONY ,,SPOKÓJ UDAWANY JEST GORZEJ NIŻ NIEPOKÓJ I OBAWA PRZED NIESPRAWIEDLIWOŚCIĄ. POWAGA JA ZANIEPOKOJONY BYŁEM NIE RAZ JAK NIE MIAŁEM NIC WSPÓLNEGO A OBAWIAŁEM SIĘ ŻE I TAK MI TO PRZYJEBIĄ TY BĄDŹ OBURZONY WRĘCZ WKURWIONY BO JAKIM KURWA PRAWEM A JAK BĘDZIESZ NIBY TEN SPOKÓJ ZACHOWYWAŁ TO CO TY MYŚLISZ ŻE ONI Z PIERWSZEJ ŁAPANKI

Ja to pozdrawiam serdecznie wszystkich policjantów, pamiętajcie że najważniejsze to być prze=kurwa-sympatycznym i w huj wyluzowanym a zarazem pewnym siebie i musisz umieć robić sobie podkładkę na to co zaraz może się wydążyć. A i jesteś na starcie stracony jeśli im panujesz chcesz wyjść cało z opresji wal śmiało im na Ty od początku. Sam zobaczysz jak wszystko się zmienia już nie są tacy pewni siebie rób tak, gadaj tak, żeby pamiętać ogólnie co się gada ,ja to robię w ten sposób że z tego mojego gadania to im się samo układa że nie winny a układa się tak bo ja tak chciałem i tyle i nie strugaj kozaka bo pewnie i tak co do czego to byłbyś frajer

Wyświetl postUżytkownik RejestracjaNieDziała dnia 19 sierpień 2011 - 16:39 napisał

Mnie sprzedał gnojek .. chociaż mu nic nie sprzedałem ale chciał mnie wystawić psiarni mówił że chce 20 gieta wiec spoko ustawiłem sie z nim oczywiście nie miałem ze soba jarania .. przeczucie to raczej było , zgarneli mnie nic mi nie udowodnili ale wpisali mi posiadanie chociaż nie miałem nic 48 na dołku co i tak mnie nie złamało rzecz prosta , nie tylko mnie sprzedał najlepszego swojego kolege wyjebał .. ustawiajac sie z nim na palenie ;/
Pytanie skąd mam i kto handluję ( po tym jak dali w pizde temu 2 i powiedział ze to prawda ze mam cpanie i sprzedaje ) odpowiedziałem ze nie znam go jak miałem telefon to dzwoniłem do gościa ustawiałem sie z nim w ustalone miejsce on zostawiał palenie ja przychodziłem brałem i zostawiałem pieniądze i nigdy go nie widziałem .
A gdzie masz telefon?
Zgubiłem
Numer telefonu z karty sim?
Nie pamietam to było dawno .

Telefon oczywiście tajniacko schowany jak tylko zobaczyłem że psiarnia podbija (kto jest w temacie to wie że sie zna kryminalna z własnego miasta a nawet ich samochody i rejestracje ).. dokładnie wyjebany do kosza po drodze do kabaryny ( instynkt złodzieja.. czym sie nie chwale poprostu każdy kiedyś musi zrobić coś czego nie chce )

Stary a robi się to tak-. Ja bym powiedział no ok to trudno no co zrobic, tylko wy teraz z mordy cholewy nie zróbcie żeby nie było tak że jakieś farmazony pierdolicie. Wiec nara ja w tej sprawie nie mam nic więcej do powiedzenia a Wam powodzenia i tyle .

Załączone pliki

3

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   BlindGuardian 

• kozak

Napisano 30 wrzesień 2011 - 10:50

I pamiętaj, ze pies przeszuka Ci telefon i sprawdzi wiadomosci sms. Niby bzdura ale lepiej mieć tam porządek.
Na forum wchodzę i opisuję swoje marzenia senne.
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   słonecznik 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip

Napisano 30 wrzesień 2011 - 21:27

przede wszystkim starać się nie stać z browarami kiedy sie coś ma przy sobie , szczególnie w pobliżu szkół,towar sie bierze w minimalnej ilosci na wypadek utraty(szczególnie mówie tu o dopkach bo pies może ci wziąśc i co mu zrobisz) , można sie zmieniać w czuwaniu z kims co 20 minut , lepiej wypierdolic jesli jest taka szansa a nieczesto jest.I nie ma sie co zabardzo łudzić że dobry obserwator nie wyczuje że coś jest z nami nie tak.Ogólnie najlepiej jest sie nie wkrecać i nie panikować.Ponadto jeśli byliśmy notowani za posiadanie bądź handel to możemy sie przygotować że będą nas fiskać kiedy innych z grupy zostawią w spokoju
0

#45 Guest_maczek_*

Napisano 06 październik 2011 - 13:58

Jeśli złapali cie z trawką lub innymi maczankami to spal szybko wszystkie dowody..
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Ciemnowidz 

• kozak
  • Grupa: Banned
  • LokalizacjaLeszno
  • gg:
    9186963

Napisano 06 październik 2011 - 14:04

Widzę maczek, że postępy w pisaniu postów, tak trzymaj :ok:

Masz rację sugerując, że policja robi z gęby cholewę, jeśli dobrze doczytałem, nie należy wierzyć w ich słowa, im zależy tylko by zakończyć sprawę i tyle, niestety, ale takie są realia :wacko:
Piszę posty tylko gdy jestem zjarany, ostatnio mało piszę, bo ograniczam palenie ;)
0

#47 Guest_maczek_*

Napisano 06 październik 2011 - 14:14

Wyświetl postUżytkownik Ciemnowidz dnia 06 październik 2011 - 14:04 napisał

Widzę maczek, że postępy w pisaniu postów, tak trzymaj :ok:

Masz rację sugerując, że policja robi z gęby cholewę, jeśli dobrze doczytałem, nie należy wierzyć w ich słowa, im zależy tylko by zakończyć sprawę i tyle, niestety, ale takie są realia :wacko:

Co do policji to jestem mistrzem ćwiczę na nich od małego sztukę manipulacji ogarnąłem do perfekcji.

na ok 70 przypadków-a z browarem zawsze śmiało śmigam po mieście -teraz już nie pije ale kiedyś dnia bez piwa to nie było. nigdy jeszcze nie dostałem mandatu -- sorry chłopaki ciężko jest dostać mandat - ja takie nr trenowałem na policji że wam się w głowie nie mieści u mnie to mają mnie dość. Dodam tylko że na prawdę jestem dobrym człowiekiem wyrok to mam za jazdę po pijaku na rowerze a tak to nie grzeszę , ale za to trenuje na nich odkąd pamiętam /. Sztuka manipulacji przede-wszystkim
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Domen 

• swojak

Napisano 22 październik 2011 - 15:17

*
Popularny

Ja mogę powiedzieć o własnych doświadczeniach jeśli złapią Cię np z marihuaną

-bądź spokojny opanowany
-lepiej powiedzieć mniej niż więcej
-NIGDY" nie poddawaj się samo ukaraniu jeśli nie miałeś więcej niż 3 g. W 80% przypadkach przy małych ilościach umarzają postępowanie za niską szkodliwość społeczną.
-jeśli spytają cię skąd masz najłatwiej powiedzieć ze znalazłeś gdzieś. Mimo ze to mało prawdopodobne ale zdarza się 1 na 1000 przypadków. A nie udowodnią Ci że tak mogło nie być. Dzięki temu jesteś w porządku przed kolegami.
-miałeś tylko na własny użytek
-jeśli jesteś w charakterze świadka możesz zasłaniać się nie pamięcią.
-jeśli jest to spora ilość to tylko w takich wypadkach warto się poddawać samo ukaraniu bo dzięki temu
możemy liczyć na niższą karą niż w postępowaniu sądowym.
-czytamy co podpisujemy.
-bądź przygotowany na straszenie , granie w dobrego złego milicjanta itd

Czyli złapali cię np z 2 gramami. Znalazłeś je na boisku i zabrałeś chcąc skonsumować na własny użytek.
No i nie poddajesz się karze tylko czekasz na postępowanie sądowe. W podstępowaniu wnioskujesz o umorzenie postępowanie ze względu na niską szkodliwość społeczną lub odroczenie kary na okres próbny.
3

#49 Użytkownik jest zalogowany   Fiesta 

• uzależniony od forum

Napisano 24 październik 2011 - 09:43

Niektóre z komentarzy wywołują u mnie szok. Ostatni komentarz jest bardzo mądry i warto go zapamiętać.
Na ogół na policji nie mówimy nic! Mamy zawsze prawo odmówić zeznań i to jest najlepsza metoda. A nawet gdy zeznajemy w charakterze świadka, to trzeba mówić jak najmniej, np. zasłaniając się niepamięciom, lub że nie zwracaliśmy uwagi na niektóre rzeczy, lub że dane sprawy nas nie obchodziły i nie zwracaliśmy na nie uwagi itp. Czasemi nawet warto całkowicie odmówić zeznań mimo że zeznajemy w charakterze świadka, bo dane zeznanie mogą być DLA NAS NIEKORZYSTNE, LUB NIEKORZYSTNE DLA NASZYCH BLISKICH. A w sądzie naszą odmowę zeznań jako świadka, to możemy tłumaczyć naszym strachem, czy dezorientacją w danej sytuacji, czy brakiem rozeznania w sytuacji spowodowaną strasznymi okolicznościami- np policja nas straszyła wysokimi karami za dany czym itp. Staramy się milczeć i NIE KŁAMAĆ I NIE FANTAZJOWAĆ BEZ POWODU! Często na policji ludzie bez powodu zaczynają gadac idiotyzmy, opowiadać jakieś fantazję- tak nie wolno robić! Trzeba ważyć słowa!
Aha, zawsze możemy odwołać zeznania, bo np sobie coś przypomnieliśmy czy jakieś zdarzenie teraz wydaje nam się znamienne i ważne.
Ważną zasada- NIE OBCIĄŻAMY INNYCH! Im więcej osób zamieszanych w sprawę, to tym WIĘKSZA JEST AFERA I WYŻSZE BĘDĄ WYROKI! Mała sprawa- małe wyroki, lub umorzenie, a gruba sprawa, to wysokie wyroki! Dlatego najczęściej obciążanie innych kończy się wysokim wyrokiem dla CIEBIE. Z tego powodu warto często sprawę wziac na siebie!
A na koniec- warto pamiętać, że to wy stoicie po stronie dobra, a aparat represji, cały antynarkobiznes stoi po stronie zła. Ja 30 lat biorę here i przeżyłem różne okresy represji. Dlatego pamiętajcie- milczenie jest złotem.
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź