FORUM.DOPALAMY.COM: Jak obsługiwać nowe forum i portal? - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Jak obsługiwać nowe forum i portal?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 08 wrzesień 2010 - 21:27

Temat w ktorym pomagamy nauczyć się obsługi forum i portalu. Pojawiło się wiele nowości oraz dodatkowych opcji, postarajmy się tutaj umieszczać podpowiedzi. Jeśli wiesz coś, co innym sie przyda - napisz tutaj!

Każdy artykuł zanim na trafi stronę główną musi otrzymać 5 głosów, tak więc zawsze zaglądajcie do /Poczekalni/ - http://dopalamy.com/upcoming/ - dobre artykuły oceniajcie!

Dołączona grafika

1 - klucze to tagi, dzięki ktorym łatwiej odszukać artykuł w /Wyszukiwarce/    2 - po najechaniu myszką w to miejsce autor zobaczy /Opcje edycji/   3 - tutaj znajduje się /Lubię to/, artykuł musi zebrac 5 takich głosów żeby trafić na głowną stronę

Możemy też oceniać komentarze innych, jak to widac poniżej.

Dołączona grafika

1 - Głos na tak   2 - Głos na nie

W ten sposób nagradzamy autorów punktami reputacji.

Dołączona grafika

1 - Głos na plus    2 - Głos na minus

Jeśli masz konto na Facebooku dołącz do naszego oficjalnego profilu!

Dołączona grafika

1 - Kliknij /Lubie To/ aby dodac nas do swojego profilu.

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

2

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 09 wrzesień 2010 - 19:19

Specjalnie piszę nowy post, żeby każdy przeczytał - piszcie posty, zakładajcie tematy, uzupełniajcie swoje blogi i zamieszczajcie nowe newsy i artykuły. Codziennie odwiedzajcie /Poczekalnię/ http://dopalamy.com/upcoming/ żeby być na bierząco i oceniać teksty - pomagajcie wyjść najlepszym newsom/artykułom wejść na główną ;)
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • Grupa: überModerator
  • gg:
    37750292

Napisano 21 październik 2010 - 13:07

Zauważyłem błąd systemu. Po przeniesieniu tematu, który był przypięty i po odpięciu go w nowym miejscu, ten znika. Na stronie głównej widać, że w danym dziale jest ileśtam tematów, ale po otwarciu zawartości działu, lista tematów jest mniejsza. Po wpisaniu adresu tego konkretnego tematu, on otworzy się i tam będzie napisane, że znajduje się on w tym właśnie dziale, jednak nie ma go na liście tematów.

Zdarzyło mi się tak, gdy powstał dział Zdrowie & Detoks. Ktoś przeniósł tam 3 tematy. 2 z nich były przypięte. W nowym dziale pinezki nie miały już sensu, więc odpiąłem te tematy i w tym momencie zniknęły one z listy tematów w tym dziale. Są tam jednak, tylko nie wyświetlają się.

Nie wiem, na czym dokładnie polega błąd, ale udało mi się jeden naprawić. Miałem adres tego tematu (Jak uniknąć złych stanów.....) w historii przeglądarki i otworzyłego go w ten sposób. Po otwarciu przypiąłem ponownie i pojawił się spowrotem. Sukces.

Problem teraz wygląd tak, że nie wiem, jaki temat był tym drugim, dlatego niech ten, kto przenosił tam te tematy, napisze tu, co przeniósł, a ja to naprawię, albo niech sam przypnie go, tylko najpierw trzeba go otworzyć, a ten nie chce się wyświetlić na liście tematów. Wyświetlają się 2, a strona główna pokazuje, że w tym dziale są 3 tematy (ogłoszenia nie są brane pod uwagę - razem z ogłoszeniem są 3 tematy, ale nie o to chodzi - jeden jeszcze tam się ukrywa).

Działać, Panowie, trzeba przywrócić ten temat.
NIE ODPINAJCIE TEMATÓW PO PRZENIESIENIU.

Edit:
Spox, już działa. Problem dotyczył nowo utworzonego działu, który domyślnie wyświetlał tematy z filtrowaniem "dzisiejsze". Dlatego znikały.
"Moim zdaniem zarzucać coś i siedzieć w domu? Trochę padaczka.
Są kluby, dyskoteki, bary, skwerki, parki, karczmy, dom kolegi, dom sąsiadki ;) łono natury, cokolwiek.
Pisanie na forum na fazie? Myślę, że nie."

Runner
Spoiler
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 21 październik 2010 - 13:24

Zobaczę co da się z tym zrobić.
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, dawka stanowi truciznę.."
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • gg:
    37750292

Napisano 21 październik 2010 - 19:47

Dam radę przywrócić temat, tylko muszę znać jego nazwę. Kto go przenosił, niech tu napisze.
Są kluby, dyskoteki, bary, skwerki, parki, karczmy, dom kolegi, dom sąsiadki ;) łono natury, cokolwiek.

Runner
Spoiler
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lsk 

• An Overdose of Awesomeness
  • Grupa: Zasłużony

Napisano 21 październik 2010 - 19:59

http://forum.dopalam...iego-cisnienia/ Sposoby na obniżenie wysokiego ciśnienia.
http://forum.dopalam...olekcjonowania/ Krótko i długotrwały wpływ na zdrowie kolekcjonowania

To są tematy, które miedzy innymi przeniosłem.
Bananowa światłość - "Rozbiera powoli, najpierw jakby nic... po czym jak nie huknie, jak nie przypierdoli i nie cupnie. Kędy się rozum zdaje załamywać... nagle niczym błyskawica rozświetla go, rozszerza, cudze mary rozrzedza, rozpędza i tłamsi, taki ja kwasik mam ci..."
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • gg:
    37750292

Napisano 30 listopad 2010 - 17:30

Zauważyłem, że przestały działać znaczniki MEDIA. Na SB działają, na forum nie. Można coś z tym zrobić? Prawdę mówiąc, na SB średnio są potrzebne, bo po wyświetleniu dwóch filmów, nie widać, co kto napisał wcześniej, a na forum jak najbardziej przydatna jest to opcja - gdy działa.

Edit:
Ogólnie jestem za zablokowaniem tego znacznika na SB, bo po pierwsze przeszkadza to w czytaniu, gdy czyjeś wypowiedzi znikają za filmikami, których (po drugie) i tak nie da się obejrzeć, bo uciekają wraz z przemijającym tekstem.

Edit:
Poza tym takie rzeczy można umieszczać w postaci linku i też będzie git.

Runner
Spoiler
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź