FORUM.DOPALAMY.COM: Sposoby na obniżenie wysokiego cisnienia - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Sposoby na obniżenie wysokiego cisnienia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Muhamed 

• swojak
  • Grupa: Redaktor
  • Telefon:Zastrzeżony
  • LokalizacjaUnknown Country
  • Opening hours:24h
  • gg:
    31649689

Napisano 08 wrzesień 2010 - 12:28

*
Popularny

Jednym ze sposobów na obniżenie ciśnienia jest zjedzenie kilku ząbków czosnku .

CZOSNEK::
Czosnek redukuje ciśnienie krwi, a co za tym idzie pomaga w zapobieganiu ataków serca i wylewów. Czosnek otwiera naczynia krwionośne zwiększając przepływ krwi do tkanek, poprawia krążenie, łagodzi skurcze i leczy choroby krążenia. Ostatnie badania naukowe dowiodły, że czosnek działa jako skuteczny przeciwutleniacz, a jego siarkowe składniki posiadają właściwości przeciwrakowe. Jest również powiedziane, że czosnek chroni nasze ciało przed wpływami zanieczyszczenia środowiska i nikotyny.
Używanie czosnku zapobiega problemom krążenia oraz wylewom krwi do mózgu, ponieważ czosnek jest środkiem rozrzedzającym krew. Czosnek obniża ciśnienie oraz poziom cholesterolu we krwi.

INNE ZASTOSOWANIA CZOSNKU:
Czosnek jest używany na infekcje i może być brany razem z konwencjonalnymi antybiotykami w celu podtrzymania ich akcji oraz odwrócenia skutków ubocznych.
Stosuj czosnek na: wrzody, ropienie, lęk wysokości, tętniaki, raka piersi, raka śluzówki macicy, przewlekłe wysiękowe zapalenie ucha środkowego, posocznicę, ból gardła, raka żołądka, zakrzepowe zapalenie żył, szok toksyczny, infekcje wirusowe, żóltakowatość (ksantomatoza).

BADANIA NAUKOWE:
Właściwości antybiotyczne - Od wczesnych lat 80-tych prowadzi się badania naukowe dotyczące czosnku. Do końca jednak nie jest wyjaśnione w jaki sposób jest osiągana antybiotyczna właściwość czosnku. Wiadomo, że podczas miażdżenia świeżego ząbka czosnku, wydzielany jest allicin. Alicin i inne składniki olejku lotnego posiadają wysokie właściwości antyseptyczne i antybiotyczne, wyjaśniając tym samym dlaczego czosnek jet skuteczną metodą w leczenia groźnych infekcji (np.biegunka).
Ciśnienie krwi - Badania kliniczne prowadzone w latach 80-tych potwierdziły skuteczność czosnku w redukowaniu poziomów tłuszczu we krwi, jak również w obniżaniu ciśnienia krwi.

SKŁADNIKI:
Czosnek zawiera olejek lotny ze składnikami zawierającymi siarkę ( miedzy innymi sławny alicin), enzymy, witaminy z grupy B, minerały, flawonoidy.

JAK DZIAŁA W ORGANIZMIE:
Olejek lotny, który produkuje nieprzyjemny zapach, zawiera alicin. Udowodniono, że alicin ma działanie antybiotyczne. Potrafi zwalczyć Staphyloccoccus aureus, pośród innych infekcji bakteryjnych atakujących ludzkie ciało. Alicin również jest efektywny w walce z Candida albicans. W dodatku zauważono, że alicin posiada właściwości hypoglycemiczne, tzn. redukujące poziom cukru we krwi.

Ja zwykle zjadam 3-4 ząbki czosnku popijając szklanką ciepłej wody :) dobry sposób na kołatanie serca lub wysokie ciśnienie na drugi dzień po używkach :)

MELISA LEKARSKA::
Melisa lekarska jest użyteczym lekarstwem, wtedy, gdy nerwowość i depresja powodują szybkie bicie serca (palpitacje), kłucia serca lub nieregularne bicie serca.
Melisa lekarska jest wspaniałym, naturalnym lekiem na skołatane nerwy oraz podnoszącym ducha. Melisa lekarska posiada szczególne pokrewieństwo z układem trawiennym. Pomaga uspakajać i łagodzić nudności i wymioty; pobudza apetyt, łagodzi kolkę, czerwonkę, zapalenie okrężnicy oraz problemy trawienne związane z nerwowością.

BADANIA NAUKOWE:
Olejek lotny:
Badania naukowe pokazały, że olejek lotny zawarty w melisie lekarskiej uspakaja system nerwowy.
Polifenole:
Polifenole mają działanie przeciwwirusowe. Zwalczają wirus "herpes simplex", który powoduje tworzenie się opryszczek na wardze.

SKŁADNIKI:
Melisa lekarska zawiera: olejek lotny, garbniki, polifenole, flawonoidy, substancje gorzkie.

JAK DZIAŁA W ORGANIZMIE:
Olejek lotny znajdujący się w melisie lekarskiej jest głównym agentem działającym relaksująco i uspokajająco na system nerwowy. Melisa lekarska znalazła zastosowanie w leczeniu stanów wyczerpania nerwowego, palpitacji serca, depresji, bólów głowy. Polifenole, zawarte w melisie lekarskiej, są odpowiedzialne za działanie przeciwwirusowe. Krem zrobiony z melisy lekarskiej jest efektywny przeciw opryszczkom na wardze. Melisę lekarską stosuje się w leczeniu nadczynności tarczycy. Melisa lekarska znalazła również zastosowanie w łagodzeniu objawów menopauzy, jak również służy do regulowania miesiączek i zmniejszania bólów miesiączkowych.

OCET JABŁKOWY:
Pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze krwi. Niektórzy sądzą, że ten naturalny środek obniża ciśnienie już wciągu kilku minut od zastosowania. Inni natomiast uznali, że codzienne przyjmowanie octu jabłkowego może z powodzeniem zastąpić dotychczasowe stosowane środki z apteki.

NASIONA LNU:
Niezależnie od tego czy przyjmujesz je w formie zmielonej czy oleju, to kolejny domowy sposób na obniżenie wysokiego ciśnienia. Zawierają one ważne kwasy Omega-3, których nasz organizm bardzo potrzebuje. Spożywanie nasion lnu jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które nie lubią tłustych ryb, takich jak łosoś czy makrela lub innych źródeł kwasów Omega-3.

SOK Z MARAKUI:
To kolejny sposób na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, bez stosowania leków z apteki. Zwolennicy tej metody podkreślają jej magiczne właściwości, sok nie tylko obniża ciśnienie krwi, ale również dodaje energii.

Użytkownik Muhamed edytował ten post 08 grudzień 2010 - 04:12

"Skręcony z liści marihuany
Uskrzydlony igłą, która nie boli
Sklejony swoimi halucynacjami
Leżysz zakratowany w sobie

Pogrążony w nieistnieniu
Zachwycasz się oszustwem
Błyszczącym bełkotem
Pływającym w głębokiej pustce
I znikasz powoli
Jak każda żywa myśl
W stuwatowym pokoju
Pustego śmiechu

Znikasz jak syntetycznie
Zniszczony mózg
Zakołysany na śmierć
Słodyczą narkotyków
...zakołysany"

6

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   starykoń 

• uzależniony od forum
  • Grupa: Members
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 październik 2010 - 13:06

Będę banalny, na palpitację serca, spowodowaną nerwicami i depresją, lepsza jest Cannabis Indica od takiej melisy..
Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. Bob Marley
0

#3 Użytkownik jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Grupa: Administrators
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 23 październik 2010 - 15:43

Ogólnie to będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co zrobić, kiedy gdzieś w terenie serce zaczyna mi wariować oprócz kilku głębszych oddechów?

Mam słabe serce i różnie to bywa.
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Cichy Bob 

• Odszedł
  • Grupa: Zasłużony
  • Opening hours:0/0
  • gg:
    -

Napisano 24 październik 2010 - 10:23

Niewinny - najlepszą opcją jest mieć przy sobie trochę benzo, może jeszcze jakichś beta-blokerów.. ;) Nawet jeśli miałbyś ich nie użyć - człowiek się czuje bezpiecznej.
Ile ludzi podniosłoby rękę, że znało mnie - że znało takich setkę..

MOJE DOŚWIADCZENIE:
Spoiler
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mehez 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 24 październik 2010 - 11:17

http://www.akuna.friko.pl/
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Maziu 

• Newbie
  • Pip

Napisano 27 październik 2010 - 17:07

Ja osobiście meliskę (do picia) stosuje od lat i muszę powiedzieć, że działa - relaksuje, uspokaja pikawę. Trzeba sobie tak w dużym kubku zrobić i pić póki ciepła. Zawsze mnie jakoś do pionu doprowadza.
No ale wiadomo, każdy ma inny organizm.
Minimal plan bez zmian.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ponury_sniffiarz 

• kozak

Napisano 28 październik 2010 - 16:54

Wyświetl postUżytkownik Niewinny dnia 23 październik 2010 - 15:43 napisał

Ogólnie to będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co zrobić, kiedy gdzieś w terenie serce zaczyna mi wariować oprócz kilku głębszych oddechów?

Mam słabe serce i różnie to bywa.

zależy od przyczyny, jeśli masz problemy ze zdrowiem, to idź do lekarza.
Jeśli serce wariuje po stymulantach - nie bierz beta-blokerów, mogą spowodować niedokrwienie, konsekwencje mogą być tragiczne. Sam dokładnie nie wiem jak sobie w takiej sytuacji pomóc, chyba się nie da, jedyne co mogę doradzić, to benzo na uspokojenie.
Jeśli po kannabinolach, to zjedz coś słodkiego, nawet jeśli masz straszną saharę, wmuś w siebie - od razu pomoże. Idealne są syropki do rozrabiania, jeśli jest źle, to wystarczy kilka łyków takiego słodkiego koncentratu ;)

P.S. myślałem, że znajdę tu sposoby na radzenie sobie z wysokim ciśnieniem na używki :)
wszystko zmyślam.

"miasto, wciąga"

"And remember, respect is everything"
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Whole Is The Law 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 12 listopad 2010 - 11:12

http://www.persen.pl - mi pomaga po używkach i bez używek :)
Można też wrzucić clonazepam, ale tego za bardzo nie polecam :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 12 listopad 2010 - 18:56

Wyświetl postUżytkownik ponury_sniffiarz dnia 28 październik 2010 - 16:54 napisał

zależy od przyczyny,  jeśli masz problemy ze zdrowiem, to idź do lekarza.
Jeśli serce wariuje po stymulantach - nie bierz beta-blokerów, mogą spowodować niedokrwienie, konsekwencje mogą być tragiczne. Sam dokładnie nie wiem jak sobie w takiej sytuacji pomóc, chyba się nie da, jedyne co mogę doradzić, to benzo na uspokojenie.
Jeśli po kannabinolach, to zjedz coś słodkiego, nawet jeśli masz straszną saharę, wmuś w siebie - od razu pomoże. Idealne są syropki do rozrabiania, jeśli jest źle, to wystarczy kilka łyków takiego słodkiego koncentratu ;)

P.S. myślałem, że znajdę tu sposoby na radzenie sobie z wysokim ciśnieniem na używki :)

Tutaj masz wiele porad - http://dopalamy.com/...-z-nimi-radzic/ ;)

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   drmengele 

• kozak
  • LokalizacjaOne Kilo House

Napisano 11 grudzień 2010 - 16:12

Zdecydowanie czosnek , znam osobe która po sporej ilości znalazła się na pogotowiu z zapaścią, lubi sobie chrupać jak przekąskę i zemdlała w końcu.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   chemiczny30fun 

• bywalec
  • PipPipPip

Napisano 27 styczeń 2011 - 17:05

Wyświetl postUżytkownik Whole Is The Law dnia 12 listopad 2010 - 11:12 napisał

http://www.persen.pl - mi pomaga po używkach i bez używek :)
Można też wrzucić clonazepam, ale tego za bardzo nie polecam :)

wiem, że to stary post, ale...dlaczego clonazepanu nie polecasz?
czy może wchodzić w niepożądane interakcje ze stymulantami?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   drmengele 

• kozak
  • LokalizacjaOne Kilo House

Napisano 27 styczeń 2011 - 17:11

Wyświetl postUżytkownik chemiczny30fun dnia 27 styczeń 2011 - 17:05 napisał

wiem, że to stary post, ale...dlaczego clonazepanu nie polecasz?
czy może wchodzić w niepożądane interakcje ze stymulantami?

Benzodiazepiny nie nadają się do stymulantów (reakcja paradoksalna) to raz, a dwa nie obniżają ciśnienia, mogą zmniejszyć panikę to teoretycznie oznacza zmniejszenie ciśnienia ale przy reakcji paradoksalnej lepiej uważaj na plecy.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Politoksykoman 

• swojak
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
  • gg:
    3381903

Napisano 02 kwiecień 2011 - 05:58

Propranonol WZF. Można łączyć z tabletkami antykoncepcyjnymi, tramadolem, benzodiazepinami itp. Jest bezpieczny. Biorę go przy napadzie nerwicy, jako że normalnie mam tętno 110 a jak się zdenerwuję trooche większe i jest świetny. Przechodzi pry okazji drżenie rąk itp. Na receptę, ale lekarze nie robią problemow z przepisaniem. Mówi się, że przy nerwach serce wali jak zalone i że to pomaga. Kosztuje grosze
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź