FORUM.DOPALAMY.COM: Nowy portal i forum! - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Nowy portal i forum!

#21 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • Grupa: überModerator
  • gg:
    37750292

Napisano 11 wrzesień 2010 - 21:58

Co wam przeszkadza pytanie o pełnoletność? Czy kliknąć TAK to taki problem? Pamiętajcie, że z jednego komputera może korzystać wiele osób. Banner powinien działać przy każdym wejściu na portal.
"Jesteśmy ofiarami totalitarnego systemu!"
Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • Grupa: Members
  • gg:
    37*****

Napisano 12 wrzesień 2010 - 01:56

Wyświetl postUżytkownik Greenboy dnia 11 wrzesień 2010 - 21:58 napisał

Co wam przeszkadza pytanie o pełnoletność? Czy kliknąć TAK to taki problem? Pamiętajcie, że z jednego komputera może korzystać wiele osób. Banner powinien działać przy każdym wejściu na portal.

Nie przeszkadza, ale uważam, że jeżeli ktoś ma ustawione autologowanie (więc korzysta z danego portalu/konta jedna osoba) baner nie musi być za każdym razem widoczny.
Sam dobrze wiesz, że byłem za tą inicjatywą ;)
Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes
  • Grupa: Zasłużony

Napisano 13 wrzesień 2010 - 12:33

Poprawiliśmy zapytanie o pełnoletność- Dajcie znać czy już jest lepiej :)
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, dawka stanowi truciznę.."
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)

0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 13 wrzesień 2010 - 15:28

Mnie pokazuje się za każdym razem przy wejściu na forum albo portal lub jakiś temat.
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforg1vable 

• swojak
  • Grupa: Members+

Napisano 13 wrzesień 2010 - 19:28

Wyświetl postUżytkownik mocarny_knur dnia 13 wrzesień 2010 - 15:28 napisał

Mnie pokazuje się za każdym razem przy wejściu na forum albo portal lub jakiś temat.

To samo u mnie jak wchodzę po włączeniu przeglądarki.
Firefox.
I o to chodzi, trzeba kolekcjonować mocne wrażenia.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • gg:
    37*****

Napisano 13 wrzesień 2010 - 21:37

Wyświetl postUżytkownik Unforg1vable dnia 13 wrzesień 2010 - 19:28 napisał

To samo u mnie jak wchodzę po włączeniu przeglądarki.
Firefox.

U mnie o tyle lepiej, że pyta tylko dwa razy :torba: Raz jak włączę stronę (czy to forum czy portal) i drugi raz jak wejdę w dzisiejszy content, później już nie pyta :P
Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 14 wrzesień 2010 - 21:28

Znowu poprawione, jak było dzisiaj?

0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 15 wrzesień 2010 - 13:06

U mnie bez zmian...
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 17 wrzesień 2010 - 20:39

Portal:
- kolorystyka jest fatalna, user design strony leży. Żeby to naprawić trzeba:
1) Sprawić żeby artykuły były bardziej czytelne
Mała czcionka i jasnoszary tekst na ciemnoszarym tle na prawdę szkodzą na oczy. Nawet białe tło byłoby lepsze.

Inspirację czerpać z http://www.csszengarden.com/

Do redesignu graficznego powinny pójść też inne nisko-kontrastujące i brzydkie elementy, jak pole gorące dyskusje.
Zdjęcie tygodnia powinno wyświetlać czarny overlay z białym albo fioletowym tekstem, żeby było czytelne przy każdym zdjęciu

2) Lista 5 najnowszych newsów nie powinna pojawiać się na stronie głównej - niepotrzebna duplikacja

3) Na lewo od menu kategorii (Produkty, Newsy, Kultura) powinna widnieć informacja że te guziki sortują newsy wg. kategorii. Np. "Nowości z:"
Tekst, foto i wideo zastąpić trzema małymi ikonkami z hoverem "Tylko tekstowe", "Tylko ze zdjęciem" itd.

Forum:

1) Kolorystyka jest spieprzona. Trzeba zrobić coś bardziej user friendly.

2) brak pykania na shoucie

3) shout ma flood protection
[...] für die Folter und Demütigung unseres Volkes Schwöre ich dem Feind Rache! Ich schwöre, dass ich eher im Kampf mit dem Feind sterbe, als mich zu ergeben!
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 17 wrzesień 2010 - 21:12

Kto ma flooda to ma :P

Ja bym na pewno zrobił coś z:

- mnożeniem wiadomości w "Polecane artykuły" (jest 3x art Niewinnego, a inne gdzie?)

- zrobić elastyczny ranking (tzn. stopnie moga tak wzrastać jak coś jest często przeglądane, jak i opadać gdy coś zatonie w otchłani - będzie bardziej sprawiedliwe [wiem Hihu co napiszesz])

- kolory... może tylko poprawić czcionki i tło forum (postów)

- edytor tekstu często zjada spacje

Chyba tyle... no i zaznaczę, iż... portal i forum wcale nie działają szybciej niż poprzednia wersja (i to nie wina mojego sprzętu ;) ).

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 17 wrzesień 2010 - 22:22

Ciekawe, że u mnie czas ładowania strony starego forum to 7 sekund a teraz 3 sekundy..

@Bolek, przy zmianach tego typu uwzględnimy to co napisałeś.

0

#32 Użytkownik jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 18 wrzesień 2010 - 00:48

Wyświetl postUżytkownik A.K. dnia 17 wrzesień 2010 - 21:12 napisał

(jest 3x art Niewinnego, a inne gdzie?)

To nie błąd :cwany: 8) ;)

Cytat

- zrobić elastyczny ranking (tzn. stopnie moga tak wzrastać jak coś jest często przeglądane, jak i opadać gdy coś zatonie w otchłani - będzie bardziej sprawiedliwe [wiem Hihu co napiszesz])

Ja bym ranking wypierdolił, obawiam się, że niektórym to trochę za bardzo siądzie na syndrom wyścigu szczurów, zresztą już to trochę wychodzi czasami.
Dołączona grafika
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 18 wrzesień 2010 - 15:00

Komentarze wyświetlane są ciemnoszarym tekstem na ciemnoszarym tle - czy ten portal jest jakąś sztuczką zrobioną przez Polskie Stowarzyszenie Okulistów, narzekających na brak klientów?

Ranking 10 najlepszych autorów nie jest potrzebny. Wchodząc na rp.pl nie obchodzi mnie co napisał dany redaktor, interesuje mnie CO JEST W WIADOMOŚCIACH. Sortowanie po autorach jest z punktu widzenia użytkownika niepotrzebne.

Idąc dalej, cała idea poczekalni jest taka, żeby trafiały tam artykuły do zatwierdzenia. Użytkownik niezalogowany w tej chwili widzi co jest na poczekalni już na stronie głównej. Coś takiego likwiduje całą ideę poczekalni - jeżeli na pierwszej stronie niezalogowany użytkownik widzi i poczekalnie i wiadomości główne, to po co poczekalnia? Po to tylko żeby newsy przenosiły się z prawego boksa do lewego?

Poczekalnia nie powinna być widoczna na stronie głównej w postaci boksa. Niech będzie tylko u góry menu przycisk Poczekalnia (numer nieprzeczytanych) tak jak jest teraz, ale TYLKO dla zalogowanych użytkowników.

Po rozmowie z grungem wczoraj parę innych uwag:

-dodawanie przyjaciół na dopalamy to skrajny debilizm. Primo to nie nasza-klasa ani nasza-melina, więc ten cały mechanizm w praktyce nic nie daje. Ja wiem że jest modny, ale w kontekście tej strony nie ma sensu. Secundo jesteśmy nieformalną małą grupą i nie potrzebujemy odznaczać na liście kto jest naszym dobrym przyjacielem a kto jest dla nas anonimowym burakiem.

-komentarze pod profilami są niepotrzebne. Jedyne co może się z tego zrobić to albo bluzgi albo długie (może nawet i ciekawe) dyskusje które prowadzone byłyby zamiast na forum to na komentarzach profilu. Z resztą jak ten system w ogóle miał funkcjonować, co tam użytkownicy mieliby wpisywać? "Niezły artykuł, pozdrawiam", "Jesteś fajny gość", "sweet focie dAsH gg :*:***8"?

-blogi to dobry pomysł ale powinny być domyślnie WYŁĄCZONE. Dopiero po dodaniu pierwszego posta widać bloga użytkownika

-o blogach mówiąc obecny widok jest bardzo nieczytelny i pogmatwany. Zły user design. Muszę widzieć gdzie zaczyna się jeden blog, gdzie zaczyna a gdzie kończy się wpis - ja widzę tylko chaos. Da się z tego korzystać, ale jest niewygodne, nieergonomiczne i nieefektywne jak krojenie sera młotkiem.

W ogóle daj mi numer do designera tej strony. Programiści zrobili to OK, ale designer zasługuje na kopa w klatę i melę w pysk za ten portal.

Forum:

- po prawej stronie dać nowego boksa z "10 najnowszych odpowiedzi", z lub bez daty. Fajnie by było jakby 1 link zajmował 1 linijkę. Niech będzie między tymi boksami które już są. Zwijanie boksów bardzo fajna sprawa.

- rozwijanie całego menu i rozszerzanie widoku to ekstra opcje, ale guzik jest za mały i kiepsko wyeksponowany. Nie jest od razu jasne ze to guzik. X sugeruje ze menu sie zamyka, nie chowa.
[...] für die Folter und Demütigung unseres Volkes Schwöre ich dem Feind Rache! Ich schwöre, dass ich eher im Kampf mit dem Feind sterbe, als mich zu ergeben!
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 19 wrzesień 2010 - 14:04

Hihu, weź pod uwagę że niektore zmiany to usprawnienia, ale większość to zmiany konieczne. One nie mają być uwzględnione, one mają być ocenione przez programistów na to jak sprawnie da się je zaimplementować.
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 19 wrzesień 2010 - 14:32

Jeszcze kilka błędów jakie udało się zauważyć:

- nieraz zdarza się, że wysyłam wiadomość na boxie a ona się nie pojawia

- gdy odpowiadam na czyjś post poprzez cytowanie jego wypowiedzi to po publikacji nie ma mojej wypowiedzi a sam cytat (dzisiaj 2x tak było)

- system oceny artykułów byłby także niezłym usprawnieniem

- newsy nie powinny w ogóle trafiać do poczekalni, a od razu na główną - jakby nie było to jest News, a jak przeleży kilka dni to nie widze sensu jego przenosin na główną

- trzeba zaktualizować regulamin

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 19 wrzesień 2010 - 15:10

AK, prawda że jeżeli artykuły mają leżeć w poczekalni jakiś czas to już nie są newsami. Dlatego właśnie jesteś redaktorem, żeby nowe artykuły dopuszczać z poczekalni. Jeżeli jeszcze nie masz możliwości zatwierdzać podejrzewam że dostaniesz jak rozwiąże się problem zawieszonych newsów.
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 19 wrzesień 2010 - 15:21

Jeśli tylko ją (możliwość wpuszczania artów i newsów na główną) dostanę newsy będą od razu lądować na głównej, nazwa news do czegoś zobowiązuje. Artykuły natomiast niech nadal walczą o główną, a ludzie niech pamiętają, żeby tam (poczekalnia) codziennie zaglądać, czytać i oceniać, a w komentarzach pisać swoje uwagi (co się podobało, co nie, co możnaby zmienić itd.). 

Spoiler

0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 19 wrzesień 2010 - 15:50

Wrzucanie NEWSÓW od razu na główną to bardzo dobre rozwiązanie, ale tylko moderatorzy, adminowie i redakcja powinna być w stanie wrzucać newsy (albo wrzucać je od razu na główną). Chodzi o to, żeby nikt nie zarejestrował się o 4 nad ranem i nie obspamował strony głównej, co najwyżej narobił burdelu w poczekalni.
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Motorniczy 

• uzależniony od forum

Napisano 25 grudzień 2011 - 18:15

Ja mam taki problem, że jak gadam z kimś na czacie (ale PW, nie przy wszystkich) i zamknę okno dialogowe z tą osobą (całkowity koniec rozmowy z nią + zamknięcie okna dialogowego) to otwierając następną stronę , np Tripy ponownie wyświetla mi się to okno, na dodatek jak zaczynam coś czytać to strona automatycznie przełącza mnie na tą rozmowę, to bardzo wkurwia bowiem nie chce mi się co chwile łapą do myszy sięgać i przesuwać z powrotem tam, gdzie czytałem.

Wybaczcie, że tłumaczę to jak dziecku, chciałem dokładnie opisać swój problem + 200 ml 40% czystej :tulimy:
Dołączona grafika
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź