FORUM.DOPALAMY.COM: Nowy portal i forum! - FORUM.DOPALAMY.COM

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Nowy portal i forum!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes
  • Grupa: Zasłużony

Napisano 07 wrzesień 2010 - 17:08

W końcu się udało, mamy nowy portal i forum :)
Nie wszystko działa tak jak byśmy chcieli, dlatego w ciągu najbliższych dni będą zachodziły zmiany, nie dziwcie się jeśli coś będzie trybiło nie tak- po prostu piszcie w tym temacie. Umieszczajcie tutaj również swoje propozycje- co chcielibyście zmienić, co poprawić lub co dodać :)

pozdrawiamy!
ekipa dopalamy.com
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, dawka stanowi truciznę.."
Moje wypowiedzi na tym forum to fikcja literacka ;)

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • Grupa: Administrators
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 07 wrzesień 2010 - 17:35

Zaczynam wyliczankę...

- blogi.... oj, nie ładnie, muszą czym prędzej zostać udostępnione

- artykuły... coś na czym najbardziej mi zależało, nie działa :(

- w ustawieniach profilu są opcje w języku angielskim

Więcej błędów nie zauważyłem, dlatego gratuluję - to jest to na co czekałem ;) Teraz nic tylko zadbać o reklamę i współpracę ;)

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#3 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • Grupa: überModerator
  • gg:
    37750292

Napisano 07 wrzesień 2010 - 17:44

Co do zauważalnych niedoróbek forum:
- daty są po angielsku
- kolorystyka a'la Bad Trip
- konieczność ręcznego wpisywania nicków i bbcodesów
- brak lisy obecności pod shoutboxem - POWAŻNY BRAK
- narazie tyle:)
"Jesteśmy ofiarami totalitarnego systemu!"
Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lsk 

• An Overdose of Awesomeness

Napisano 07 wrzesień 2010 - 18:59

Nie wiem czy zamierzony to krok czy niedopatrzenie ale... Na szałcie nie pojawia się zawiadomienie o napisaniu nowego tematu czy pojedynczej wiadomości.
Emotikony i zdjęcia w starych postach są źle pododawane... np w temacie: http://forum.dopalam...pu/page__st__20

Cytat

Mieszanka jest fajna Dodaj obrazek fajnie sie po niej słucha muzyki,ogolnie człowiek jest wyluzowany Dodaj obrazek

Ale jesli ktos oczekuje po tym spizgania jak po 'maczankach' to niech nie kupuje tego produktu,to działa całkiem inaczej od mieszanek z dopalaczy iksde Najlepiej palić lolka z tego iksde tylko szkoda ze strasznie smierdzi w pokoju jak sie pali Dodaj obrazek Polecam

Mało ważne ale mnie wkur*ia :D
Bananowa światłość - "Rozbiera powoli, najpierw jakby nic... po czym jak nie huknie, jak nie przypierdoli i nie cupnie. Kędy się rozum zdaje załamywać... nagle niczym błyskawica rozświetla go, rozszerza, cudze mary rozrzedza, rozpędza i tłamsi, taki ja kwasik mam ci..."
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   bolek_12535 

• ÜberMOD
  • LokalizacjaPolska
  • gg:
    tajny/poufny

Napisano 07 wrzesień 2010 - 19:57

OK Hihu a teraz trochę dziwna może prośba:

Mamy samą technologię ale brakuje mi tu jakiegoś manuala. Wytłumacz proszę mi to wszystko jak czlowiekowi ze wsi. Jaka idea przyświecała opcjom o mnie i blog w panelu użytkownika - jakiego typu dane miały w zamierzeniu tam trafić, o co chodzi z newsami o oni piszą dla was... ogólnie wszystko, jakie były zamierzenia tego wszystkiego, po co, dlaczemu.

Czuję się trochę pogubiony i poproszę skrócony opis jak to wszystko ma działać.
[...] für die Folter und Demütigung unseres Volkes Schwöre ich dem Feind Rache! Ich schwöre, dass ich eher im Kampf mit dem Feind sterbe, als mich zu ergeben!
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Unforg1vable 

• swojak
  • Grupa: Members+

Napisano 07 wrzesień 2010 - 21:24

Dajcie awatary na max. 120x120, niektórzy jeszcze takie maja ze starego systemu.
Domyślne wiek chyba wszystkich użytkowników ustawiony jest na 40 lat :E
Powiadomienia i dzwięk w shoutboxie o nowych postach i tematach.
Może też dobrze wyglądał by shoutbox na głównej stronie, trzeba by go jakoś wkomponować w całość.

edit: jednak shoutbox jest, nie zauważyłem na poczatku :E
I o to chodzi, trzeba kolekcjonować mocne wrażenia.
1

#7 Użytkownik jest zalogowany   Greenboy 

• Schizofrenik
  • Grupa: überModerator
  • gg:
    37750292

Napisano 08 wrzesień 2010 - 08:19

Gramatyka - strona główna: "przełącz tą kategorię"... Powinno być "tę".
"Jesteśmy ofiarami totalitarnego systemu!"
Fiesta
Dołączona grafika
Spoiler
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • Grupa: Members
  • gg:
    37*****

Napisano 08 wrzesień 2010 - 11:08

przede wszystkim nie działają linki do tematów.
Przykład temat "Przewodnik po RC http://forum.dopalam...arch-chemicals/
żaden z linków do poszczególnych tematów o poszczególnych substancjach nie działa. Po prostu odsyła na stronę główną.
Shoutbox juz nie informuje o nowych postach.
Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
1

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Matrix 

• Advanced Member
  • PipPipPipPip
  • gg:
    33*****

Napisano 08 wrzesień 2010 - 12:41

Ja mysle ze Ogolnie nowy wyglad jest ok ;d i nazwa :P mozna zmienic zeby bylo widac ile osob jest online i kto + dodanie nazwy na shoutboxie (to juz zrobione ;D ) tematy w danym wątku mogly by byc mniejsza czcionka pisane tzn zeby np bylo widac wiecej tematów w danym wątku nieschodząc w dol..kolor czcionki akurat różowy? ;D waolałbym np zielony pogrubiana czcionka.. jeszcze popatrze to jbc dodam cos nowego ale jestem pozytywnie zaskoczony gratsy za dobrą prace :)
Sadzić, Palić , Zalegalizować!
Wolność dla Konopi.. konopia dla wolności..'
0

#10 Użytkownik jest zalogowany   Niewinny 

• ~grzesznik~
  • Wyświetl blog
  • Opening hours:zamknięte do odwołania %-)

Napisano 08 wrzesień 2010 - 18:15

Wszystko jest ok, widać, że kosztowało trochę pracy. Angielskie guziki nie powinny nikomu wadzić, nigdy nie rozumiałem czepiania się tego. Język angielski jest językiem międzynarodowym, opanowanym w podstawach przez większość polaków, więc nie ma co szukać dziury w całym.
Wiem, że opowiadałem się za wersją "wide", ale myślałem, że będzie to jednak trochę inaczej wyglądało i ze spuszczoną głową przyznaję, że wersja "wąska" chyba lepiej by się sprawdziła, chociaż może to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Nie mogę tylko odkryć magicznego guzika "Nowe posty od ostatniej wizyty". Znalazłem nowe posty ostatniej doby, a po kliknięciu na "zobacz nową zawartość" pokazano mi wszystkie posty od kiedy jestem tu zarejestrowany.

Ogólnie gud dżab HihU, choć oczywiście można jeszcze nad tym posiedzieć.
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 08 wrzesień 2010 - 18:41

Cóż ze swojej strony proponuje kliknąć oznacz wszystkie tematy jako przeczytane i od tego czasu będzie działało zobacz nową zawartość, innej opcji nie widzę ;)

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • gg:
    37*****

Napisano 10 wrzesień 2010 - 09:23

Użytkownik HihU dnia 08 wrzesień 2010 - 18:41 napisał

Cóż ze swojej strony proponuje kliknąć oznacz wszystkie tematy jako przeczytane i od tego czasu będzie działało zobacz nową zawartość, innej opcji nie widzę ;)

Miałem tak jak Niewinny, i tak też zrobiłem - oznaczyłem wszystkie posty jako przeczytane. Natomiast muszę poskarżyć się na funkcję "Zobacz nową zawartość" bo nie pokazuje mi całej nowej zawartości. Klikam w "Zobacz nową zawartość" wyświetlają mi się tematy z pomarańczową ikonką nieprzeczytanego postu przy nazwie tematu, klikam w nią - zostaję przeniesiony do nieprzeczytanego posta. Do tej chwili wszystko jest ok. Ale są tematy, których w ogóle mi nie pokazuje w "zobacz nową zawartość" a na stronie głównej widzę, że zostały napisane tam nowe posty.

//edit
Dodam jeszcze, że jakiekolwiek poradniki z linkami do bezpośrednich tematów na forum, czy innych postów z linkami do forum są obecnie bezużyteczne bo żadne linki do tematów/postów nie działają

Użytkownik PsychodelicLover edytował ten post 10 wrzesień 2010 - 09:35

Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 10 wrzesień 2010 - 10:08

Użytkownik PsychodelicLover dnia 10 wrzesień 2010 - 09:23 napisał

Miałem tak jak Niewinny, i tak też zrobiłem - oznaczyłem wszystkie posty jako przeczytane. Natomiast muszę poskarżyć się na funkcję "Zobacz nową zawartość" bo nie pokazuje mi całej nowej zawartości. Klikam w "Zobacz nową zawartość" wyświetlają mi się tematy z pomarańczową ikonką nieprzeczytanego postu przy nazwie tematu, klikam w nią - zostaję przeniesiony do nieprzeczytanego posta. Do tej chwili wszystko jest ok. Ale są tematy, których w ogóle mi nie pokazuje w "zobacz nową zawartość" a na stronie głównej widzę, że zostały napisane tam nowe posty.

//edit
Dodam jeszcze, że jakiekolwiek poradniki z linkami do bezpośrednich tematów na forum, czy innych postów z linkami do forum są obecnie bezużyteczne bo żadne linki do tematów/postów nie działają

Tak więc nowi betamodzi będą mieli zajęcie %-)

"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson

Spoiler

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 10 wrzesień 2010 - 14:55

Mozecie wyłączyć ten durny banner "czy masz ukończone 18lat ?" po co to komu ? mogę mieć 7 lat i kliknąć tak.
-4

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 10 wrzesień 2010 - 15:12

Użytkownik mocarny_knur dnia 10 wrzesień 2010 - 14:55 napisał

Mozecie wyłączyć ten durny banner "czy masz ukończone 18lat ?" po co to komu ? mogę mieć 7 lat i kliknąć tak.

Nie, nie możemy.
U większości osób pokazuje się on tylko jednokrotnie, postaramy się to poprawić. Możesz napisać z jakiej wersji przeglądarki korzystasz i jakiego systemu używasz.

0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • gg:
    37*****

Napisano 10 wrzesień 2010 - 17:02

używam najnowszego firefox'a (3.6) system operacyjny Windows Vista Home Premium Service Pack 2
autologowanie działa, natomiast zawsze wyświetla mi się baner.

@Mocarny_knur - durny to jesteś Ty kolego, mając 7 lat i klikając na "TAK" łamiesz prawo już Ty, nie administracja forum udostępniając Ci takie treści.
Szkoda, że zminusować posta można tylko raz dziennie, a ja już limit wyczerpałem, także oczekuj jutro zminusowania tego posta.
Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   HihU 

• pan Prezes

Napisano 10 wrzesień 2010 - 17:24

Psycho %-)

Bądź co bądź dzięki za zgłoszenie, najpóźniej jutro powinien być ten błąd wyeliminowany

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mocarny_knur 

• kozak

Napisano 11 wrzesień 2010 - 08:49

Używam Win XP SP3 ENG+Firefox 3.6 PL i właściwie to chodził mi głownie o to, ze te zapytanie wyświetla się za każdym razem.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   PsychodelicLover 

• kozak
  • gg:
    37*****

Napisano 11 wrzesień 2010 - 10:09

Co do nowego portalu zauważyłem - artykuły o tematyce Kultura (filmy, książki) pojawiają się jak świeże bułeczki, to samo tyczy się Etnobotaniki (dzięki A.K. ;) ) choć uważam, że te artykuły powinny znaleźć się w dziale Magiczny Ogród w "Produktach", bo jeżeli chodzi o tę zakładkę to są tam tylko dwie kategorie warte większej uwagi - Magiczny Ogród i RC/Apteka. Sam dodałem dwa artykuły FAQ do działu RC/Apteka, ale tylko tych, co do których miałem prawa autorskie bo sam je tworzyłem ;)
Know Your Body
Know Your Source
Know Your Substance
Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   A.K. 

• Inkwizytor
  • LokalizacjaPolska
  • gg:

Napisano 11 wrzesień 2010 - 10:44

Tamte działy będą przeznaoczne dla sklepów wyłącznie :( Czyli każdy produkt będzie zachwalany...

Swoją drogą, mam taką mała prośbę - super, fajnie że tyle rzeczy dodajecie do działu kultura, ale zamiast skopiowania tekstu z filmwebu czy innej strony, dodajcie swoją opinię, wrażenia i oduczucia po filmie, książce. Nie jest ważna ilość dodawanych materiałów a jakość...

Spoiler

1

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź